AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422759 Wyświetleń

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #1230 dnia: Wrzesień 05, 2009, 10:05:39 »
Tera jest  :ok:
Co to jest "FootprintsWidget" bo pierwszy raz widzę?
Ustawiłem sobie na próbę ale jest tylko napis "proszę czekać"
OOoo doznałem objawu jak u kolegi wil3
Otóż telefon był załączony ale że leżał ok 30minut bez dotykania to się wygasił ekran. Gdy chciałem go użyć naciskam przycisk od podświetlenia ekranu (power) , ekran się podświetla , ukazuje mi się S2U2 czyli suwak z godziną, ale gdy puszcze przycisk to gasi się. Jak trzymałem długo przycisk to cały czas był podświetlony ekran także mogłem przejechać suwakiem i odblokować telefon tak że pokazał mi się ekran z manillą , ale gdy puściłem to znowu się ekran zablokował i był czarny.
Myślałem że coś z przyciskiem , ale po restarcie rysikiem, telefon chodzi normalnie  i przycisk dobrze działa. Myślę że coś z S2U2 stało się nie dobrego po dłuższym nieużywaniu telefonu. Od 9:00 do 13:30 go użytkuje i pierwszy raz coś takiego się stało.
Nie robiłem SR tylko podłączyłem od razu pod kabel i podświetlenie zadziałało samoczynnie. Odłączę od zasilania i problem powraca.
Po SR wraca wszystko do normy.

Problem ten zdarzył mi się już dwa razy w Ciągu jednego dnia. Myślę że jest Tak jak kolega AmiganTomek mówił że to Manilla coś miesza.
Zaraz  zainstaluję poprawioną wersję 6.1.15 FULL  którą wrzucił Tomek na chomika i po dłuższym użytkowaniu zobaczę czy będzie się tak działo. (dam znać chyba dopiero w poniedziałek - Kładę też nacisk na wersję full gdyż ją preferuje , a z braku czasu inne tylko na chwilę instaluje i wyłapuje raczej błędy które inni już zgłaszali)
Napisane: Wrzesień 05, 2009, 09:40:58
Witam.
Wgrałem nową wersje 6.1.15 FULL  z chomiczka.
Mam nadal problem z całkowitym wyłączaniem telefonu.
Może mnie ktoś uświadomić jak mam go wyłączać?  :(   Kolega Tomek mówił coś o wyłączaniu przez commangera, ale nie wiem jak i gdzie? (w wersji 6.1.14 normalnie trzymałem na obudowie przycisk power aż wyskoczy powiadomienie i potwierdzam TAK. W tej wersji telefon się niestety nie wyłącza tylko ekran gaśnie, i mogę tak w kółko robić)  
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 10:09:07 wysłana przez lukasquake »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #1231 dnia: Wrzesień 05, 2009, 10:08:24 »
Myślałem o czymś innym.
Podejrzewam że miesza S2U2 bo on zarządza energią i widocznie gdzieś się gryzie z Manillą. Wywal skrót ilock2 z windows/autostart i zrob soft reset. Sprawdz czy bledy z tym beda wystepowac bez wczytanego s2u2
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
« Odpowiedź #1232 dnia: Wrzesień 05, 2009, 10:17:14 »
Myślałem o czymś innym.
Podejrzewam że miesza S2U2 bo on zarządza energią i widocznie gdzieś się gryzie z Manillą. Wywal skrót ilock2 z windows/autostart i zrob soft reset. Sprawdz czy bledy z tym beda wystepowac bez wczytanego s2u2

Wywaliłem skrót i zresetowałem rysikiem. Teraz nie mam S2U2, także zobaczę czy będzie nadal problem z gasnącym podświetleniem.
Niestety nadal nie umiem całkowicie wyłączać Artemisa gdyż tylko ekran gasi.

