AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422923 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #1260 dnia: Wrzesień 07, 2009, 22:49:05 »
AMIGAnTOMEK, sprawdz proszę u siebie na wersji 6.1.14 czy ściąga ci poczte e-mail. Już pisałem o tym i nic. Padła jedna propozycja, abym usunął konto i dodal ponownie. Raz to zadziałało, ale tylko raz, nawet HR nie zmienia sytuacji. Przypomnę, że chodzi o to, że na poczcie mam nowe maile, a jak ściągam Artkiem poczte to pokazuje, że ściąga poczte na pasku postępu, ale nic nie zapisuje na telefonie. Przy ponownej próbie wyszukując zmiany zachowuje się tak jakby już wszystko było zapisane, a na telefonie nic nie ma.
Czytam o wersji 15 i widzę, że chyba 14 jest lepsza. Mimo iż nie chcę nowej wersji (chyba że maile ściąga bez problemu) to chętnie się "dorzucę" ale nie PayPal. Napisz mi na PW nr konta. Pozdrawiam.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #1261 dnia: Wrzesień 08, 2009, 07:02:53 »
No i wlatuje pomału poprawiona wersja lite. Działają wszystkie skróty w HtcHome (sprawdzałem osobiście i mi działają wszystkie!!!). Poprawiony wskaźnik baterii. Na ten sam co w FULL i już widzę że działa (cyfry spadają co 10%).
Pomału chyba pozbywamy się wszystkich błędów :D
Napisane: Wrzesień 07, 2009, 22:49:56
Czytam o wersji 15 i widzę, że chyba 14 jest lepsza. Mimo iż nie chcę nowej wersji (chyba że maile ściąga bez problemu) to chętnie się "dorzucę" ale nie PayPal. Napisz mi na PW nr konta. Pozdrawiam.

Nie wiem dlaczego twierdzisz ze 14 jest lepsza. W tej chwili w FULL usunąłem chyba wszystkie bledy. W Lite tez. Przynajmniej te zgłaszane.
Przed momentem skonfigurowałem sobie konto mailowe i odebrałem to co na skrzynce było. W 6.1.15 oczywiscie :D
Napisane: Wrzesień 07, 2009, 22:58:18
Zgłąszajcie wszeleki błędy te w tłumaczeniu również. Dopiero wczoraj dostałem info o literówce w tłumaczeniu QuickGPS.
BTW fajnie teraz jak się samoczynnie stale nie włacza przy podłączeniu do kompa?
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #1262 dnia: Wrzesień 08, 2009, 09:19:50 »
!!!!!! z przykrością stwierdzam że w 6.1.15 FULL nadal występuje problem z wybudzeniem telefonu po dłuższym nie używaniu   :(
Myślałem że problem zniknął, ale dzisiaj rano musiałem go resetować aby normalnie używać telefon.
Tak jak mówiłeś Tomku , problem leży w S2U2,   może by ją zastąpić nowszą lub ciut starszą wersją??

*

Offline gumispl

• 26
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #1263 dnia: Wrzesień 08, 2009, 10:30:42 »
Podczas pisania SMS  w Word i w Mail w polskich znakach zamiast ł jest b  oraz zamiast ń jest d.
Dotyczy klawiatury podstawowej.
Problem może mało istotny w sms ale w word  i mailach dla mnie ważne.
Problem ten przewijał się też przez poprzednie wersje i kiedyś nawet o tym pisałem.

