AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422754 Wyświetleń

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL
« Odpowiedź #1380 dnia: Październik 07, 2009, 23:56:46 »
Koledzy ponawiam prośbę
Proszę o pomoc w podgłośnieniu mojego spv po wgraniu finalnego ,,AMIGAnTOMEK_6.1_semiLite_FINAL"jest bardzo cicho przy rozmowach mimo że na full podgłośnione , prosze o radę jak to poprawić . czytałem na forum , ale nic nie mogę na ten temat odszukać - czy z poziomu windowsa mozna to zrobic jak tak to proszę o pomoc
Zmień rom. Wgraj stabilny, sprawdzony, często angielski rom.
W tym wątku jest ponad 1300 postów z czego jedna czwarta to posty "... dzięk za nowy rom - juz pobieram...", jadna czwarta to posty typu "... a możesz do romu wgrać ten czy ten program...", a połowa to posty typu "... nie działa mi to i to lub tamto i tamto, zauważłem błędy tu i tu..."
Nie zasilaj tej ostatniej grupy, tylko wgraj inny rom.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #1381 dnia: Październik 08, 2009, 06:57:55 »
Koledzy ponawiam prośbę
Proszę o pomoc w podgłośnieniu mojego spv po wgraniu finalnego ,,AMIGAnTOMEK_6.1_semiLite_FINAL"jest bardzo cicho przy rozmowach mimo że na full podgłośnione , prosze o radę jak to poprawić . czytałem na forum , ale nic nie mogę na ten temat odszukać - czy z poziomu windowsa mozna to zrobic jak tak to proszę o pomoc
W tym wątku jest ponad 1300 postów z czego jedna czwarta to posty "... dzięk za nowy rom - juz pobieram...", jadna czwarta to posty typu "... a możesz do romu wgrać ten czy ten program...", a połowa to posty typu "... nie działa mi to i to lub tamto i tamto, zauważłem błędy tu i tu..."
Haha masz racje. Ale przyznasz ze większość błedów jest poprawiona :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #1382 dnia: Październik 08, 2009, 09:34:31 »
"...Haha masz racje. Ale przyznasz ze większość błedów jest poprawiona..."
Zgadza się. Pełny szacun dla Twojej pracy.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #1383 dnia: Październik 08, 2009, 09:35:59 »
prawda taka że błędy będą zawsze :)

Bill G. wypuszcza z każdą nowaszą wersją windowsa z masą nowych błędów, choć na internecie można wyczytać różne opinie jak np. ta:
"Programy Microsoftu są generalnie wolne od błędów. Jeżeli odwiedzisz miejsce, w którym działa nasza "gorąca linia", będziesz musiał spędzić tak długie tygodnie zanim usłyszysz, że ktoś dzwoni zgłaszając nam "buga". 99,9% telefonów i błędów wynika z pomyłek użytkowników. Nie znam żadnego mniej odpowiedniego powodu do aktualizacji oprogramowania niż naprawa błędów. Prawdziwym powodem aktualizacji musi być przedstawianie nowych możliwości oprogramowania."

:grin:

« Odpowiedź #1384 dnia: Październik 08, 2009, 09:40:04 »
Co prawda nie w temacie Artemisa ale o HTC Magic nie znalazłem wątków: Chciałbym zmienić dość wysłużonego Artemisa na HTC Magic lub HTC Diamond. Czy na HTC Magic można wgrać WM zamiast Androida?

*

Offline dezives

• 43
« Odpowiedź #1385 dnia: Październik 12, 2009, 22:05:27 »
błąd - zamiast nazwy operatora play wyświetla się 26006, trzeba dodać jeden wpis do rejestru i wszystko jest ok

Wchodzimy do :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\RIL\Operator Names

dodajemy nową wartość:

nazwa wartości: 26006 dane: Play

Do dodania tego wpisu polecam program CeRegEditor
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2009, 20:31:54 wysłana przez dezives »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1386 dnia: Październik 17, 2009, 15:03:22 »
To może podaj ten wpis żeby inni wiedzieli jaki

« Odpowiedź #1387 dnia: Październik 19, 2009, 19:49:50 »
witam

panowie moze bede monotematyczny i bede powtarzal sie po innych ale za cholere nie umie sobie dac rady z pojeciem jak wgrac roma Kitchen_FULL  tam jest za duzo plikow i nie wiem ktory jest do czego z wersjami clen albo lite daje sobie rade i mniejwiecej kumam co i jak ale z tymo ktorym pisze kompletnie nie umie tego skumac co i jak i kolejna sprawa jak zrobic rrzut softu ktory aktualnie mam na htc i zachowac go na kompie a raczej jakiego programu do tego urzyc ???

