AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 423628 Wyświetleń

*

Offline Skiv

• 30
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #1080 dnia: Lipiec 14, 2009, 00:00:29 »
no wlasnie, tylko to udalo sie. HR i udalo sie. Najbadziej balem sie ze strace wszystkie kontakty, SMSy, itp. Ale sciunglem program jeden i na szczescie wszystko jest.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #1081 dnia: Lipiec 14, 2009, 01:12:27 »
Przecie do tego jest w ROMie program zeby to zbackupowac. W Programy/Akcesoria masz Backup
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline appl

• 17
« Odpowiedź #1082 dnia: Lipiec 14, 2009, 08:08:17 »
 Panowie zdarza mi się często jeździć po kraju i potrzebuję sprawdzić pocztę
Korzystanie z neta przez operatora jest dość drogi a znalezienie niezabezpieczonej sieci graniczy z cudem ;-(
Może jest jakiś program na artka żeby przejść przez zakodowane hasła wifi ?
Pozdrawiam

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #1083 dnia: Lipiec 14, 2009, 08:16:32 »
@appl a co to ma wspólnego z tym tematem ?? Poza tym chyba zdajesz sobie sprawę, że to nielegalne ?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1084 dnia: Lipiec 14, 2009, 09:54:30 »
Panowie zdarza mi się często jeździć po kraju i potrzebuję sprawdzić pocztę
Korzystanie z neta przez operatora jest dość drogi a znalezienie niezabezpieczonej sieci graniczy z cudem ;-(
Może jest jakiś program na artka żeby przejść przez zakodowane hasła wifi ?
Pozdrawiam

Art. 267. § 1. k.k. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Taka odpowiedz Cie satysfakcjonuje ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Skiv

• 30
« Odpowiedź #1085 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:12:37 »
... nie trzeba bylo jechac po nim jak po burej su*e... Zaloze sie ze kady mial kiedys takie pytanie...
Wystarczyla by odpowiedz ze taka czynnosc jest nielegalna i zakonczyc rozmowe ;)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #1086 dnia: Lipiec 14, 2009, 12:53:27 »
@Skiv chyba czytałeś jakieś inne posty?  :O Na pewno nie mój i OleYka, dostał odpowiedź na pytanie w sposób wyczerpujący i bez żadnej osobistej uwagi. EOT
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Skiv

• 30
« Odpowiedź #1087 dnia: Lipiec 14, 2009, 17:19:27 »
:/ no tak masz racje. Przepraszam

A teraz wracając do tematu ROMa
Zauważyłem... problem z iContact.
Gdy czasem ktoś do mnie dzwonił, to zdjęcie kontaktu wyskakiwalo na caly ekran, co jest ok, lecz po odlozeniu sluchawki, juz nie chowalo sie to zdjecie. Czyli mowiac w skrocie, zdjecie sie zawiesilo. Pomogl jedynie SR. Zainstalowalem Nowa wersje iContact i chyba problem znikl. Ale jeszcze będę testować. :)

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1088 dnia: Lipiec 14, 2009, 18:32:09 »
:/ no tak masz racje. Przepraszam

A teraz wracając do tematu ROMa
Zauważyłem... problem z iContact.
Gdy czasem ktoś do mnie dzwonił, to zdjęcie kontaktu wyskakiwalo na caly ekran, co jest ok, lecz po odlozeniu sluchawki, juz nie chowalo sie to zdjecie. Czyli mowiac w skrocie, zdjecie sie zawiesilo. Pomogl jedynie SR. Zainstalowalem Nowa wersje iContact i chyba problem znikl. Ale jeszcze będę testować. :)
Za to jest odpowiedzialny S2U2 a nie icontacts

*

Offline Skiv

• 30
« Odpowiedź #1089 dnia: Lipiec 14, 2009, 19:00:04 »
aha! dobrze wiedziec to tez. Pozatym, tez zainstalowalem nowa wersje S2U.

