wiele kont pocztowych Android 2.1?

• 10 Odpowiedzi
  • 6877 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wiele kont pocztowych Android 2.1?
« dnia: Styczeń 16, 2010, 17:26:01 »
szukalem i nie znalazlem :( moze zreszta nie zrozumialem opisow; chodzi o to czy w adroidzie 2.1 (nexus one) aplikacja do poczty obsluguje wiele kont pocztowych ale roznych czyli nie koniecznie gmail z poziomu jednej aplikacji? Mam konto w gmail i trzy inne, rozne gdzie indziej czy zatem bedzie to dzialalo tak ze w jednym widoku ma wszystkie wiadomosci?

*

Offline kriss12

• 42
  • Sprzęt: Nexus One
Odp: wiele kont pocztowych Android 2.1?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2010, 17:44:28 »
Możesz importować wiadomości z innych kont do gmaila
-------------------------------------------------------

ROM - CyanogenMod 5.0.8 - Kang-o-rama 0.8 Final

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2010, 17:55:06 »
Możesz importować wiadomości z innych kont do gmaila
to nie jest rozwiazanie, przynajmniej dla mnie :S probowalem kozystac z konsolidacji wiadomosci na gmail i daje to tatalny balagan. Jak widze masz juz Nexusa wiec napisz jak to konkretnie wyglada; sa dwie aplikacje do poczty- gmail i inne czy tez jedna i ustawiamy kilka kont (jak np. w iphone)? Jak rozumiem bez importu nie moge przegladac poczty w trybie "konwersacji" ?

*

Offline kriss12

• 42
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2010, 17:59:15 »
Nexus będzie ale w przyszłym tygodniu  :wink: poszukaj może na xda

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2010, 18:03:13 »
Nexus będzie ale w przyszłym tygodniu  :wink: poszukaj może na xda
szukalem i nic nie znalazlem. Wszedzie pisza o wielu kontach ale w kontekscie kilku gmail.....

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 16, 2010, 19:20:46 »
Ja osobiscie mam rowniez 3 konta i nawet na Androidzie 1.5 mam wszystko w jednej aplikacji :P Nowoscią Andoirda 2.1 jest mozliwosc synchronizacji z wiecej niz jednym kontem gmail ale odczyt widomości z poziomu programu pocztowego jak najbardziej umozliwia dodanie kilku kont i pobieranie ich do jednego miejsca przynajmniej tak jest u mnie na Magicu z ROMem z SENSE ...

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 16, 2010, 19:49:50 »
Ja osobiscie mam rowniez 3 konta i nawet na Androidzie 1.5 mam wszystko w jednej aplikacji :P Nowoscią Andoirda 2.1 jest mozliwosc synchronizacji z wiecej niz jednym kontem gmail ale odczyt widomości z poziomu programu pocztowego jak najbardziej umozliwia dodanie kilku kont i pobieranie ich do jednego miejsca przynajmniej tak jest u mnie na Magicu z ROMem z SENSE ...
o i o to chodzi :mrgreen: bo przymierzam sie do nexusa......dzieki!

*

Offline kriss12

• 42

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 28, 2010, 10:21:33 »
i jest tak jak przypuszczalem- dwie aplikacje; jedna gmail i druga do reszty kont :mysli: czy da rade zrobic tak aby konto gmail tez bylo w app mail, zeby korzystac tylko z jednej aplikacji.....? testowal ktos takie rozwiazanie?

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 28, 2010, 10:41:55 »
Oczywiście że się da. Musisz zrozumieć jedno: app mail to zwyczajny program pocztowy, w którym ustalasz sobie różne konta pop3, imap, sygnatury, który ściąga pocztę do pamięci telefonu itd itp. Sam wpisywałem sobie w nią moje dwa konta (Onet Poczta oraz Gmail) na HTC Hero, więc wiem, że działa. A mailer google, ten, który w androidzie 2.0/2.1 jest w stanie obsługiwać więcej kont gmailowych, a w 1.5 mógł tylko jedno, to aplikacja _online_ działająca w trybie synchronizacji z gmailem i pobiera do pamięci urządzenia tylko te maile, które Cię interesują. Jest napisana pod gmail i z myślą o gmailu.

Chyba już wszystko jasne, prawda?
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 28, 2010, 10:52:08 »
dzieki :ok: jasne,