AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422756 Wyświetleń

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL
« Odpowiedź #1350 dnia: Październik 01, 2009, 14:54:10 »
Każdy możesz wrzucic z karty. Co do bootloadera smiem wątpić czy pomoże ale można spróbować. Tak musisz mieć wgrany ARTEMIS_USPL
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #1351 dnia: Październik 01, 2009, 21:55:27 »
albo jestem ślepy albo nie wiem już !! jak się wgrywa rom z karty "lite" .nie mogę znaleźć

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1352 dnia: Październik 01, 2009, 23:02:37 »
Tak samo jak każdy inny
Wypakowujesz archiwum zmieniasz nazwe RUU_signed.nbh na ARTEIMG.nbh a reszta standard:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Artemis_SD_Card_Flashing

« Odpowiedź #1353 dnia: Październik 02, 2009, 00:48:58 »
a jak scagnac całkowicie cida ?nie chodzi mi o metode z zablokowaniem tylko całkowicie nie moge tego znalesc

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1354 dnia: Październik 02, 2009, 07:14:47 »
A po co ci skoro tak działa bezproblemowo?

« Odpowiedź #1355 dnia: Październik 02, 2009, 10:11:27 »
nie chce mi się tego robić za każdym razem.

« Odpowiedź #1356 dnia: Październik 02, 2009, 12:09:21 »
Witam,

Panowie mam dwa problemy, z którymi od dłuższego czasu nie moge sobie poradzić, tzn dźwięki, bardzo często dzieje się tak że przyspieszają, wszystko gra w przyspieszonym tempie, dzwonek, mp3 itd... strasznie to irytujące jest:S
Kolejny problem to mmsy, wysyła i odbiera prawidłowo, ale po odebraniu takiego mmsa otwieram go, widze fotke,  ale póżniej w skrzynce odbiorczej widzę tę sama wiadomość jako zwykły sms bez żadnych załączników, dopiero gdy usunę te wiadomość to w usuniętych jest już normalnie ze zdjęciem...

Z góry dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam  :wink:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1357 dnia: Październik 02, 2009, 14:45:42 »
nie chce mi się tego robić za każdym razem.
Jak to za każdym razem? Artemis_USPL wgrywasz RAZ i jeśli nie wgrasz żadnego ROMU zawierającego inny SPL (żaden gotowany go nie ma najwyżej oryginalne mogą mieć) to już nie musisz nigdy tego robić.

« Odpowiedź #1358 dnia: Październik 02, 2009, 17:06:31 »

1. Podłączamy Artemisa do komputera za pomocą kabla USB - ikonka ActivSync powinna się zrobić zielona - jeżeli tak nie jest należy zadbać aby Artemis prawidłowo łczył się z komputerem.
2. Teraz w folderze Artemis_USPL (powstał po rozpakowaniu Artemis_USPL.zip) uruchamiamy aplikację start_uspl.exe (pojawi się okno DOSowe, należy odczekać 5-10 min).
3. Kiedy okno się zamknie a wyświetlacz Artemisa zaświeci na czarno lub biało uruchomi się aplikacja umożliwiająca wgranie nowego ROMu.
4. W oknie PDA Phone ROM Update Utility zaznaczamy (o ile nie jest zaznaczone) "I understand the caution..." i klikamy NEXT.
5. Dalej postępujemy zgodnie ze wskazówkami ww programu (komunikaty są po angielsku ale całość ogranicza się do wskazania pliku z nowym ROMem i klikaniu NEXT).