[I takie pytanie do TOMKA: czy w Manilli nie bedzie już animacji między przejściami zakładek? (ekran startowy, kontakty, programy, wiadomości, pogoda itd...)  czy to poprostu zależy od zainstalowanej wersji?]
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 12:01:38 wysłana przez lukasquake »

« Odpowiedź #1233 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:05:48 »
w wersji 6. 1. 15_ semiLite nie moge wlanczyc aparatu, wysakuje komunikat: " nie mozna inicjalizowac aparatu cyfrowego. niepowodzenie konfigurowania urzadzenia aparatu cyfrowego"

« Odpowiedź #1234 dnia: Wrzesień 05, 2009, 14:04:46 »
Ja od wczoraj bawie sie 6.1.15 semiLite i aparat zaskakuje normalnie :ok:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1235 dnia: Wrzesień 05, 2009, 14:15:38 »
Myślałem o czymś innym.

Wywaliłem skrót i zresetowałem rysikiem. Teraz nie mam S2U2, także zobaczę czy będzie nadal problem z gasnącym podświetleniem.
Niestety nadal nie umiem całkowicie wyłączać Artemisa gdyż tylko ekran gasi.

[I takie pytanie do TOMKA: czy w Manilli nie bedzie już animacji między przejściami zakładek? (ekran startowy, kontakty, programy, wiadomości, pogoda itd...)  czy to poprostu zależy od zainstalowanej wersji?]
To ja sie poddaje juz nic z tego nie rozumiem. Dlaczego się nie wyłacza nie mam pojęcia zresztą ja nigdy tego nie robię zawsze mam Artka właczonego może dlatego nie zauważyłem. Sprawdzałeś w 6.1.14 czy bylo tak samo?
Co do Manilli to chyba zależy od wersji, nie ma w końcu tego nigdzie w ustawieniach.

*

Offline wil3

• **
  • 165
    • http://wil3.com
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Desire
« Odpowiedź #1236 dnia: Wrzesień 05, 2009, 18:02:50 »
To ja sie poddaje juz nic z tego nie rozumiem. Dlaczego się nie wyłacza nie mam pojęcia zresztą ja nigdy tego nie robię zawsze mam Artka właczonego może dlatego nie zauważyłem. Sprawdzałeś w 6.1.14 czy bylo tak samo?

Ogólnie to zaszło małe nieporozumienie, bo to nie ja pierwszy zgłosiłem problem z niemożliwością wyłączenia PDA, tylko kolega lukasquake, aczkolwiek u mnie też ten problem występował po dłuższym nieużywaniu (do czego się zmusiłem w ramach eksperymentu).

A odpowiadając na Twoje pytanie - przy 6.1.14 wszystko działa OK. W tej chwili używam właśnie 14tki.
[Diamond] Gen.Y R5.5 D2 PL + AutoMapa 6.7
[Desire] Android 2.3.2 Oxygen v2.0-RC7 + Sygic Aura 2.0

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
  • Sprzęt: HTC G1
« Odpowiedź #1237 dnia: Wrzesień 05, 2009, 19:08:29 »
A mój problem w wersji lite 6.1.15 to taki że pasek startu jest biały i są tylko ikony niema nazw . Ma ktoś coś takiego? i może wie jak to rozwiązać?

« Odpowiedź #1238 dnia: Wrzesień 06, 2009, 12:12:18 »
Witam.
Mam pytanko odnośnie programu "lock" da się go jakoś odinstalować, a jeśli zastanawiacie się po co go chce usuwać, hmm po instalacji S2U2 pojawia się lock2 i nie za każdym razem się chce uruchomić, mam wrażenie ze miesza się ze stara wersja.
A no i jeszcze jedno da się jakoś ustawić zęby używać klawiatury "dialPal" (nie wiem czy to sie tak do końca nazywa) do pisania sms czy zostaje tylko klawiatura quwerty?
A no i chodzi mi o wersje 6.1.14
pzdr.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1239 dnia: Wrzesień 06, 2009, 12:56:55 »
Poprawiona wersja full do testowania. Teraz można wyłączyć Artka mam nadzieję że problemy z wybudzaniem też się skończą.
Pliki są ponownie na
http://www.rapidshark.pl/AMIGAnTOMEK
oraz tradycyjnie na chomiczku :P
A mój problem w wersji lite 6.1.15 to taki że pasek startu jest biały i są tylko ikony niema nazw . Ma ktoś coś takiego? i może wie jak to rozwiązać?
Próbowałeś wgrać ponownie?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 13:24:21 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

