Po kilku chwilach uzywania finalnej wersji romu zauwazam ze:
-brak polskiej wersji M2DC,dodatkowo stary styl moim zdaniem lepiej sie prezentowal,
-linia,ktora powinna byc miedzy historia polaczen,a kalendarzem jest w polowie zegara elektronicznego,
-w S2U2 przesun aby odbkokowac zamienilo sie na slide to unlock (mozna było zostawić polska wersje), ale za to zegar wyglada bardziej nowoczesnie
-ford mustang to niezbyt dobry wybor moim zdaniem.Lepiej by sie prezentowala tapeta zwiazana z marka telefonu lub systemem operacyjnym urzadzenia.
-przy regulacji glosnosci nie wlacza sie juz s2u2, dlaczego z tego zrezygnowano?
Na plus zasluguje:
-usuniecie zbednych klawiatur i slownika T9
-dodanie do menu polaczen,komunikacji bezprzewodowej
-QuickGPS na szczescie juz sie nie wlacza po podlaczeniu kabla usb
-karnacja htc w windows media player juz nie znika na dobre przy zmianie
Dobrze ze w kontaktach zniknal skin iphone ktory nie byl pod ekran qvga i zmienial wszystko na bialo.
Moim zdaniem Second Today jest zbedny,a ciagle brak jest mi stopera,dyktafonu i budzika w tym romie.
Teraz troche o wyzszosci Opery Mobile nad Mini:
- w wersji Mini nie mozna zaznaczyc tekstu,a to duzy minus gdy sie chce np. wyciac adres i wkleic w okno wyszukiwarki.
- przy sciaganiu nie mozna przejsc do innej strony.Trzeba czekac az sie sciagnie dany pakiet danych. W mobile robimy nowa zakladke i mozemy dalej korzystac z internetu.
Nie wiem jak dla innych,ale dla mnie HTC Equalizer nie zmienia barwy glosu w zaden sposob.
Ikona skroconego menu na ekranie dzisiaj we wczesniejszym romie byla bardziej czytelna.
Stan baterii w procentach na ekranie dzisiaj mija sie z prawda,skala jest co 10 wiec nie jest wiarygodna.Przy faktycznym stanie 1% pokazuje 10, wiec zaklamanie duze.