*

Offline appl

• 17
« Odpowiedź #1090 dnia: Lipiec 14, 2009, 20:22:13 »
Tak tylko zapytałem i tyle ...
Mam problemy przy łaczeniu się przez wi-fi ;-( w macdonaldzie nie działa nie cierpie tego żarcia ale raz tam polazłem bo poxcztę musiałem sprawdzić
Nie iwem o co chodzi że era tam jest itp.
 Myślałem że dostęp jest dla wszystkich klientów

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1091 dnia: Lipiec 14, 2009, 21:15:05 »
Dostep dla wszystkich klientow... Ery posiadajacych dotep do hotspotow. A jak nie masz to zawsze mozna wykupic i nie trzeba bycabonentem ery. ALe to tak OT.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #1092 dnia: Lipiec 17, 2009, 15:58:42 »
Witam.

No nikt mi nie odpowiedział, co może odpowiadać za to , że jak czasem ktoś dzwoni to nie widać nic, tylko dzwięk dzwonka i jak nacisne dwa razy na zielona sluchawke to odbierze, a innym razem jest wszystko ok.

Rownież czasem mnie dotyczy poroblem wyłączania sie manilli, tzn czasem po uzyciu jakiejś aplikacji, albo po wyłaczenie wygaszacza ekranu pojawia sie "wskazanie uruchamia ..." troche to czasem meczace i nie wiem co moze byc powodem tego.

Ale pisze w innej kwestii, proszę wybaczyć jeśli już gdzies to było poruszane ale nie znalazłem, więc pozwole sobie zapytac. Nakrecilem  sobie filmik i chcac odtworzyc po kliknieciu na niego z Manilii robi się czarny ekran i nic sie nie pokazuje, jak klikne czerwoną sluchawkę, to wtedy wraca ekran a album dziala w tle ( w tym menedzeze zadan).  Jak odtworze plik z WMP to jest ok, ale jak tak bezposredio z manilli to problem sie powtarza, robilem SR i nic.  Sprobojcie jak to u was wyglada, a jak ktos wiec jak to rowiazac to prosze o rady. Z gory dzieki.

« Odpowiedź #1093 dnia: Lipiec 18, 2009, 18:35:29 »
Chciałbym wyłączyć sieć 3G i korzystać tylko z GSM. Posiadam soft AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL i w ustawieniach Telefonu nie ma takiej opcji. Jak można tego dokonać.
I drugie pytanie, jak spowodować żeby telefon nie łączył się z automatu z internetem przez Orange Internet. W ustawieniach połączeń mam wybrane że ma się łączyć siecią w firmie automatycznie. A telefon uparcie i tak łączy się z Orange. W WM5 przestawienie opcji auto wyboru wystarczyło.

*

Offline Skiv

• 30
« Odpowiedź #1094 dnia: Lipiec 18, 2009, 19:33:44 »
Witam.

No nikt mi nie odpowiedział, co może odpowiadać za to , że jak czasem ktoś dzwoni to nie widać nic, tylko dzwięk dzwonka i jak nacisne dwa razy na zielona sluchawke to odbierze, a innym razem jest wszystko ok.
to prawdopodobnie jest spowodowane aplikacja S2U2. Zauktualizuj do nowej wersji.

Rownież czasem mnie dotyczy problem wyłączania sie manilli, tzn czasem po uzyciu jakiejś aplikacji, albo po wyłaczenie wygaszacza ekranu pojawia sie "wskazanie uruchamia ..." troche to czasem meczace i nie wiem co moze byc powodem tego.
Wejdz w Advanced Config Artemisa i znajdz HTC Task Manager i wylacz Autokill

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
  • Sprzęt: HTC G1
« Odpowiedź #1095 dnia: Lipiec 18, 2009, 20:19:15 »
Chciałbym wyłączyć sieć 3G i korzystać tylko z GSM. Posiadam soft AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL i w ustawieniach Telefonu nie ma takiej opcji. Jak można tego dokonać.
I drugie pytanie, jak spowodować żeby telefon nie łączył się z automatu z internetem przez Orange Internet. W ustawieniach połączeń mam wybrane że ma się łączyć siecią w firmie automatycznie. A telefon uparcie i tak łączy się z Orange. W WM5 przestawienie opcji auto wyboru wystarczyło.

