AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422756 Wyświetleń

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #1170 dnia: Sierpień 20, 2009, 11:02:34 »
W związku z brakiem czasu/chęci oraz funduszy na naprawę złacza systemowego oraz tym, że znaleźli się sprytni którzy biją kasę na mojej wielomiesięcznej pracy bez najmniejszej chęci gratyfikowania mnie z tego tytułu zaprzestaję publikacji następnych wersji ROMu. Linki do obecnej wersji zostają usunięte i pozostaną wyłacznie u mnie na dysku. Jeśli ktoś bedzie miał ochotę wgrać sobie ROM to proszę o kontakt na PW w sprawie sposobu udostępnienia.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #1171 dnia: Sierpień 20, 2009, 12:48:33 »
A ja myślałem, że może powstanie 6.5 Twojego autorstwa.
Dzięki za pracę, którą włożyłeś w ożywienie naszych artemisów.

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #1172 dnia: Sierpień 20, 2009, 13:10:01 »
Kiedyś to musiało nadejść. Pamiętam, jak zajmowałem się siemensami sl45 a wcześniej c35. Na allegro zrobił się większy ruch i niestety same flashe też sprzedawal :-|
No nic, powodzonka  :ok:
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

*

Offline jasminum1

• 3
« Odpowiedź #1173 dnia: Sierpień 20, 2009, 20:13:39 »
Wielka szkoda, ale w całkowicie Cię rozumiem.
Właśnie zacząłem przygodę z Artkiem a tu taka smutna wiadomość :(
Dzięki za Twoją pracę. Pozdrawiam i powodzenia :ok:

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #1174 dnia: Sierpień 20, 2009, 23:54:46 »
Wielkie dzięki za twoją prace. Szkoda że nie wszyscy to doceniają i próbują na twojej pracy zarobić, przez co zniechęcają takich ludzi jak ty.Szkoda wielka szkoda. Mam nadzieję że ktoś twoją pracę doceni bardziej niż my i wtedy przekonasz się że twoja praca nie poszła na marne. Jeszcze raz serdecznie dziękuje i życzę Ci powodzenia.

*

Offline djhans

• 22
  • Szybko się uczę jak ktoś powie dokładnie czego :)
« Odpowiedź #1175 dnia: Sierpień 21, 2009, 07:46:06 »
Ja bym na twoim miejscu w tym romie umieścił stosowne informacje od kogo skąd i jak informacje odnośnie licencji musisz baaardzo czytelnie podpisać cła swoją wielomiesięczną pracę :)
bo niestety prawa autorskie posiadasz szkoda tylko że prywatnie :( POZDRO i dzięki WIELKIE :)

aha a tak propos :) mam twoją wersje light :) i chce sobie dograc HTC audio manager ale są jaja klikam ekran tylko mrugnie i nie uruchamia wogle aplikacji jest na to jakaś rada ?? bo pokochałem ten programik :) i nie mogę się z nim rozstać szkoda że go nie wgotowałeś w wersję lite :)

wiem tylko tyle że trzeba dodać jakiś wpis do rejestru ale heh sęk w tym że w ani cab ani samym katalogu nic na ten temat nie ma :/  na XDA piszą here it is in cab form. It just installs to the windows drive, copies the shortcut and installs the reg keys. i zdeka się potraciłem :( już sam nie kumam

a jeśli nie sprawiło by to kłopotu to mugłbym dostać od ciebie na wszelki wypadek dostęp do wersji full jak by z tym nie szło czegoś zrobić bo wiesz Full mi trochę zamulało pamięć a w litte dużo szybciej mi wszystko chodzi ale brak mi paru dodatków :(
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 08:10:52 wysłana przez djhans »