dzieki z gory pozdrawiam

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #1388 dnia: Październik 19, 2009, 20:06:31 »
Kolego co Ty właściwie chcesz zrobić. Trochę niejasny ten Twój post. Jeżeli chcesz wgrać ROM na Artemisa odsyłam do jednego z przyklejonych wątków. Jeżeli natomiast chcesz się bawić kuchnią "Kitchen" ergo zrobić swój własny ROM to kilkanaście postów wcześniej była instrukcja jak się tym ustrojstwem posługiwać.

Polecam ROMy kolegi AminganTomka zwłaszcze lite :) co prawda obecnie używam Full ale coraz częściej przytłacza mnie ogrom bajerów :)

Pozdrawiam

*

Offline woytaski

• *
  • 65
  • Sprzęt: Navroad NR560
« Odpowiedź #1389 dnia: Październik 19, 2009, 20:19:44 »
Masz 2 sposoby:
1.
Otwórz plik *.nbh za pomocą http://www.4shared.com/file/89146209/76689a60/htcRIE_05012.html ustawiając oczywiście typ na Artemis.
W drzewie
OS/IMGFS. znajdz plik i zaznacz go. kliknij na ikonkę z krzyżykiem a potem zapisz.
Zmien nazwe na ARTEIMG.nbh
Wrzuć na kartę pamięci SD (nie sdhc) i wgraj do urządzenia.
No i właśnie, w jaki sposób wgrać ROM z karty SD??

edit:
-----
Chyba znalazłem:)
Artemis_SD_Card_Flashing
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2009, 20:33:57 wysłana przez woytaski »

« Odpowiedź #1390 dnia: Październik 19, 2009, 20:32:52 »
Kolego co Ty właściwie chcesz zrobić. Trochę niejasny ten Twój post. Jeżeli chcesz wgrać ROM na Artemisa odsyłam do jednego z przyklejonych wątków. Jeżeli natomiast chcesz się bawić kuchnią "Kitchen" ergo zrobić swój własny ROM to kilkanaście postów wcześniej była instrukcja jak się tym ustrojstwem posługiwać.

Polecam ROMy kolegi AminganTomka zwłaszcze lite :) co prawda obecnie używam Full ale coraz częściej przytłacza mnie ogrom bajerów :)

Pozdrawiam

czyli pliki ktore zamiescil amingantomek o nazwach Kitchen_lite: Full:clean;Superclean; Semilite  sa tylko i wylacznie skladnikami do stworzenia wlasnego romu ??

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
« Odpowiedź #1391 dnia: Październik 19, 2009, 20:58:12 »
Wczytaj się dobrze w pierwszy post. Kolega AmiganTomek dosyć jasno podpisał co jest co. Pogrupował dobrze, żeby łatwiej było zacząć pracę nad własnym modyfikacjami.
Ogólnie dostępne masz 4 wersje ROMu:
- clean;
- semi lite;
- lite;
- full.

Jak nazwy wskazują są one albo totalnie czyste (wersja clean) albo full wypas :) wersja full.
Pobierasz właściwy pliczek a następnie lecisz wg. instrukcji z przyklejonego tematu.

Cobyś nie musiał szukać :)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70844.0
Napisane: Październik 19, 2009, 20:53:25
Masz 2 sposoby:
1.
Otwórz plik *.nbh za pomocą http://www.4shared.com/file/89146209/76689a60/htcRIE_05012.html ustawiając oczywiście typ na Artemis.
W drzewie
OS/IMGFS. znajdz plik i zaznacz go. kliknij na ikonkę z krzyżykiem a potem zapisz.
Zmien nazwe na ARTEIMG.nbh
Wrzuć na kartę pamięci SD (nie sdhc) i wgraj do urządzenia.
No i właśnie, w jaki sposób wgrać ROM z karty SD??

edit:
-----
Chyba znalazłem:)
Artemis_SD_Card_Flashing

Ale pamiętaj karta nie większa niz 512 mb.