« Odpowiedź #1240 dnia: Wrzesień 06, 2009, 13:07:52 »
witam , można jakoś wyłączyć lub odinstalowac ten słownik XT9? odznaczam wszystkie ptaszki w opcjach i dalej działa

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1241 dnia: Wrzesień 06, 2009, 13:18:00 »
witam , można jakoś wyłączyć lub odinstalowac ten słownik XT9? odznaczam wszystkie ptaszki w opcjach i dalej działa
Na klawiaturze "TOUCH" masz przycisk zmieniający tryb pisania z xt9 na abc w FingerKeyboard musis w ustawieniach dodatkowo odznaczyc xt9
Napisane: Wrzesień 06, 2009, 13:15:38
Witam.
Mam pytanko odnośnie programu "lock" da się go jakoś odinstalować, a jeśli zastanawiacie się po co go chce usuwać, hmm po instalacji S2U2 pojawia się lock2 i nie za każdym razem się chce uruchomić, mam wrażenie ze miesza się ze stara wersja.
A po co instalujesz jak juz jest? Sprawdz w /windows/autostart czy nie masz tego skrotu 2 razy przypadkiem
A no i jeszcze jedno da się jakoś ustawić zęby używać klawiatury "dialPal" (nie wiem czy to sie tak do końca nazywa) do pisania sms czy zostaje tylko klawiatura quwerty?
A no i chodzi mi o wersje 6.1.14
pzdr.
Klawiature TouchKeypad tezba wybrac

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #1242 dnia: Wrzesień 06, 2009, 13:54:41 »
Poprawiona wersja full do testowania. Teraz można wyłączyć Artka mam nadzieję że problemy z wybudzaniem też się skończą.
Pliki są ponownie na
http://www.rapidshark.pl/AMIGAnTOMEK
oraz tradycyjnie na chomiczku :P
Próbowałeś wgrać ponownie?

Póki co to pomógł HR zobaczymy jak będzie dalej.

« Odpowiedź #1243 dnia: Wrzesień 06, 2009, 14:21:41 »
@AMIGAnTOMEK Dzięki :ok:

Mam jeszcze jedno pytanko, chciałem wgrać bratu Twój rom w  wersji 6.1.14 full , niestety moja kopia, którą miałem na kompie została usunięta.
Można prosić o link?? No chyba ze już nie są dostepne.
pzdr,.

« Odpowiedź #1244 dnia: Wrzesień 06, 2009, 15:20:49 »
jakie jest haselko do rapida ? z gory tnx

« Odpowiedź #1245 dnia: Wrzesień 06, 2009, 19:24:28 »
Witam serdecznie.

Nowa wersja romu jak do tej pory sprawuje się świetnie. Mam jednak mały problem z zainstalowaniem TT (dodam że miałem ten sam problem w wersji poprzedniej), dodam że aplikacje takie jak gg czy skype instalują się bez problemu, jedynie TT stoi w miejscu. Jeżeli ktoś wie w czym tkwi problem proszę o pomoc.Wielkie dzięki za rom.

Pozdrawiam

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #1246 dnia: Wrzesień 06, 2009, 19:41:00 »
@AMIGAnTOMEK Dzięki :ok:

Mam jeszcze jedno pytanko, chciałem wgrać bratu Twój rom w  wersji 6.1.14 full , niestety moja kopia, którą miałem na kompie została usunięta.
Można prosić o link?? No chyba ze już nie są dostepne.
pzdr,.

Linki s a dostępne ale musisz posiadać hasło a hasło podaje tylko AMIGAnTOMEK wiec pisz do niego na pw oczywiście jeżeli doceniłeś jego pracę

jakie jest haselko do rapida ? z gory tnx

Dla Ciebie kolego też to samo co dla kolegi wyżej

*

Offline gumispl

• 26
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #1247 dnia: Wrzesień 06, 2009, 19:45:31 »
6.1.15 Full ostatnia wrzutka - zakładka Pogoda - brak miast do wyboru.
Jest suwak ale nie ma nazw miast tylko białe pole.
I  nie działają ustawienia Pogody

Ciekaw jestem czy u kogoś jeszcze tak jest.

i jeszcze jedno - w trakcie pisania tego postu miałem  problem z wybudzeniem

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1248 dnia: Wrzesień 06, 2009, 20:03:05 »
Wiem o pogodzie już kończę poprawkę teraz powinno działać jak trzeba. W archiwum oczywiście właściwy .xml do edycji zakładek :D

