[SPRZEDAM] HTC EVO 3D gwarancja, faktura

• 27 Odpowiedzi
  • 5821 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zbisul

• *
  • 123
  • Jak się nudzę to grzebie - w swoim PDA |LY|&+LY
  • Sprzęt: HTC EVO 3D, LG P920 3D, SG Note
[SPRZEDAM] HTC EVO 3D gwarancja, faktura
« dnia: Wrzesień 24, 2011, 10:32:16 »
Jak w tytule
Sprzedam telefon który został zakupiony do testu porównawczego z LG P920 3D. Test ten miał wyłonić telefon który zostanie w moim użytkowaniu. Pomimo mojej "miłości" do marki HTC padło na LG. A więc HTC do sprzedania. Ponieważ do poniedziałku jestem poza domem więc zdięcia i więcej danych o telefonie tutaj :

http://pdaclub.pl/forum/android/porownanie-htc-evo-3d-i-lg-p920-3d/

Telefon na gwarancji od 17.07.2011, a więc jeszcze 20 miesięcy. Istnieje możliwość wystawienia faktury VAT. Telefon używany tylko w domu, i nie podróżował ze mną nigdzie ( podróżował LG  :wink: ), właściwie więc nie nosi żadnych śladów użytkowania prócz odcisków moich "tłustych" paluchów  :proud:.

Mając świadomość że wystawiłem temu telefonowi raczej mierną opinię w cytowanym wyżej teście porównawczym, czym spowodowałem spadek jego ceny na światowych rynkach i nienawiść do mnie prezesów HTC, ustalam następujące zasady sprzedaży :

Cena kup teraz 950 zł + koszt wysyłki

Aukcja cena wywoławcza 500 zł
Aukcja potrwa do 1 października do godziny 12.00
Oferty składać w tym temacie, a nie na PW.

Nie wiesz jak, zerknij na przykład na te ogłoszenia :

http://pdaclub.pl/forum/sprzedam/sprzedam-tablet-manta-mid001/
http://pdaclub.pl/forum/sprzedam/sprzedam-samsung-galaxy-ace-gwarancja-faktura/

Kontakt telefoniczny : 699-960-230. Masz propozycje - dzwoń
Odbiór osobisty : Głogów/Zielona Góra/Żary
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2011, 10:20:06 wysłana przez marcinl »
Jestem... a jak by mnie nie było. Żona każe wybierać: "albo ja albo telefon..." Odpowiadam jej : "nie każ mi wybierać bo możesz żałować"

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Sprzedam HTC EVO 3D gwarancja, faktura
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2011, 11:11:05 »
można zarezerwować?

*

Offline zbisul

• *
  • 123
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2011, 11:24:53 »
W jakim sensie ??
Jestem... a jak by mnie nie było. Żona każe wybierać: "albo ja albo telefon..." Odpowiadam jej : "nie każ mi wybierać bo możesz żałować"

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2011, 11:29:14 »
w sensie - kup teraz
znaczy chcę kupić od razu za 950 +KW
tylko muszę sprawdzić cóś
jesli można zarezerwować do wieczora lub choćby do 12:30?

*

Offline zbisul

• *
  • 123
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2011, 11:31:28 »
w sensie - kup teraz
znaczy chcę kupić od razu za 950 +KW
tylko muszę sprawdzić cóś
jesli można zarezerwować do wieczora lub choćby do 12:30?

Opcja kup teraz zarezerwowana do 15.00 przez "marcinal"

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2011, 12:31:13 »
potwierdzam zakup  :)

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
  • Sprzęt: Galaxy Note &  Sony Tablet S & Lenovo P780
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 24, 2011, 18:03:06 »
Jeśli zrezygnujesz jestem 2 w kolejce.
.......Motorola A1000 ->SPV M3100 ->MDA Vario 2 -> HTC Tytn 2  -> MDA Compact IV -> HTC HD2 -> LG P920 3D -> Samsung Galaxy Note -> Lenovo P780

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 24, 2011, 21:48:07 »
Jakby dalej był do wzięcia to proszę na testy.
Czyli biorę!
Tzn dane do wpłaty itedeitepe.