Jak ustawi się język polski w ustawieniach klawiatury to xt9 zaczyna prawidłowo pisać słowa z polskimi znakami ale jak chce się wybrać ręcznie wspomniane literki to dzieje się tak jak napisałem wyżej.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 10:32:29 wysłana przez gumispl »

« Odpowiedź #1264 dnia: Wrzesień 08, 2009, 15:33:47 »
Testuje nowy rom od rana i jak narazie nie mam z nim żadnych większych problemów.
Mam jedno pytanko, jak przedłożyć czas automatycznej blokady, załącza się ona z szybko.
A no i jak by ktoś posiadł grę kości, to proszę o link, brakuje mi jej :P
pzdr.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1265 dnia: Wrzesień 08, 2009, 15:54:55 »
!!!!!! z przykrością stwierdzam że w 6.1.15 FULL nadal występuje problem z wybudzeniem telefonu po dłuższym nie używaniu   :(
Myślałem że problem zniknął, ale dzisiaj rano musiałem go resetować aby normalnie używać telefon.
Tak jak mówiłeś Tomku , problem leży w S2U2,   może by ją zastąpić nowszą lub ciut starszą wersją??
Nowszej nie ma. Zobaczymy dam spowrotem te co w 6.1.14. Szkoda bo ma mniej funkcji :(
Napisane: Wrzesień 08, 2009, 15:54:01
Podczas pisania SMS  w Word i w Mail w polskich znakach zamiast ł jest b  oraz zamiast ń jest d.
Dotyczy klawiatury podstawowej.
Problem może mało istotny w sms ale w word  i mailach dla mnie ważne.
Problem ten przewijał się też przez poprzednie wersje i kiedyś nawet o tym pisałem.

Jak ustawi się język polski w ustawieniach klawiatury to xt9 zaczyna prawidłowo pisać słowa z polskimi znakami ale jak chce się wybrać ręcznie wspomniane literki to dzieje się tak jak napisałem wyżej.

No to pozostaje wywalić całkiem xt9. Ok dziś zrobię te 2 rzeczy i sprawdzimy

« Odpowiedź #1266 dnia: Wrzesień 08, 2009, 17:11:37 »
Tak wiec po kilku godzinach użytkowania pojawił się problem z wybudzeniem. Ale le mam już na to sposób, mianowicie nie trzeba resetować telefonu, wystarczy przytrzymać guzik power, aż do komunikatu, potwierdzeniu wyłączenia telefonu wystarczy dać anuluj i wszystko wraca do normy.
Mam do Was pytanko jak włączyć asystenta (czy jak to tam nazwać) wybierania odbiorcy sms, na starej wersji wpisywałem nazwę kontaktu a asystent pokazywał mi nr. Na tej wersji romu da sie załączyć ta opcje?
pzdr.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1267 dnia: Wrzesień 08, 2009, 18:02:40 »
Wleciał na oba serwisy poprawiony FULL. Przywrócona poprzednia wersja s2u2, usuniety słownik i dzialajacy M2DC :D
Rapidshark czasem szwankuje ale z chomika mozna sciagac bezproblemowo. Transfer na mój koszt jak narazie :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 18:04:17 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline gumispl

• 26
« Odpowiedź #1268 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:34:43 »
a przez te ostatnie zmiany to wersja 15 nie będzie znowu wersją 14 zubożona o xt9 :D
Jest sens go wyrzucać przez dwie głupie literki  :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 23:02:20 wysłana przez gumispl »

« Odpowiedź #1269 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:37:21 »
Tak więc po kilku godzinach testów jak na razie nie wystąpił problem z wybudzeniem, "asystent odbiorcy sms" działa poprawnie. Wskaźnik poziomu baterii został zmieniony, ale działa poprawnie.
Natomiast nie da się włączyć FingerKeyboard, tzn w ogóle nie ma go w liście wybory klawiatury.
pzdr.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1270 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:43:17 »
Tomku a przez te ostatnie zmiany to wersja 15 nie będzie znowu wersją 14 zubożona o xt9 :D
Jest sens go wyrzucać przez dwie głupie literki  :D
Nie. xt9 też mnie wq.. od początku i planowałem go w końcu wywalić. Jak kto chce niech sobie doinstaluje. Podobnie jak i inne klawiatury. Pozostaje standardowa i FingerKeyboard.
I przestań mi "Tomkować". Na forum używamy nicków.
Tak więc po kilku godzinach testów jak na razie nie wystąpił problem z wybudzeniem, "asystent odbiorcy sms" działa poprawnie. Wskaźnik poziomu baterii został zmieniony, ale działa poprawnie.
Natomiast nie da się włączyć FingerKeyboard, tzn w ogóle nie ma go w liście wybory klawiatury.
pzdr.
Przecież tłumaczyłem w pierwszym poście i jest to nawet na czerwono:
UWAGA
Aby zacząć korzystać z fingerkeyboard należy uruchomić "Register" w Start//programy/Fkeyboard. Bez tego klawiatura nie  jest widziana przez system
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 22:53:10 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline gumispl

