Pewnie nie wszystkim się to spodoba,ale nie mogę powstrzymać się przed komentarzem.
Na samym wstępie pragnę zaznaczyć,że sam korzystam AMIGAnTOMEK z Twojego romu w wersji LItte bo nie potrzebuję tych wszystkich dodatków zajmujących pamięć. To co dla mnie jest przydatne dogrywam sobie osobno. Gratuluję Tobie wiedzy i wytrwałości.
Ale powracając do tematu.
Uważam,że zamieszczając rom na internecie i zachęcając do testowania go z automatu sam wyraziłeś zgodę na to by Twoja praca była wykorzystywana przez innych.
Pomijam,że pewnie Ci testujący też wnieśli jakiś wkład i pomoc w Twoją pracę.
Nigdy nie widziałem na Allegro ofert o jakich piszesz tudzież, by ktoś podpisywal się pod Twoją pracą, zresztą w informacji o pamięci jest stosowna informacja.
Zakładam teoretycznie,że pojawiły się oferty,które proponują wgranie nowego romu ( między innymi i Twojego)....ale..... czy dlatego, że tydzień temu instalowałem mojej sąsiadce Vistę ( bo znaleziony przez Nią w gazecie informatyk oszalał cenowo) na Jej nowym laptopie i w ramach wdzieczności za pomoc zostałem poczęstowany kawą i ciastkiem oznacza, że kilka łyków wspomnianej już kawy i jedno ciasteczko w ramach gratyfikacji mam oddać firmie Microsoft ? Nie. Oni już swoje otrzymali kiedy to została zakupiona płytka z oprogramowaniem. A nawet gdybym za tą usługę pobrał od wspomnianej już sąsiadki wynagrodzenie w formie pieniężnej to czy zrobiłem coś nielegalnego? Moim zdaniem nie. Wykorzytałem swoje umiejętności i oprogramowanie zdobyte w legalnym obiegu.
Ja rozumiem, że możesz czuć się nieco rozgoryczony tą sytuacją, bo naprawdę poświęciłeś bardzo dużu czasu i pracy na stworzenie tego romu...ale IMHO teraz to już jest kawa po herbacie.