« Odpowiedź #1392 dnia: Październik 20, 2009, 14:12:44 »
aha okej juz zalapalem co i jak mlotek ze mnie, wszystkie romy poza CLEAN i SUPERCLEAN sa wgrywane z kompa a te dwa z karty sd, a tam gdzie wystepuje w nazwie kitchen to sa pliki do wlasnorecznego tworzenia romu oks  dzieki wielkie za wyjasnienie mi sprawy 
Napisane: Październik 19, 2009, 21:15:05
siemka

panowie wiec tak zrobilem sobie backup wm5 z mojego artka i zabralem sie za wgrywanie amigantomek_full_final no i wedlug schematu zamieszczonego wczesniej (na stronie 16) uruchomilem amigan_customRUU no i bylo tam pare razy next no i zaczal robic artek mi zgasl pojawil sie kolorowy ekran i zacza instalowac i przy 3 % wyskoczyl mi error 270 poszukalem troche co z tym problemem zrobic ale nie znalazlem nic zrozumialego dla mnie poza tym ze niby roma musze wgrac z karty sd jak dobrze zrozumialem wypowiedz jednego z forumowiczow

macie jakies propozyje albo info co do tego ????

pozdrawiam

*

Offline yare

• 18
« Odpowiedź #1393 dnia: Październik 20, 2009, 14:49:45 »
Musisz nadpisać spl za pomocą USPL

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=311403 a dopiero potem możesz wgrywać romy

« Odpowiedź #1394 dnia: Październik 20, 2009, 15:01:30 »
okej udalo mi sie wszystko dzieki wielkie za info pozdrawiam i dziekiwielkie dla AMIGAnTOMEK
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 16:12:16 wysłana przez albert67 »

*

Offline guzio14

• 21
  • Sprzęt: htc spv m650 >>> sony ericsson xperia x8
« Odpowiedź #1395 dnia: Październik 20, 2009, 20:56:53 »
Witam jestem nowicjuszem w tym temacie. Kupiłem niedawno SPV M650 z wgranym AMIGAnTOMEK WM 6.1.15 i jest on w wer light. a chciał bym mu wgrać wer full to już wystarczy tylko instalacja z karty pamięci?

-wyjąć sim
-wrzucić na karte plik: RUU_signed.nbh
-zmienić nazwę na: ARTEIMG.nbh
-reset
-czekać

czy muszę jeszcze coś zrobić?
proszę o odpowiedz bo nie chce uśmiercić swojego spv.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1396 dnia: Październik 20, 2009, 21:28:04 »
Zamień przedostatnie polecenie na :
- wprowadź w tryb BL
- przyciśnij wskzany na ekranie przycisk

a dopiero po ty czekaj
potrzebna zgoda

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1397 dnia: Październik 20, 2009, 22:08:48 »
Witam jestem nowicjuszem w tym temacie. Kupiłem niedawno SPV M650 z wgranym AMIGAnTOMEK WM 6.1.15 i jest on w wer light. a chciał bym mu wgrać wer full to już wystarczy tylko instalacja z karty pamięci?

-wyjąć sim
-wrzucić na karte plik: RUU_signed.nbh
-zmienić nazwę na: ARTEIMG.nbh
-reset
-czekać

czy muszę jeszcze coś zrobić?
proszę o odpowiedz bo nie chce uśmiercić swojego spv.
Full możesz wgrać normalnie przez kabelek :P

*

Offline guzio14

• 21
« Odpowiedź #1398 dnia: Październik 21, 2009, 16:28:37 »
Witam. Jednak zostanę jeszcze przy obecnej wersji (AMIGAnTOMEK WM 6.1 light), trochę się obawiam
jednak o mojego spv :) mam go od kilku dni,
i ani razu mi się nie zawiesił.

Więc AMIGAnTOMEK  jesteś wielki.

*

Offline guzio14

• 21
« Odpowiedź #1399 dnia: Październik 22, 2009, 15:43:19 »
Mam jeszcze jeden mały zgryz jak pisze sms-a i chce sprawdzić poprawność tekstu każde słowo mi wywala że jest źle (chyba że je dodam)
jest jakaś biblioteka do tego lub coś w tym stylu?

*

Offline gregmarsh

• 19
  • Sprzęt: HD2 i One X
« Odpowiedź #1400 dnia: Listopad 13, 2009, 13:39:17 »
Super ROMik moim zdaniem najlepszy polski ROM na Artemisa  :ok:
Brawo AMIGAnTOMEK dobra robota, wszystkim użytkownikom Artemisa polecam ten ROM  :O~
Moim zdaniem wątek powinien być podpięty pinezką prosiłbym o to moderatorów.  :E

*

Offline Marq1

• 40
« Odpowiedź #1401 dnia: Listopad 16, 2009, 23:44:50 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Takie pytanko mam do wersji full z kuchni
Jak sie domyslam najpierw zainstaluje goły  ROM a potem doinstaluję potrzebne mi wybrane programy .
Więc interesuje mnie przy instalacji z PC tylko katalog ? ROM ? RUU ? (czyli tak jak jest w tym tutku o wgrywaniu  ROMU)  na forum.