Dobre ,dobre  :mrgreen: Ten telefon nie obsługuje 3G.

« Odpowiedź #1096 dnia: Lipiec 18, 2009, 20:39:11 »

zapewne chodzi ci o program do blokowania połączeń GPRS,proszę http://www.htcdriver.com/wm6-freeware/install/nodataHTCdriver.com.CAB zainstaluj i ustaw tylko MMS orange na ENABLED
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2009, 20:43:34 wysłana przez jack2205 »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #1097 dnia: Lipiec 18, 2009, 21:51:48 »
A po co ma ściągać z linków zewnętrznych ?  :O Wszystko jest na forum, temat fajnie opisany i przyklejony:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=110506.0

« Odpowiedź #1098 dnia: Lipiec 18, 2009, 22:23:18 »
Jeżeli chodzi o internet to dziękuję o ten program chodziło. Co do 3G to pytanie wynikło z powodu rozłączania rozmów podczas jazdy. Podobny problem miałem w Nokii E51 i stąd takie pytanie. Sądziłem że i tutaj odpowiedzialna jest sieć 3G. Podczas rozmowy na postoju nie ma takiego problemu bez względu na czas. Zmieniałem radia i nic się nie zmieniło. Również zmiana softu nie wniosła nic nowego.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2009, 22:24:56 wysłana przez suchy22 »

« Odpowiedź #1099 dnia: Lipiec 19, 2009, 13:45:40 »
witajcie, już pisałem o tym problemie. podczas ściągania poczty e-mail nie ściąga mi wszystkich wiadomości. przy pierwszym łączeniu pokazuje na pasku że pobiera wiadomość jednak nie wyświetla się ona w okienku. przy kolejnych próbach pobrania nawet nie monituje, że są jakieś różnice i od razu wylogowuje i rozłącza. Na forum poradzono żebym usunął konta i założył je jeszcze ponownie. Przy pierwszej próbie się udało, ale każda kolejna nie przynosi efektu. Nawet po HR nie ściąga poczty. Zainstalowałem wersje clean i to samo (mam 6.1.14). czy to wina oprogramowania? teraz ściągam wersje 6.1.13 i będę sprawdzał. Dodam tylko że akurat poczta jest dla mnie bardzo istotna. Czy ktoś miał już taki problem? jak to ugryźć?
Napisane: Lipiec 19, 2009, 13:00:20
no i po instalacji wersji 6.13 (full) znowu to samo. Odbierał 6 wiadomości a zapisał 1, po ponownym ściąganiu poczty nawet nie informował że 6 wiadomości do ściągnięcia i od razu zakończa proces :(

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #1100 dnia: Lipiec 20, 2009, 14:19:52 »
Witam
Wracając do sprawy baterii. Rozładowałem 2 tygodnie temu baterie do 6% (na 5% był czerwony alarm),wyłączyłem artka, podpiąłem do ładowarki na noc i po 11,5h włączyłem go. O dziwo wynik - 3,5 dnia intensywnego używania (rozmowy, sms, wifi - jak żona łaziła po sklepach :) ). Zrobiłem na to samo na artku kolegi i o dziwo też bateria 3ma w granicach 2,5-3 dni. Nie można zapomnieć na AdvancedConfig i po-uaktywniać opcje oszczędzania baterii. Zachęcam do testów
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

*

Offline pbier

• 26
« Odpowiedź #1101 dnia: Lipiec 21, 2009, 14:32:49 »
Mam problem z AMIGAnTOMEK w najnowszej wersji FULL na mojego M650 z orange. Odblokowanie CID poszlo bez problemow, wgranie ROM-a rowniez. Niestety juz 3x zamarl mi TouchFlo - wszystko inne dziala, telefon dzwoni, mozna korzystac z aplikacji w START ale ZEGAR zamiera nie mozna zmieniac ikonek na pasku touchflo.... po prostu tak jakby zamrozilo samego TouchFlo.