*

Offline ARTY

• 13
« Odpowiedź #1176 dnia: Sierpień 22, 2009, 16:27:53 »
Pewnie nie wszystkim się to spodoba,ale nie mogę powstrzymać się przed komentarzem.
Na samym wstępie pragnę zaznaczyć,że sam korzystam AMIGAnTOMEK z Twojego romu w wersji LItte bo nie potrzebuję tych wszystkich dodatków zajmujących pamięć. To co dla mnie jest przydatne dogrywam sobie osobno. Gratuluję Tobie wiedzy i wytrwałości.
Ale powracając do tematu.
Uważam,że zamieszczając rom  na internecie i zachęcając do testowania go z automatu sam wyraziłeś zgodę na to by Twoja praca była wykorzystywana przez innych.
Pomijam,że pewnie Ci testujący też wnieśli jakiś wkład i pomoc w Twoją pracę.
Nigdy nie widziałem na Allegro ofert o jakich piszesz tudzież, by ktoś podpisywal się pod Twoją pracą, zresztą w informacji o pamięci jest stosowna informacja.
Zakładam teoretycznie,że pojawiły się oferty,które proponują wgranie nowego romu ( między innymi i Twojego)....ale..... czy dlatego, że tydzień temu instalowałem mojej sąsiadce Vistę ( bo znaleziony przez Nią w gazecie informatyk oszalał cenowo) na Jej nowym laptopie i w ramach wdzieczności za pomoc zostałem poczęstowany kawą i ciastkiem oznacza, że kilka łyków wspomnianej już kawy i jedno ciasteczko w ramach gratyfikacji mam oddać firmie Microsoft ? Nie. Oni już swoje otrzymali kiedy to została zakupiona płytka z oprogramowaniem. A nawet gdybym za tą usługę pobrał od wspomnianej już sąsiadki wynagrodzenie w formie pieniężnej to czy zrobiłem coś nielegalnego? Moim zdaniem nie.  Wykorzytałem swoje umiejętności i oprogramowanie zdobyte w legalnym obiegu.
Ja rozumiem, że możesz czuć się nieco rozgoryczony tą sytuacją, bo naprawdę poświęciłeś bardzo dużu czasu i pracy na stworzenie tego romu...ale IMHO  teraz to już jest kawa po herbacie. 

*

Offline Poochini

• **
  • 162
« Odpowiedź #1177 dnia: Sierpień 22, 2009, 16:42:51 »
Po części zgadzam się ATRY`m. Nigdy nie myślałem o zbijaniu kasy na flashach do siemensów, natomiast zawsze umieszczałem info o autorstwie + kontakt mail. Nie ukrywam, że po latach (ładnie to brzmi :) ), miło jest na necie znaleźć odnośniki do mojej produkcji lub też czasem na forum dostać PW, że jej używał. Nie ukrywajmy ciężko jest komuś zapłacić choćby sms`em za 1,22pln za coś co używa z powodzeniem ;)
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1178 dnia: Sierpień 22, 2009, 16:53:37 »
ARTY nie chodzi o ludzi ktorzy wgrywaja i uzytkuja ROM tylko o tych ktorzy wlasnie komercyjnie zarazbiaja na wgrywaniu go reklamujac ze LEGALNIE wgrywaja 6.1PL co nie jest do konca prawda bo licencyjnie na ARTKU moze byc max 6.0. I tyle. Po ostatniej ścince właśnie z takim osobnikiem na ALLEGRO podjąłem taką a nie inną decyzję. Gostek chciał za wgranie ROMu uwaga 100 zł!!!!!! 100 zł za 5 minut roboty bez wkładu własnego. A ja za wielomiesięczną pracę oczywiście wspomaganą przez testujacych nie mam nawet na naprawe złącza USB. I dlatego stało się to co się stało.

*

Offline Poochini

• **
  • 162
« Odpowiedź #1179 dnia: Sierpień 22, 2009, 17:41:09 »
Dobra, ile kosztuje naprawa tego złącza? Może zrobimy zrzutę i będziesz mieć przez to ulgę u Ciebie w postaci np. umieszczenia nas na liście friends w romie :) lub też - chce inne mp3 w katalogu windowsa :D Poważnie mówiąc - ile to kosztuje?

*

Offline k_k

• 2
« Odpowiedź #1180 dnia: Sierpień 22, 2009, 21:57:21 »
romy-4-all , AMIGAnTOMEK szkoda że rezygnujesz przecierałeś polskie szlaki w kregu forumowiczów stałeś sie sławny .pół polski ma wgrane twje kucharzenie a to jest chyba ważniejsze niż pare marnych stówek zarobionych przez paru cwaniaczków.
A jak zawsze u nas góre bierze komercha.
Weżmy przykład z z zagranicznych for i uploadów ludziska mający wiedze checi tworzą na artka PUBLIK puszczają w świat i rozsławiają swoją ikonkę czego i TOBIE szczerze życzę .

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1181 dnia: Sierpień 22, 2009, 22:00:46 »
oraz tym, że znaleźli się sprytni którzy biją kasę na mojej wielomiesięcznej pracy bez najmniejszej chęci gratyfikowania mnie z tego tytułu
może wzorem innych założysz konto na paypalu
i wystąpisz o zgodę na umieszczenie linków na forum
wielu rommakerów tak robi  :wink:

*

Offline ARTY

• 13
« Odpowiedź #1182 dnia: Sierpień 22, 2009, 22:40:26 »
Może zrobimy zrzutę

Jestem za ...może chociaż po części w ten sposób będziemy mogli Tobie odwdzieczyć się za pracę.
Myślę, że marne 5 złociszy nikgo nie zbawi a w sumie uda się Tobie AMIGAnTOMEK uzbierać na to złącze.
Liczę też, że szybko urośnie tutaj następne 40 stron poparcia i oferujących się z pomocą.