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 24, 2011, 21:55:43 »
zbisul  gdybyś tak przypadkiem SG Note sprzedawał  :grin: to byłbym chętny  :)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 24, 2011, 22:00:39 »
potwierdzam zakup  :)
wszystko jest dogadane i finalizujemy transakcję

*

Offline zbisul

• *
  • 123
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 26, 2011, 12:10:49 »
Kolega się rozmyślił więc telefon do wzięcia...
Przypominam kontakt telefoniczny : 699-960-230

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 26, 2011, 12:12:23 »
przepraszam za zamieszanie i opóźnienie transakcji  :-|

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 26, 2011, 13:05:22 »
kto kolejny? jeśli nikt to chętnie wezmę w cenie "kup teraz"
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline zdzieszek13

• 582
  • Sprzęt: Galaxy Nexus
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 26, 2011, 14:09:56 »
Jeśli wolny to też chętnie wezmę.
Samsung Galaxy Nexus @ 4.3
Samsung Galaxy S @ 4.2.2

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
  • Sprzęt: spełnia normy
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 26, 2011, 16:10:53 »
To ja będę kolejny w kolejce za cenę KT

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 26, 2011, 19:18:53 »
Jeśli mogę spytać. Czemu na zdjęciach masz zaklejoną nazwę ??  :worried: Czy ten EVO 3D pochodzi z naszego kraju ? Mam teraz EVO 3D ( nasz, krajowy) i tylna obudowa jest trochę inna od Twojego. O co tutaj chodzi ?
Edit: Już wiem, Twój EVO jest z USA i o ile dobrze gdzieś doczytałem , to w Polsce może służyć tylko jako zabawka do gier itp. Bo raczej z niego dzwonić się nie da. Tylko szkoda że tego nie dopisałeś w ogłoszeniu.   
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2011, 19:59:32 wysłana przez badboy1979 »

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 26, 2011, 20:09:52 »
Zaklepane, dogadane. Evo wędruje do mnie  :grin:
.......Motorola A1000 ->SPV M3100 ->MDA Vario 2 -> HTC Tytn 2  -> MDA Compact IV -> HTC HD2 -> LG P920 3D -> Samsung Galaxy Note -> Lenovo P780

*

Offline zbisul

• *
  • 123
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 27, 2011, 07:37:32 »
Jeśli mogę spytać. Czemu na zdjęciach masz zaklejoną nazwę ??  :worried: Czy ten EVO 3D pochodzi z naszego kraju ? Mam teraz EVO 3D ( nasz, krajowy) i tylna obudowa jest trochę inna od Twojego. O co tutaj chodzi ?
Edit: Już wiem, Twój EVO jest z USA i o ile dobrze gdzieś doczytałem , to w Polsce może służyć tylko jako zabawka do gier itp. Bo raczej z niego dzwonić się nie da. Tylko szkoda że tego nie dopisałeś w ogłoszeniu.

Szkoda że nie czekasz na odpowiedź tylko autorytatywnie stwierdzasz fakty. Zachowujesz się jak co niektórzy faceci w sprawie katastrofy Smoleńskiej i mdli mnie to.
Do Europy w tym do polski w swoim czasie trafiła partia Evo przed oficjalną premierą tzw. wersji europejskiej. Wersja ta miała "radio" właściwe dla rynku europejskiego, natomiast obudowę jak dla dalekiego wschodu i ameryki. Dodatkowo na przodzie logo operatora do którego trafiła wersja demonstracyjna. Moje Evo zostało nabyte w T-Mobile, w wyprzedaży magazynowej, z fakturą. Fabrycznie nie posiadało simlocka.

