Jako, że mój pierwszy post - chciałbym się przywitać

.
Następnie, co jest w zasadzie inicjalnym motywem mojego założenia konta - chciałem podziękowac koledze Tomkowi za jego ROM i pracę weń włożoną.
Moje wrażenia:
1) Posiadam wersję full - po skonfigurowaniu i soft resecie ilośc wolnej pamięci waha się od (startowego) 24-21mb, do 13-10, gdy sobie poleży ze dwa dni. Nie wiem czy jest to dobry wynik, gdyż Artemis (arte 200) jest moim pierwszym PPC (Palm Zire 21 > Tungsten T3 > Nokia N80) i muszę jeszcze odrobinę nadrobić w kwestii tego co możemy nazwać wydajnościowo dobrym

. Pracuje się przyjemnie, a to chyba najważniejsze.
2) Zaobserwowałem częste wyłączanie się TouchFlow, trzeba tapnąć i uruchamia się znów. Dzieje się tak w momencie, gdy odpalę jakiś program (załóżmy Automapę), ale czasami potrafi się wyłączyć np. podczas pisania smsa (tj. po wyjsciu z edytora, trzeba tapnąć, żeby się uruchomił). Nie wiem czy jest to normalne. HTC kill jest wyłączony, bo aplikacje się niestety same zamykały.
3) Problematycznym bywa pisanie smsa - zdarza się, że klawiatura się wyłącza sama z siebie. Muszę wtedy kliknąć u spodu na jej ikonkę i wraca. Czasami da się napisać całą wiadomość, a czasami znika co 10 sekund. Zastanawiam się nad doinstalowaniem jakiegoś programu z większymi przyciskami niż te WM-owe. Jakieś sugestie?
I teraz mały OT - jako, że (jak wspomniałem) jest to mój pierwszy ppc, nie do końca wiem "do czego" mam szukać themeów, gdybym chciał sobie ów zmienić - czy mógłby mi ktoś pomóc?
Serdecznie pozdrawiam,
mlin