*

Offline djhans

• 22
« Odpowiedź #1183 dnia: Sierpień 22, 2009, 22:51:10 »
Ja jestem za skoro boli go fakt że nikt finansowo cię nie docenił to mogę się ściepnąć dam nawet 10zł bo mnie nie zbawi ale powiedz mi jak na twojej wersji litte uruchomić HTC Audio manager ?? :) hmmm

Ściepa na nowe złącze USB :) dla autora hehe swoją droga moje też jest do wymiany :P pin mi jeden szlag trafił i nie łączy się z PC przez kabelek :(

To gdzie mam wpłacić ?? :) numer konta proszę i przelewik gotowy :)

a co do programu do muzy może zna ktoś coś równie fajnego jak Audio nanager z HTC ??
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 22:59:33 wysłana przez djhans »

*

Offline Myomi

• 526
« Odpowiedź #1184 dnia: Sierpień 23, 2009, 01:51:45 »
dam nawet 10zł
To trafiłeś...
Wiadomo, że szlak trafia jeśli się zobaczy owoc swojej pracy w postaci aukcji na portalu aukcyjnym i to, że ktoś na tym zarabia, ale czy warto zamykać cały projekt i zaprzepaszczać cały szacunek użytkowników, który był budowany przez długi czas?
Jestem ciekaw ile razy był klikniety odnośnik "Jeśli jesteś zadowolony to okaż to" w pierwszym poście, a ile było pobrań romu.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 02:05:24 wysłana przez dagetto »

*

Offline djhans

• 22
« Odpowiedź #1185 dnia: Sierpień 23, 2009, 06:49:56 »
Ja klikłem ale ten system wpłaty za przeroszeniem to se można gdzieś wsadzić  w takie wypełnianie danych to ja się nie bawie masz konto numer konta BANKOWEGO to też napisz a ja na ten numer wyślę w paypale się nie bawię już raz się orżnąłem i więcej nie będzie tyle w kwestii mojego sposobu wpłaty

zaoferowałem że i ja się dorzucę choć JESTEM ŚWIEŻY na tym forum co widać i słowa dotrzymam

ALE czy ktoś łaskawie udzieli i mi odpowiedzi oraz pomocy na 2 razy zadane pytanie ????????

PS> nie interesuje mnie to ile razy było pobrane każdy z was ma swoje racje zgodzę się że w budowie i testowaniu przyczynili się tu obecni  wykonawcą jest jeden autor i wiedział z czym wiąże się takie coś równie dobrze mógł też sam wystawić swoją pracę na allego w końcu to wolny rynek  i zaproponować coś więcej niż tylko sam Rom  AMIGAnTOMEK ma możliwość zrobić i ugotować Rom na życzenie jeśli jakiś klient nie będzie chciał tego czy też tamtego to mu ugotuje za kasę Rom el specjał no ale nie lepiej wszystko zamknąć na 4 spusty  no cóż nie powiem ile kopi tego Romu już siedzi w necie  na torrentach rapidach i innych serverach z chomikiem włącznie więc jaki jest sens zamknąć jego udostępnienie tutaj ?? fakt jak wydasz nowszą wersję będzie miało to sens TYLKO z kim się nim podzielisz hmmm ?? nawet jeśli będziesz miał tylko małe grono zaufanych ludzi i im go udostępnisz prędzej czy później się wydostanie do sieci w tym kraju wszystko jest wykradane od dawien dawna większość ludzi z tego kraju przez nasz rząd okradana musi crackować hackować i nielegalnie używać oraz sprzedawać oprogramowanie  polska to kraj gdzie wszystko zlewiznują konsole pieniądze.

Pytanie: czy ty dopiero teraz się urodziłeś ?? że zacząłeś się martwić tym że ktoś na tobie zarabia ?? nie jesteś pierwszym i nie ostatnim którego ten kraj okradł taka jest prawda więc albo schowaj zabawki i zamknij projekt w cholerę albo pogódź się z tym faktem i pomóżmy mu znaleźć ROZWIĄZANIE które AMIGAnTOMEK zadowoli tak by wilk był syty i owca cała

I na tym oraz wcześniejszych wypowiedziach dyskusja powinna się zakończyć bo nie ma sensu nad tym dalej polemizować i prowadzić debatę aż do znudzenia  :-|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 10:54:57 wysłana przez djhans »

« Odpowiedź #1186 dnia: Sierpień 23, 2009, 07:59:07 »
dobry pomysł facet odwalał kawał dobrej roboty tylko nr. konta i chętnie się dorzuce :ok:

« Odpowiedź #1187 dnia: Sierpień 23, 2009, 08:59:34 »
Oczywiście że każdy kto używa Twojgo romu powinien poczuć się troche zobowiązany i odwdzięczyć się w pewien sposób.Sam bym to zrobił tylko podaj numer konta.