robiłem według tego opisu i jak już wgrałem twój ROM. i potem chciałem wgrac inny rom to zawieszal sie na 4 % i lipa musialem znowu wgrywac jeszcze raz to z tym sart spl i dopiero wtedy moglem wgrac inny dlatego sie pytam czy mozna scagnac spl na stale . jak kiedys scagalem u kolegi cida to spl zmienil sie na 1.11.11 to znaczylo ze cid jest zdjety a tu mam caly czas 13. i dalej nie pamietam bo to kolegi telefon i zabral go do domu. a wiec co robie zle?robile ze wskazaniami wedlug tego
FAQ - upgrade/wgrywanie nowego romu do Artemisa bez zdejmowania CIDa. 
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2009, 17:11:52 wysłana przez lukaszczecin »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1359 dnia: Październik 02, 2009, 18:30:37 »
Nie wiem co ale cos zle robisz. Po wgraniu Artemis_USPL miałem już na stałe 1.11.11

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #1360 dnia: Październik 04, 2009, 16:21:49 »
AnT - potwierdzam, ja rownierz wgrywam start_uspl za kazdym razem. malo tego - samo wgranie uspl o potem romu nie zawsze chcialo mi  smigac, teraz za kazdym razem wgrywam uspl z romu vanilla 4.02, ktory po wgraniu uruchamia automatycznie RUU, z tym, ze go zamykam i uruchamiam RUU z wybranym romem...

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1361 dnia: Październik 04, 2009, 20:18:49 »
CZYLI ŹLE WGRYWACIE ARTEMIS_USPL. Innego wyjaśnienia nie ma. To się wgrywa RAZ i jeśli nie wgrywa się potem innych "oryginalnych" ROMów nie jest to konieczne.
BTW nie jestem żadnąmrówką więc określenia AnT mnie nie dotyczą. Ja nie piszę o Tobie np. zq.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2009, 20:24:25 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

« Odpowiedź #1362 dnia: Październik 05, 2009, 10:50:43 »
Co można wgrać na Artemisa zamiast WM? Android?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1363 dnia: Październik 05, 2009, 18:19:13 »
Zamiast WM możesz wgrać Windows Mobile... i tyle

*

Offline lukdec

• 6
  • Sprzęt: t4242
« Odpowiedź #1364 dnia: Październik 05, 2009, 20:50:43 »
hey mam pytanie czy na tym oprogramowanie odpalaja sie karty 8gb kingstona ? prosze o odpowidz dziekuje i pozdrawiam

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #1365 dnia: Październik 05, 2009, 21:00:30 »
Pewnie, że tak. Czyżbyś chciał z SPV odtwarzacz MP3 zrobić :)

*

Offline lukdec

• 6
« Odpowiedź #1366 dnia: Październik 05, 2009, 21:40:52 »
nie tylko torenty sciagac czasem film czy cos wiesz ruznie to jest a prąd drogi

*

Offline Geras

• 20
« Odpowiedź #1367 dnia: Październik 05, 2009, 22:56:08 »
wszystko w wersji FULL cacy tylko... ten mustang podczas uruchamiania :-? :-?  Jak to zmienić ?

« Odpowiedź #1368 dnia: Październik 05, 2009, 23:25:00 »
Witam
Wgrałem ,,AMIGAnTOMEK_6.1_semiLite_FINAL" jest super malina ale są dwie sprawy
1  telefon jest sporo cichszy - potrzebuje ,,radio" lepsiejsze -proszę o jakis link
2  wiesz mi sie Auto mapa tz . odpala 10 sek. i stop zawiecha , spv działa a AM wisi i trzeba reset zrobić by wyłączyć  proszę o pomoc

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1369 dnia: Październik 06, 2009, 00:22:44 »
wszystko w wersji FULL cacy tylko... ten mustang podczas uruchamiania :-? :-?  Jak to zmienić ?
Przeczytaj wątek było już o zmianie tego i soft jest zawarty w archiwach z romami.
BTw wolałbyś pewnie BMW co ? :D

« Odpowiedź #1370 dnia: Październik 06, 2009, 22:09:25 »

*

Offline lukdec

• 6
« Odpowiedź #1371 dnia: Październik 07, 2009, 10:14:14 »
hey ma pytanie ale prosze odpowidzic mi szczeze czy na tym windowsie mozna wsadzic karte paminci 8 gb jesli nie to jaka wy macie bo chce kupic a nie wiem jaka mozna najwieksza prosze o nie usuwanie jestem poczontkujoncy

« Odpowiedź #1372 dnia: Październik 07, 2009, 10:21:08 »
Co można wgrać na Artemisa zamiast WM? Android?

