To co napisałeś by mnie uratowało prawdopodobnie, ale się nie dziwię czemu nie mogłem tego ustawić. Bo w moim MyHero 2.0.5 po prostu nie ma takich opcji

Chyba, będę musiał sprawdzić ten czysty ROM który masz, bo UI Sense może i jest fajny, ale jak się otworzy jakąś jedną lub dwie bardziej procesożerne aplikacje to jest jeden wielki zwis.
Przykładowo dzisiaj słuchałem radia internetowego na HSDPA i tak po godzinie stwierdziłem że zrobię zdjęcie

No i jedno się zrobiło, ale system zawisł. A po odwiśnięciu aparat już się nie włączył.
No i bardzo szybko mi baterię połyka. Pełne naładowanie wystarcza na max. dobę pracy (gdzie tylko trochę chodzę po necie na wifi i hsdpa, czasem włączę muzykę przez radio internetowe na chwilę, trochę po markecie, zero rozmów, zero smsów - bo mam play online i jest to zablokowane:)
Przykładowo dzisiaj z ok. 80% naładowanej baterii po 65 minutach grania radia internetowego (HSDPA, 128 kilobitów/s ~ 1 MB na minutę, z wyłączonym ekranem) zeszła do poziomu krytycznego

Odnośnie wytrzymałości baterii, to mój Iolite potrafi grać parę godzin i bateria dalej dziarsko pracuje... No ale przy moim użytkowaniu starcza mi na 2-3,5 (czasem 4) dnia pracy. Pierwszy taki telefon (z systemem). Jak miałem wcześniej jakieś SE P900/910, 990 czy HTC Trinity to ładowałem codziennie w nocy. I w zasadzie Magic znowu mnie do tego zmusza.
Napisane: Listopad 21, 2009, 16:11:19
dopiero zauważyłem ten temat
mam podobny problem -> http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150496.0
niestety u mnie ten cały GooSync nie chce synchronizować WM->GooSync.com->Gmail
próbowałem kilka razy, tylko zeżarł kilka plnów na połączenie 
coś czuję, że ręczne przeklepywanie mnie czeka 
Zaraz rzucę okiem w Twój temat

Ja nie próbowałem jeszcze robić synchronizacji kontaktów przez GooSync, bo boję się związanego z tym armageddonu

)
Ale na kalendarzach pracuje od ponad roku i działa to świetnie...
Ręczne przeklepywanie?

Przyznam Ci się szczerze, że ja w ten sposób przenosiłem około 500 kontaktów z książki telefonicznej z P910 na WM

Bo automatyczne synchronizacje i konwertery zawodziły. I w sumie zajęło mi to ze 2-3 dni po godzince. A dzięki temu miałem nowe, czyste, sensowniej opisane kontakty z pousuwanymi zbędnymi numerami itp.
Także teraz jak by sposób BEJA zadziałał będę chyba skłaniał się do pół ręcznego przeniesienia. Tzn. zrobię synchro na próbę, a potem przeedytuję ręcznie.
Ale to nawet już nie po to żeby mieć to w Magicu, ale żeby wreszcie na GMAILU było to co na WM

)
I może odpalę GooSync Contacts wtedy.