*

Offline gumispl

• 26
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #1249 dnia: Wrzesień 06, 2009, 20:14:10 »
a czy istnieje możliwość zmiany jakiegoś .xml tak aby zmienić sobie Softkeys z Manilli - zamiast Telefon mieć Comm Managera a zamiast Kamery mieć Kontakty ??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 23:04:36 wysłana przez gumispl »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1250 dnia: Wrzesień 06, 2009, 20:20:33 »

« Odpowiedź #1251 dnia: Wrzesień 06, 2009, 20:37:55 »
@AMIGAnTOMEK sprawdz pw :wink:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1252 dnia: Wrzesień 06, 2009, 20:46:49 »
Poprawiony Full na rapidsharku juz jest. Mam nadzieję że teraz będzie już OK.

« Odpowiedź #1253 dnia: Wrzesień 06, 2009, 23:21:26 »
6.1.15_lite:
w launcher nie dziła opcja: podświetlenie oraz wejdz do katalogu programy

bateria nie pokazuje rzeczywistego stanu ciągle są 4 kreski

no i nie ma automatycznego odbiorcy sms/mms (ale to chyba wina ustawień)

i pytanie ? w profilach jest Dźwięk: Automatyczny ? jak to działa ?

i jak mogę wgrać opcje Soft Reset ? bo jej nie ma lub nie potrafię znaleźć a po za tym to super rom jest  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 23:26:00 wysłana przez kuba288 »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1254 dnia: Wrzesień 07, 2009, 00:38:12 »
i jak mogę wgrać opcje Soft Reset ? bo jej nie ma lub nie potrafię znaleźć a po za tym to super rom jest  :mrgreen:
Stylusem w dziurkę :D

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
« Odpowiedź #1255 dnia: Wrzesień 07, 2009, 09:20:14 »
Myślałem o czymś innym.

Tomku: po wyłączeniu s2u2 nie miałem żadnych problemów z wybudzeniem. Sprawdzałem na sobotniej wersji 6.1.15 full także sprawa może być przedawniona, ale wiadomo co jest powodem. Zaraz instaluję nową wersję.
POZDRAWIAM

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #1256 dnia: Wrzesień 07, 2009, 10:03:23 »

i pytanie ? w profilach jest Dźwięk: Automatyczny ? jak to działa ?

Jeżeli w kalendarzu masz jakiś termin wpisany - automatycznie przełącza Ci się na tryb cichy albo wibrę - teraz dokładnie nie pamiętam :)

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
« Odpowiedź #1257 dnia: Wrzesień 07, 2009, 15:46:05 »
Myślałem o czymś innym.

Tomku: po wyłączeniu s2u2 nie miałem żadnych problemów z wybudzeniem. Sprawdzałem na sobotniej wersji 6.1.15 full także sprawa może być przedawniona, ale wiadomo co jest powodem. Zaraz instaluję nową wersję.
POZDRAWIAM

-Problem z wybudzeniem (podświetleniem ekranu w nowej wersji 6.1.15 full chyba już nie występuje, przynajmniej po 7 godzinach użytkowania nie przytrafił mi się ten problem.

-Niestety ikonka od baterii nadal źle działa  :( , ponadto po odłączeniu od zasilania  widać ikonkę kabelka jakby wogóle nie został odłączony , prościej mówiąc ikonka nie zmienia się z kabelka w bateryjkę  :grin:

- zauważyłem że na klawiaturze FINGER KEYBORD  nie działa klawisz " ł "     gdyż  wyskakuje "a"  (może jest inna wersja która tego błędu nie ma)       a także zamiast "ś" jest "z"
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2009, 16:11:52 wysłana przez lukasquake »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1258 dnia: Wrzesień 07, 2009, 16:43:07 »
Wrzuciłem FULL z innym wskaźnikiem baterii. Do testowania bo moja jest stale na full przez to flashowanie :D.
Biorę się za próby poprawienia HTCHome w lite.

« Odpowiedź #1259 dnia: Wrzesień 07, 2009, 16:46:50 »
@AMIGAnTOMEK jeśli możesz zaglądnij w pw ;)