I jeszcze jedno, jakoś tak na tym forum można poczytać o skrzypiących obudowach i luźnych guziczkach, a to co istotne gdzieś umarło wraz z erą WM. Dla tych co chcą się uczyć i rozwiązywać problemy informacja. Dawno już rozwiązano zarówno problem radia jak i simlocka z wersji amerykańskiej EVO. Jeżeli ktoś jest zainteresowany tym tematem, niech pisze... bo obawiam się że z google spora większość ma problem i znajduje tylko takie informacje jak ta powyżej.

A na koniec... czy ja komuś sprzedałem coś co pozwala zarzucać mi próbę oszukania (bo tak to trzeba by było nazwać) kogokolwiek na tym forum ? Natomiast moja wola odstąpienia komukolwiek rzeczy które są mi zbędna w cenie którą bym bez problemu uzyskała w pierwszym lepszym skupie GSM lub lombardzie powoduje tylko urwanie głowy, bo niektóre propozycje gdybym je tu zacytował na pewno by was rozbawiły (na przykład że mam dowieść sprzęt który sprzedaje za psie pieniądze 250 km w czasie który pasuje nabywcy, lub miałem zawieść przy okazji do Zielonej Góry koledze to Evo by sobie odebrał osobiści. Miał by okazje sam się przekonać czy działa czy nie. Ale kolega po przeczytaniu cytowanego powyżej tekstu stroi fochy). Ja już nie wspomnę że Panowie chcą kupić sprzęt za parę setek a na telefon nie mają żeby ustalić szczegóły... ja muszę do nich dzwonić... w końcu biorę za to tyle kasy że stać mnie.  :mrgreen:

To ja też stroję fochy  :-| I myślę sobie tak : ponieważ wyjeżdżam z środy na czwartek w nocy (o czym informowałem na PW zainteresowanych), i nie będzie mnie jakiś czas w domu (na necie będę) to oferta na Evo jest aktualna z powrotem, również oferta na SE X10. Jeżeli komuś się uda załatwić temat do jutra to smartfony wysyłam lub wydam osobiście jutro, jeżeli nie to wyśle je moja żona (powiedziała że nie będzie nic wydawać komuś kogo nie zna). A jak się nic nie wydarzy do mojego powrotu, to zawiozę specjalnie Evo do skupu GSM w Zielonej Górze i poinformuję kolegę sabcia do którego żeby sobie mógł go obejrzeć, sprawdzić i ewentualnie kupić.

Oferty Panów : "sabciu" i "zaczek7" nie będą brane pod uwagę, bo tylko zawracają... hm, głowe.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2011, 07:46:27 wysłana przez zbisul »

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 27, 2011, 07:55:53 »
Ja nadal jestem zainteresowany kupnem, ale był dwie osoby chętne przede mną (beju i zdzieszek13) - jeśli odstąpią (np. z okazji dzisiejszego hunta na iBood ;) ) to kupuję na 100%.

Swoją drogą nieładnie wyszło z tymi ofertami typu dowóz 250km  :S - niestety ludzie są co raz mniej "poważni".
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2011, 08:08:19 wysłana przez I_Mat »

*

Offline zbisul

• *
  • 123
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 27, 2011, 09:32:14 »
Sprzedane koledze I-Mat. I nie będę szukał, bo obaj mamy już za sobą udaną transakcje.

*

Offline jendrushTT

• 350
    • http://endrju.tumblr.com
  • Sprzęt: X10, Vx, Fossil Abacus, Eee Pc 1000h
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 27, 2011, 11:06:31 »
Nie rozumiem tych ludzi... Przeglądałem parę Twoich ofert i rzeczywiście ceny są jak najbardziej korzystne! Sam za późno zajrzałem bo bym kupił jedną rzecz od Ciebie, spóźniłem się o niecały dzień.
Opcja SZUKAJ, naprawde warto...

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 27, 2011, 20:45:16 »
A na koniec... czy ja komuś sprzedałem coś co pozwala zarzucać mi próbę oszukania (bo tak to trzeba by było nazwać) kogokolwiek na tym forum ? Natomiast moja wola odstąpienia komukolwiek rzeczy które są mi zbędna w cenie którą bym bez problemu uzyskała w pierwszym lepszym skupie GSM lub lombardzie powoduje tylko urwanie głowy, bo niektóre propozycje gdybym je tu zacytował na pewno by was rozbawiły (na przykład że mam dowieść sprzęt który sprzedaje za psie pieniądze 250 km w czasie który pasuje nabywcy, lub miałem zawieść przy okazji do Zielonej Góry koledze to Evo by sobie odebrał osobiści. Miał by okazje sam się przekonać czy działa czy nie. Ale kolega po przeczytaniu cytowanego powyżej tekstu stroi fochy). Ja już nie wspomnę że Panowie chcą kupić sprzęt za parę setek a na telefon nie mają żeby ustalić szczegóły... ja muszę do nich dzwonić... w końcu biorę za to tyle kasy że stać mnie.  :mrgreen:

To ja też stroję fochy  :-| I myślę sobie tak : ponieważ wyjeżdżam z środy na czwartek w nocy (o czym informowałem na PW zainteresowanych), i nie będzie mnie jakiś czas w domu (na necie będę) to oferta na Evo jest aktualna z powrotem, również oferta na SE X10. Jeżeli komuś się uda załatwić temat do jutra to smartfony wysyłam lub wydam osobiście jutro, jeżeli nie to wyśle je moja żona (powiedziała że nie będzie nic wydawać komuś kogo nie zna). A jak się nic nie wydarzy do mojego powrotu, to zawiozę specjalnie Evo do skupu GSM w Zielonej Górze i poinformuję kolegę sabcia do którego żeby sobie mógł go obejrzeć, sprawdzić i ewentualnie kupić.

Oferty Panów : "sabciu" i "zaczek7" nie będą brane pod uwagę, bo tylko zawracają... hm, głowe.

Jako, że kolega zbisul nie wysilił się na sprostowanie napiszę jak to wygląda z mojej strony.
Dostałem od kolegi info na PW czy jestem zainteresowany zakupem. Zadzwoniłem i wyraziłem chęć kupna. Dogadaliśmy szczegóły włącznie z odbiorem osobistym. Zbisul sam proponował odbiór osobisty w ogłoszeniu dlatego chciałem skorzystać z tej opcji. W końcu wymienił moje rodzinne miasto jako pkt odbioru. Pod koniec rozmowy jeszcze raz upewniłem się, że mamy wszystko ustalone i tyle. Wysłałem także PW z numerem do siebie w razie jeśli pojawią się jakieś komplikacje. Po jakimś czasie pojawiły się wątpliwości co do pochodzenia Evo. Jeszcze raz przeczytałem ogłoszenie i rzeczywiście zbisul nie wspominał w żaden sposób o rodzaju gwarancji, pochodzeniu Evo itp. Wysłałem zatem PW następującej treści:
"W wątku pojawiła się tylko wątpliwość czy to wersja GSM czy CDMA?
Potrzebuję telefonu dlatego potwierdź proszę, że to wersja GSM w przeciwnym wypadku odpada.
Pozdrawiam"

Pytam zatem czy zachowałem się w jakiś nieodpowiedni sposób?
Nie zrezygnowałem z zakupu, nie zarzuciłem koledze nieuczciwości. Chciałem uzyskać tylko odpowiedź na proste pytanie. Zadzwoniłbym do kolegi zbisula, ale pora była już późna dlatego napisałem PW.
Pytam jeszcze do kogo dzwoniłeś kolego zbisul? Bo na pewno nie do mnie i dobrze o tym wiesz!!!
Sam dzwoniłem do Ciebie dwukrotnie w sprawie Evo. A Tobie żal było tych 20 groszy, aby potwierdzić zakres w którym działa Evo.
Wybacz, ale dla mnie jesteś niepoważnym partnerem w interesach i może dobrze, że tak się stało. Może rzeczywiście sprzedawaj swoje zabawki w komisach wtedy "wilk będzie syty i owca cała".
Pozdrawiam kolegę zbisula serdecznie.
PS. Dzwoniłem do kolegi już po zajściu i sam przyznał, że rzeczywiście trochę go poniosło no, ale co się stało to się nie odstanie.

*

Offline zbisul

• *
  • 123
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 27, 2011, 21:57:58 »
Zaczyna się tu robić prywata i niepotrzebne "szarpanie" się, ale :
  • Potwierdzam że to Ty do mnie dzwoniłeś żeby ustalić szczegóły. Tylko czy ja napisałem że nie dzwoniłeś, napisałem tylko że osoby chcące kupić sprzęt za parę stówek nie stać na telefon
  • Zgadza się, dogadaliśmy szczegóły kupna i odbiór osobisty, ponieważ często bywam w Zielonej Górze zawodowo. Czy nie poinformowałeś mnie wówczas że pracujesz w innej miejscowości przez cały dzień, na co ja Ci odparłem że te "pare" kilometrów nie stanowi dla mnie problemu ? W związku z tym czy uważasz że jechał bym specjalnie do Ciebie żeby zawieść Ci bubla ? A jeżeli uważasz że nie, to czy nie uważasz że Twoje pytanie było nie na miejscu i nie potrzebne ?
  • Daj spokój, z tymi 20 groszami, bo gdybym podjechał do ciebie czego chęć wyraziłem, to nie był by to koszt 20 groszy, więc uwaga przynajmniej nie na miejscu. Poza tym sam żeś zastrzegł że jesteś w pracy przez cały dzień do 18.00
  • Właściwie za całe zamieszanie możesz nie mi podziękować, ale innemu koledze który wprowadził mnie w podły nastrój, oraz samemu sobie, za brak logiki w rozumowaniu i pojmowaniu zdarzeń
  • Na koniec, zapomniałeś dodać że w rozmowie telefonicznej padło z mojej strony przepraszam, i że być może zareagowałem zbyt emocjonalnie, co zresztą wytkneła mi moja żona. Ale cóż, przeszłości nie możemy zmienić, możemy natomiast z niej się uczyć, czego tobie i sobie życzę

Na koniec haec silentium
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2011, 22:10:12 wysłana przez zbisul »

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 27, 2011, 22:12:48 »
Nie uważam, że moje pytanie było nie na miejscu. Jak powiedziałem Tobie przez telefon jestem konkretny facet. Dla mnie jak coś jest czarne to jest czarne. Nie lubię za to niespodzianek.
Finalnie uważam, że jednak lepiej kupić w sklepie, lub na znanym portalu aukcyjnym gdzie można odpowiednio skomentować transakcję.
Pozdrawiam
PS. Na pocieszenie kupiłem sobie nówkę LG P920 za niewiele większe pieniądze. Sam go zresztą polecałeś, więc pewnie spotkamy się niebawem w odpowiednim dziale :)

*

Offline zbisul

• *
  • 123
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 28, 2011, 06:12:46 »
Na pewno zainstaluj mood dotyczący aparatu, zdecydowanie polepsza jakość zdjęć i filmów. No i polecam ten hiszpański room, może nie jest zbyt szybki, jednak wystarczający i zdecydowanie poprawia długość pracy baterii. Reszta to już własna fanaberia  :wink:

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
Odp: [SPRZEDAM] HTC EVO 3D gwarancja, faktura
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 15, 2011, 20:29:28 »
Również zostałem oszukany jak zakizaki2 odnośnie sprzedaży SE X10, sprawę oczywiście zgłaszam na policję.

*

Offline fabrykanet

• 286
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 15, 2011, 22:30:19 »
Również zostałem oszukany jak zakizaki2 odnośnie sprzedaży SE X10, sprawę oczywiście zgłaszam na policję.

Mamy rozumieć ze cala ta akcja 3D Evo i gadka-szmatka kolegi Zbisul to bezczelne oszustwo?
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 15, 2011, 22:38:29 »
Na pewno jeśli chodzi o sprzedaż urządzeń HTC EVO 3D oraz Sony-Ericsson x10.