Wgrac sie nie da ale mozna uruchomic Adnroida , jednak nie jest w pełni funkcjonalny

hey ma pytanie ale prosze odpowidzic mi szczeze czy na tym windowsie mozna wsadzic karte paminci 8 gb jesli nie to jaka wy macie bo chce kupic a nie wiem jaka mozna najwieksza prosze o nie usuwanie jestem poczontkujoncy

ja mam micro sd kingston 8Gb shdc , karta działa w 100%
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 10:28:23 wysłana przez twistedszatan »

*

Offline lukdec

• 6
« Odpowiedź #1373 dnia: Październik 07, 2009, 10:42:03 »
dzieki za pomoc twistedszatan pozdrowienia. mam pytanie nastempne jakim programem mozna podkrecic procka w artemisie i do ilu max zeby fajnie chodził i sie nie przepalil? a jeszcze kolego twistedszatan jak ty masz karte paminic i jak masz wartosc zapisu i odczytu ? czy to jest wazne przy zakupie czy wszystko jedno karta bedzie tylko w artemisie nigdzie indziej

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #1374 dnia: Październik 07, 2009, 10:53:21 »
Dwie sprawy.
1. Do podkręcania procka użyj programu Home Screen PlusPlus. Możesz spokojnie i bezpiecznie podkręcić na 247 mhz.

2. Do szukania informacji na forum użyj szukajki.

Sprawy, o które pytasz są na forum!!!
Jak będziesz w dowolnych tematach pytał o to, co Ci ślina na język przyniesie, to potem jest bałagan i nikt nic nie może znaleźć.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #1375 dnia: Październik 07, 2009, 12:36:47 »
Kolega lukdec nie czyta ze zrozumieniem. Odpowiadamy mu a on pyta o to samo  raz jeszcze :mysli:

Jeżeli używasz ROMu kolegi Amigantomka to na 100% w wersji lite Home Screen++ jest tam zainstalowane, tylko i wyłącznie kwestia konfiguracji.

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #1376 dnia: Październik 07, 2009, 15:28:02 »
Rom: 6.1.15 FULL
Pytanie: czy da się jakoś ręcznie wyłączyć oryginalną klawiature systemową , a zostawić tylko FingerKeyboard ??

Otóż przyzwyczaiłem się do klawiatury FingerKeyboard , ale często gdy przyjdzie nowy sms i chce odpowiedzieć na niego to w oknie gdzie odpowiadam na sms'a pojawia mi się standardowa klawiatura i muszę przełączać na FingerKeyboard. U mnie wygląda to jak losowanie , może będzie standardowa  , a może FingerKeyboard.
Dodam że przy kończeniu pisania sms'a nie przełączałem klawiatury na standardową.

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #1377 dnia: Październik 07, 2009, 15:58:54 »
Po kilku chwilach uzywania finalnej wersji romu zauwazam ze:
-brak polskiej wersji M2DC,dodatkowo stary styl moim zdaniem lepiej sie prezentowal,
-linia,ktora powinna byc miedzy historia polaczen,a kalendarzem jest w polowie zegara elektronicznego,
-w S2U2 przesun aby odbkokowac zamienilo sie na slide to unlock (mozna było zostawić polska wersje), ale za to zegar wyglada bardziej nowoczesnie
-ford mustang to niezbyt dobry wybor moim zdaniem.Lepiej by sie prezentowala tapeta zwiazana z marka telefonu lub systemem operacyjnym urzadzenia.
-przy regulacji glosnosci nie wlacza sie juz s2u2, dlaczego z tego zrezygnowano?
Na plus zasluguje:
-usuniecie zbednych klawiatur i slownika T9
-dodanie do menu polaczen,komunikacji bezprzewodowej
-QuickGPS na szczescie juz sie nie wlacza po podlaczeniu kabla usb
-karnacja htc w windows media player juz nie znika na dobre przy zmianie
Dobrze ze w kontaktach zniknal skin iphone ktory nie byl pod ekran qvga i zmienial wszystko na bialo.
Moim zdaniem Second Today jest zbedny,a ciagle brak jest mi stopera,dyktafonu i budzika w tym romie.
Teraz troche o wyzszosci Opery Mobile nad Mini:
- w wersji Mini nie mozna zaznaczyc tekstu,a to duzy minus gdy sie chce np. wyciac adres i wkleic w okno wyszukiwarki.
- przy sciaganiu nie mozna przejsc do innej strony.Trzeba czekac az sie sciagnie dany pakiet danych. W mobile robimy nowa zakladke i mozemy dalej korzystac z internetu.
Nie wiem jak dla innych,ale dla mnie HTC Equalizer nie zmienia barwy glosu w zaden sposob.
Ikona skroconego menu na ekranie dzisiaj we wczesniejszym romie byla bardziej czytelna.
Stan baterii w procentach na ekranie dzisiaj mija sie z prawda,skala jest co 10 wiec nie jest wiarygodna.Przy faktycznym stanie 1% pokazuje 10, wiec zaklamanie duze.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1378 dnia: Październik 07, 2009, 17:54:20 »
Po kilku chwilach uzywania finalnej wersji romu zauwazam ze:
-brak polskiej wersji M2DC,dodatkowo stary styl moim zdaniem lepiej sie prezentowal,
Bo nie ma polskiej wersji. Jaki stary styl?
-w S2U2 przesun aby odbkokowac zamienilo sie na slide to unlock (mozna było zostawić polska wersje)
Nie można w tej wersji a ta jest stabilniejsza. Jak chcesz na siłę to zainstaloj najnowszą ze spolszczeniem będziesz miał wraz z problemami które to za sobą niesie
-ford mustang to niezbyt dobry wybor moim zdaniem.Lepiej by sie prezentowala tapeta zwiazana z marka telefonu lub systemem operacyjnym urzadzenia.
-przy regulacji glosnosci nie wlacza sie juz s2u2, dlaczego z tego zrezygnowano?
To sobie skonfiguruj S2U@ będziesz to miał
A mnie sie podoba Mustang i już. Nie podoba Ci się to sobie zmień obrazek
ej
Dobrze ze w kontaktach zniknal skin iphone ktory nie byl pod ekran qvga i zmienial wszystko na bialo.
Nigdy go nie było
Moim zdaniem Second Today jest zbedny,a ciagle brak jest mi stopera,dyktafonu i budzika w tym romie.
Ja Ci zbędny ST to go nie uzywaj jest to tak malutkie ze niezuwazalnie zmniejsza ilość pamięci dla plików
Jak Ci czegoś brak to doinstaluj, nie da się w ROMie zawrzeć wszystkiego co każdy chce
Stan baterii w procentach na ekranie dzisiaj mija sie z prawda,skala jest co 10 wiec nie jest wiarygodna.Przy faktycznym stanie 1% pokazuje 10, wiec zaklamanie duze.
A to już swiadomy wybór by zaoszczędzić pamięci operacyjnej. Wskaźnik ze zmianą co 1% zajmował jej o wiele więcej.
Generalnie pobierz kuchnię wywal co ci zbędne dodaj co potrzebne i juz. Masz pole do popisu

« Odpowiedź #1379 dnia: Październik 07, 2009, 21:30:39 »
Koledzy ponawiam prośbę
Proszę o pomoc w podgłośnieniu mojego spv po wgraniu finalnego ,,AMIGAnTOMEK_6.1_semiLite_FINAL"jest bardzo cicho przy rozmowach mimo że na full podgłośnione , prosze o radę jak to poprawić . czytałem na forum , ale nic nie mogę na ten temat odszukać - czy z poziomu windowsa mozna to zrobic jak tak to proszę o pomoc