• 26
« Odpowiedź #1271 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:52:55 »
A no jak najbardziej masz rację !! :D :ok:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1272 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:54:57 »
Wleciało poprawione Semilite. (Tłumaczenie i bateria) Przy okazji zaktualizowałem Iphonetoday.

« Odpowiedź #1273 dnia: Wrzesień 08, 2009, 23:01:27 »
Sorki mój błąd, wiedziałem ze miałem coś włączyć po aktualizacji roma :P

Btw. Ta wersja będzie już ostateczna czy planujesz jeszcze jakieś zmiany?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1274 dnia: Wrzesień 08, 2009, 23:18:56 »
O ile nie będzie już błedów zgłaszanych to pomału zbliżamy się do wersji FINAL :D

« Odpowiedź #1275 dnia: Wrzesień 09, 2009, 11:42:51 »
mógłbyś usunąć w wersji litle xt9 oraz poprawił asystenta sms
i mam pytanko?
dlaczego Office jest tylko w start a nie ma go w programach?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1276 dnia: Wrzesień 09, 2009, 15:29:37 »
mógłbyś usunąć w wersji litle xt9 oraz poprawił asystenta sms
i mam pytanko?
dlaczego Office jest tylko w start a nie ma go w programach?
Przecież jest już poprawione.
Jest tam żeby łatwiej było dotrzeć :d

« Odpowiedź #1277 dnia: Wrzesień 09, 2009, 16:56:00 »
Witam, Cześć i czołem  :grin:
Hej AmiguśnTomuś jak zmienić skórkę w FingerKeyboard?  :D
a no jeszcze jedno supercleana załadować mogę tylko i wyłącznie przez karte SD czy idzie tez bez karty?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 17:08:38 wysłana przez bezgatek »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1278 dnia: Wrzesień 09, 2009, 18:10:32 »
Witam, Cześć i czołem  :grin:
Hej AmiguśnTomuś jak zmienić skórkę w FingerKeyboard?  :D
a no jeszcze jedno supercleana załadować mogę tylko i wyłącznie przez karte SD czy idzie tez bez karty?
A szukaj sobie:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501122 :D
Musisz skina doinstalowac ja wgotowałem jeden podstawowy żeby miejsce oszczędzić.
Clean i superclean można wgrać wyłacznie z karty.

« Odpowiedź #1279 dnia: Wrzesień 09, 2009, 19:58:07 »
Jak włączyć tu blokadę klawiatury ? Po jakimś czasie sama się włącza. W poprzednim romie mogłem ją dodać w tym coś nie mogę takiej opcji znaleźć

@już sobie poradziłem. Ładna pani się wtedy pokazuje :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 20:09:12 wysłana przez damian191 »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1280 dnia: Wrzesień 09, 2009, 20:36:53 »
Jak włączyć tu blokadę klawiatury ? Po jakimś czasie sama się włącza. W poprzednim romie mogłem ją dodać w tym coś nie mogę takiej opcji znaleźć

@już sobie poradziłem. Ładna pani się wtedy pokazuje :)
Aaaa chodziło Ci o blokadę ekranu :D Przecie Artek klawiatury nie ma :D
Zawsze możesz (o ile nie używasz FULL) wejsc w ustawienia->dzisiaj->Elementy i właczyc Blokadę urzadzenia :D

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #1281 dnia: Wrzesień 10, 2009, 14:02:31 »
6.1.15 Full:
Ze starszą wersją S2U2 nie ma już problemu z wybudzaniem urządzenia po dłuższym nie używaniu  :ok:

« Odpowiedź #1282 dnia: Wrzesień 10, 2009, 17:57:42 »
Podczas wpisywania PINu obraz jest poziomy i to autko też. Jak to zmienić ?
No i jest problem z aparatem. Mam takie 5 czarnych kropek, widać tylko obraz nic poza tym
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 17:59:42 wysłana przez damian191 »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1283 dnia: Wrzesień 10, 2009, 18:18:23 »
Musiałeś zmienic orientację ekranu. Manilla wymusza pion ale reszta może być w poziomie. Wyłącz Manillę i sprawdź, jeśli będzie poziomo to zmień. Ew. wykonaj hardreset to przywróci ustawienia domyślne w których na 100% jest pion.
Co do aparatu nie bardzo rozumiem problem. jakie 5 kropek i jaki obraz. Zrób lepiej hardReset i sprawdź po tym.

« Odpowiedź #1284 dnia: Wrzesień 10, 2009, 18:47:05 »
Yyyy hard reset, coś znalazłem jak to się robi tylko które to przyciski ?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #1286 dnia: Wrzesień 11, 2009, 13:18:51 »
Wątek wydzielony o sprzedaży ROMu na Allegro:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=144738.0

I nie róbcie OT, wątek ma już 43 strony i jest nie czytelny.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #1287 dnia: Wrzesień 11, 2009, 21:33:05 »
AMIGAnTOMEK ja wiem że jesteś wkurzony na to że inni handlują twoim romem, ale ja równierz czuje się trochę pokrzywdzonym przez Ciebie jestem jednym z pierwszych testerów twojego romu i myśle że w jakimś stopniu (napewno dużo mniejszym niż ty)przyczyniłem się do tego że ten rom jest teraz taki popularny.I tylko z powodu tego że niewpłaciłem na twoje konto paru groszy zostałem odsunięty od testów. Ja nie chce żadnych pieniedzy zadnych podziękowań itp. Ja chce tyko dalej bawić się w testowanie twojego romu. 

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1288 dnia: Wrzesień 11, 2009, 21:44:51 »
AMIGAnTOMEK ja wiem że jesteś wkurzony na to że inni handlują twoim romem, ale ja równierz czuje się trochę pokrzywdzonym przez Ciebie jestem jednym z pierwszych testerów twojego romu i myśle że w jakimś stopniu (napewno dużo mniejszym niż ty)przyczyniłem się do tego że ten rom jest teraz taki popularny.I tylko z powodu tego że niewpłaciłem na twoje konto paru groszy zostałem odsunięty od testów. Ja nie chce żadnych pieniedzy zadnych podziękowań itp. Ja chce tyko dalej bawić się w testowanie twojego romu. 
Spokojnie. Kwestia kilku dni i zapadnie decyzja CO DALEJ.

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #1289 dnia: Wrzesień 12, 2009, 01:20:54 »
co do pieciu kropek w aparacie to jest wlasnie kwestia zmienionej orietacji ekranu. zmien orietacje na pozioma i spowrotem na pionowa, a wszsytko wroci do normy. jak pisal tworca romu, manilka wymusza przelaczenie na pion, ale czesc programow sie gubi (np aparat) tak jakbys wyswietlal nadal w poziomie. ja mam pod guzik rozpoznawania mowy ustawiona zmiane orietacji ekranu, gdyz czesto uzywam do psiania smsow paluchami, jak manilka przeskoczy na pion, a reszta sie krzaczy, to wystarczy 2x nacisnac i wszstko wraca do normy:)

apropo przekrecania ekranu - w 6.1.13 w momencie wlaczonego w tle kalkulatora i przelacznia na poziom wyskakuje blad ze nie ma poziomego skina:/ nie wiem jak jest w nowych romakch, ale mozesz to sprawdzic - jak ktos czesto uzywa kalkulatora i pisania smsow bokiem, to staje sie to uciazliwe:(