« Odpowiedź #1102 dnia: Lipiec 21, 2009, 23:57:17 »
Skiv dzięki za odpowiedź  :ok:

Co do baterii. Jak kupilem artka (uzywanego) bateria trzymala max 2 dni. Gdzieś kiedys mając ericssona ładowałem go w nocy w dodatku wylaczonego, co mi zwiększało dlugośc trzymania baterii. Zacząłem tak robić z Artkiem, przy baterii poniżej 5% nawet 1% na noc wyłaczonego laduje i bateria przy rozmowach (czasem pare razy po 20min, raz 50min) graniu w gry, raz po raz wifi ,a chwile czasem i gps tel trzyma 4 dni, a z każdym "zabiegiem" jakby trzymał dlużej. Wtydaje się dziwne bo bateria nie powinna mieć efektu pamięciowego, ale mi pomoga. Po pieciu takich ładowanaich ( stan baterii <5% tel wyłaczony)wzrosła zywotność baterii.
Tak więc potwierdzam w praktyce teorie Poochini  na zwiększenie czasu czuwania baterii.
pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 00:00:54 wysłana przez gochu »

« Odpowiedź #1103 dnia: Lipiec 23, 2009, 11:21:44 »
Witam

probowałem na tym forum i w sieci znaleść jakieś gry hmm  i bez skutecznie
chyba że przeoczyłem

szukam też TouchFlo 3D
pozdro
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 14:12:04 wysłana przez Bizon1975 »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1104 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:15:37 »
Witam

probowałem na tym forum i w sieci znaleść jakieś gry hmm  i bez skutecznie
chyba że przeoczyłem
pozdro
Szukaj dalej jest tego masa w sieci
szukam też TouchFlo 3D
pozdro
A po co Ci na Artek tego nie ruszy

« Odpowiedź #1105 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:54:18 »
naprawda się przyznam ze nie trafilem , ujme to inaczej na free

co do 3d to uruchomilem     
Touchflo 3d (ThrottleLauncher 0.9.1 Beta)  i dziala
nawet calkiem calkiem to wyglada

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1106 dnia: Lipiec 23, 2009, 16:02:42 »
Ale Throttlelauncher to nie jest TF3D tylko nakłądka przypominająca go.
http://pda.pl/news/throttlelauncher_czyli_darmowy_touchflo_3d/

« Odpowiedź #1107 dnia: Lipiec 23, 2009, 16:19:08 »
jak ktos miał tel nie ruszony przez 2 lata
z myslą że nic nie istnieje to nawet taka nakładka to CUDO
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 16:22:22 wysłana przez Bizon1975 »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1108 dnia: Lipiec 23, 2009, 16:24:36 »
Alez ja nie mowie ze to jest zle tylko ze to nie jest TF3D. Sam zaraz potestuje z ciekawosci jak to chodzi. Moze zajmie miejsce TF2D w wersji full jak sie bedzie mniej walilo. Gorzej ze nie ma to wersji polskiej

« Odpowiedź #1109 dnia: Lipiec 23, 2009, 20:04:30 »
tylko teraz jakos dziwnie mam
po wgraniu ROMa 6.1.14 podłaczyłem teraz pod ładowarkę
na tym telu mozna jajka smażyc
Napisane: Lipiec 23, 2009, 17:11:02
ta nakładka TF3D ma jedną wadę
chyuba że to związane jest z konfigiem
ale ja naprzykład słabo znam angola
a wada taka że brak możliwości odebrania połączenia
klikam klikam i nic :(
więc muszę odzwania :(