A potem doinstaluję  te potrzebne programy z TOOLS lub OEM dopiero?I jeżeli tak to są w katalogach one w formie instalek zwykłych?

Czy to trzeba jakoś scalić (coś takiego jak n-Lite w xp?)-żeby stworzyć  ROM konkretnie pod siebie?

Czy ja dobrze kombinuję ?Dopiero startuję we wgrywaniu  ROM i może moje pytanie jest naiwne ale nie chce czegoś uwalic w fonie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 23:46:36 wysłana przez Marq1 »

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
« Odpowiedź #1402 dnia: Listopad 17, 2009, 09:06:05 »
A po co bierzesz się za kuchnię?? Kuchnia służy do "gotowania" ROMU. Do instalacji bierzesz tylko ROM. Instalujesz jak w instrukcji w jednym z przyklejonych wątków.

*

Offline Marq1

• 40
« Odpowiedź #1403 dnia: Listopad 17, 2009, 10:57:34 »
A po co bierzesz się za kuchnię?? Kuchnia służy do "gotowania" ROMU. Do instalacji bierzesz tylko ROM. Instalujesz jak w instrukcji w jednym z przyklejonych wątków.

Wiec dlatego pytam
Sorry ChomikVader może niejasno sformułowałem pytane.

1.Czy kuchnia to odpowiednik takiego n-lite dla xp?Szukam i nie moge znalezc jasnego opisu użycia kuchni.

2.Czy  mogę wgrać ROM clean i potem dograc potrzebne mi programy z plików TOOLS i OEM z kuchni -czy te w TOOLS  i OEM nie są wersjami instalacyjnymi i muszę takowych szukać na forum lub w necie .

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1404 dnia: Listopad 17, 2009, 21:33:48 »
Kuchna służy do budowy całego romu od podstaw.
aby cokolwiek dobrać musisz szukać wersji instalacyjnych katalog TOOLS zawiera programy na PC stanowiące składniki kuchni. Katalog OEM zawiera składniki ROMU w postaci "zjadliwej" dla kuchni.
Jeśli nie masz o tym pojęcia sciagnij i zainstaluj gotowy rom. Kiepsko szukasz wystarczyło conąć się o 2 strony
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119885.msg1103666#msg1103666

*

Offline Marq1

• 40
« Odpowiedź #1405 dnia: Listopad 18, 2009, 09:58:49 »
Dzięki  AMIGAnTOMEK wiele mi to rozjaśniło .
pozdrawiam Marq1

*

Offline Hormon07

• 31
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS, HTC VOX
« Odpowiedź #1406 dnia: Listopad 20, 2009, 08:16:53 »
Używam tego roma od paru dni, muszę powiedzieć że jest super :). Wszystko działa jak należy, po za IGO które czasem krzyczy że ma mało pamięci :P. Automapa 6.0 działa bez problemów, wifii również dobrze. Bateryjka widzę że 4-5 dni to spokojnie wytrzyma przy użyciu programu SecondToday.

*

Offline pietia

• **
  • 140
  • Sprzęt: Galaxy Tab 2 10.1 + HTC 8X
« Odpowiedź #1407 dnia: Listopad 21, 2009, 16:43:35 »
Wiam po wgraniu romu pojawił się problem z przyspieszonym tempem dzwięków nie tylko w odtwarzaczu doslownie wszystko gra jakos za szybko włącznie z dzwonkami. :O Spotkał się ktoś z tym problemem?
HX4700-> Toshiba G900-> Samsung i600-> SPV m650-> SGS->HTC 8X

« Odpowiedź #1408 dnia: Listopad 22, 2009, 13:46:35 »
Wiam po wgraniu romu pojawił się problem z przyspieszonym tempem dzwięków nie tylko w odtwarzaczu doslownie wszystko gra jakos za szybko włącznie z dzwonkami. :O Spotkał się ktoś z tym problemem?

owszem,zresetuj i będzie ok

*

Offline pietia

• **
  • 140
  • Sprzęt: Galaxy Tab 2 10.1 + HTC 8X
« Odpowiedź #1409 dnia: Listopad 22, 2009, 22:55:03 »
Niestety SR nic nie daje  :-| troche to irytujace
HX4700-> Toshiba G900-> Samsung i600-> SPV m650-> SGS->HTC 8X