Sprzedam HTC TyTN.

• 7 Odpowiedzi
  • 1025 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szares

• 31
  • Sprzęt: HTC Hero
Sprzedam HTC TyTN.
« dnia: Czerwiec 16, 2010, 12:18:35 »
Witam  :),

Mam do sprzedania HTC TyTN zakupiony w czerwcu 2007 roku w salonie Karen Notebook (obecnie część Komputronik.pl).

Telefon był używany do końca lipca ubiegłego roku - przesiadka na HTC Hero. Od tamtego czasu czeka grzecznie w pudełku na swe przeznaczenie.

Urządzenie jest sprawne. Ekran wymaga kalibracji kilka razy dziennie - czasami wariuje digitizer.
W skład zestawu wchodzi oryginalne pudełko + cała dokumentacja + zestaw słuchawkowy i kabel USB (wszystko było w komplecie).

Na urządzeniu zainstalowany jest Windows Mobile w wersji 5.0 - także oryginalny, nie modyfikowany.

Cena urządzenia to 210 zł + koszt przesyłki. Preferowany odbiór osobisty w Gorzowie Wielkopolskim lub w ten weekend (19.06.2010) w Szczecinie.

Wszystkim zainteresowanym prześlę zdjęcia na adres mailowy (zostaną dołączone wieczorem).

Osoby zainteresowane proszę o kontakt:

- mailowy: szamanus@gmail.com

lub

- telefoniczny: 600 266 725

Pozdrawiam
szares
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 17:18:35 wysłana przez szares »

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Sprzedam HTC TyTN.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 16, 2010, 13:04:51 »
Urządzenie jest w 100% sprawne
czy
czasami wariuje digitizer.
?

Bo trochę to pokrętne...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline szares

• 31
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 16, 2010, 14:27:28 »
PDA działa prawidłowo. Niekiedy, np. w trakcie pisania zamiast s wskakuje d, lub w sposób analogiczny inne znaki... Po skalibrowaniu ekranu wszystko jest OK.

Urządzenie zostało opisane jako OK, ponieważ wszystkie jego funkcje działają. Poza kalibracją, o której wspomniałem. Kwestia interpretacji... a opis jest zgodny z rzeczywistością.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 15:20:10 wysłana przez szares »

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 16, 2010, 14:59:42 »
no to nie działa prawidłowo, bo ulega samoczynnej dekalibracji.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline zdzieszek13

• 582
  • Sprzęt: Galaxy Nexus
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 16, 2010, 15:43:57 »
Kiedyś czytałem, że to uszkodzenie Hardware, ale zmiana softu by wszystko wyjaśniła - jeżeli po zmianie softu urządzenie nadal by "świrowało" no to niestety jest uszkodzone. Radziłbym to sprawdzić przed wysyłka do potencjalnego kupca...
Samsung Galaxy Nexus @ 4.3
Samsung Galaxy S @ 4.2.2

*

Offline szares

• 31
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 16, 2010, 16:08:23 »
Tą "przypadłość" zauważyłem około 4 miesiące po zakupie PDA. Jako, że kalibracja dużo czasu nie zajmuje nie przywiązywałem do tego aż tak wielkiej wagi.

Podobną przypadłość (samoczynna zmiana pulpitu) - do czasu aktualizacji Androida do wersji 1.6 - posiadał także Hero. Od aktualizacji nie spotkałem się podobną historią.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 16, 2010, 16:56:52 »
Tą "przypadłość" zauważyłem około 4 miesiące po zakupie PDA. Jako, że kalibracja dużo czasu nie zajmuje nie przywiązywałem do tego aż tak wielkiej wagi.

Podobną przypadłość (samoczynna zmiana pulpitu) - do czasu aktualizacji Androida do wersji 1.6 - posiadał także Hero. Od aktualizacji nie spotkałem się podobną historią.
to fajnie, ale nie zmienia to postaci rzeczy, że opis w pierwszy poście wprowadza w błąd. pda nie jest w 100% sprawny, bo kilka razy dziennie się ekran rozkalibrowuje. czy wynika to z software czy hardware nie ma znaczenia, bo i tak jest niesprawność urządzenia
end of fear
yo is here

*

Offline szares

• 31
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 16, 2010, 17:20:25 »
Aby uniknąc kolejnych zbędnych komentarzy nt sprawności działania PDA usunąłem wpis o 100%.

Informacja o digitaizerze także jest dodana.
- Umiejętne czytanie koledzy - czytanie ze zrozumieniem.