*

Offline ADC

• 7
« Odpowiedź #1188 dnia: Sierpień 23, 2009, 14:30:22 »
I ja tak samo sadze-daj nr konta lub kwote zlacza usb bo faktycznie paypal jest do d**y

« Odpowiedź #1189 dnia: Sierpień 23, 2009, 18:48:37 »
Ja też jestem za wpłatą:ok:

*

Offline gumispl

• 26
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #1190 dnia: Sierpień 23, 2009, 18:49:29 »
Witam Wszystkich
Śledzę ten wątek od dawna i oczywiście używam Romu kolegi AMIGAnTOMEK.
Wobec powyższego czuję się zobowiązany do przyłączenia się do wszystkich i podziękować za trud jaki został włożony w stworzenie tego "Dzieła"!!!

Też chętnie się dorzucę do naprawy złącza!!! Nr. konta i leci!!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 23:07:33 wysłana przez gumispl »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1191 dnia: Sierpień 23, 2009, 22:21:37 »
Ludzie w pierwszym poscie jest link do paypala a to bezpieczny sposob placenia. NIemniej jesli chcecie na konto to prosze o indywidualne PW od kazdego w tej sprawie

« Odpowiedź #1192 dnia: Sierpień 24, 2009, 21:38:02 »
Cześc. Wiecie może z gdzie mogę pobrac Amigantomek 6.1.14. Pisałem do niego ale się nie odzywa. byłem tez na chomiku ale tam potrzebne jest hasło ;(  ma ktoś może link do tego romu? z góry dziękuje. Pozdro

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
  • Sprzęt: HTC G1
« Odpowiedź #1193 dnia: Sierpień 24, 2009, 22:34:16 »
Popieranie tego ROM-u tylko i wyłącznie za zgodą i od kolegi Tomka. Wszystkie inne sposoby to łamanie prawa i brak szacunku dla twórcy

*

Offline damianssj661

• *
  • 75
  • Sprzęt: SPV M650 & AMnTomek lite
« Odpowiedź #1194 dnia: Sierpień 26, 2009, 09:38:17 »
Ja dalem Tomkowi 5zl. Mam nadzieje ze CI ktorzy jego romow uzywaja zachowaja troche kultury i nawet te 1-2zl dadza. Tomek jesli moge prosic to przeslij mi na pw linki do romow full i lite. Moj login paypal damianssj661.

*

Offline Myomi

• 526
« Odpowiedź #1195 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:57:08 »
Ja dalem Tomkowi 5zl.

ja bym sie tak nie chwalił tym bardzo   :wink:

*

Offline franiomrozik

• 12
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #1196 dnia: Sierpień 28, 2009, 00:46:13 »
A czy sprzedawanie na allegro takich programów jest legalne? Czy nawet oglaszanie o wgrywaniu takiego oprogramowania? Może by tak do administratorów allegro podkablować takiego sprzedającego to by mu konto zablokowali przynajmniej.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1197 dnia: Sierpień 28, 2009, 07:08:29 »
A czy sprzedawanie na allegro takich programów jest legalne? Czy nawet oglaszanie o wgrywaniu takiego oprogramowania? Może by tak do administratorów allegro podkablować takiego sprzedającego to by mu konto zablokowali przynajmniej.
jak najbardziej można zgłaszać

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1198 dnia: Sierpień 28, 2009, 14:24:38 »
Teoretycznie chyba poprawiłem co się dało po niedzieli ROM wrzuce. No i dojdą dwie nowe wersje: Extraclean pozbawiona wszystkiego czego się dało dla uzyskania max pamięci oraz jeszcze jedna sam nie wiem jak ją nazwać używana przez dłuższy czas i testowana przezemnie. To taki kompromis użyteczności i ilości pamięci która spada mi rzadko poniżej 20 MB a i wtedy bezproblemowo Hibernate się oczyszcza . :D

*

Offline gumispl

• 26
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #1199 dnia: Sierpień 29, 2009, 11:33:33 »
Suuuper !!!
Już nie mogę się doczekać !!!  :O~

Jesteś Wielki  :ok: