Witam,
Mam bardzo nieprzyjemne odczucie, że kopiowanie tekstu np. ze strony WWW, z kalendarza (z pola opisowego) i z innych tego typu miejsc jest bardzo niewygodne, pracochłonne i nie zawsze można wkleić skopiowany tekst. Przykłady:
1. Mam w kalendarzu numer telefonu wpisany w polu opisowym. Edytuję wpis, zaznaczam tekst i kopiuję (sic!), potem przechodzę do menu telefonu i nie ma opcji wklejania... ;/ Musiałbym utworzyć prawdopodobnie nowy wpis, a nie mam na to po pierwsze zazwyczaj czasu, a po drugie większość tego typu numerów nie jest mi potrzebna, bo dzwonię tam tylko raz.
2. Ustawiłem drugą skrzynkę mailową przez POP i chciałem skopiować podpis ze stopki maila do stopki automatycznie dodawanej do każdego maila. No i tekstu udało mi się zaznaczyć i skopiować (wybitnie czasochłonna i niewygodna praca kulką), ale nie było opcji wklejenia do stopki ;/
W Windows Mobile w większości miejsc można skopiować i wkleić bez żadnego problemu.
A jak nie ma opcji np. wklejenia to wówczas moja klawiatura (PCM Keyboard) umożliwia wklejenie i skopiowanie dowolnego tekstu w dowolne miejsce poprzez przytrzymanie klawisza ENTER + wybór opcji.
Czy coś takiego jest możliwe w Androidzie?
Muszę też powiedzieć, że ekran pojemnościowy czasem może i jest fajny, ale kiedy chce się precyzyjnie kliknąć w jakiegoś małego linka pośród innych można się doprowadzić do furii

Bo w 3/4 przypadków kliknie się ten nad lub pod. Przykład: mobilna wersja tego forum (spis wątków:)
Podoba mi się kilka rzeczy w Androdzie, tak samo jak kilka podoba mi się w Windows Mobile. Tyle samo też mi się w każdym z nich nie podoba

Zrobiłbym z nich jakąś hybrydę

)
BTW: Moim zdaniem płynność działania systemu, programów i przeglądarki na Androidzie wcale nie jest taka rewelacyjna. Na moim HTC Iolite jest tak samo płynnie. Za to Android włącza mi się około 3x dłużej niż WM

Noo i wygoda użytkowania wbudowanej przeglądarki w Androidzie jest o wiele mniejsza (trudne kopiowanie tekstu, trudne klikanie w małe linki, ukryty pasek adresu, mało opcji dodatkowych które można zmienić, brak wyświetlania godziny na pasku - chociaż może da się jakoś tryb pełnooekranowy wyłączyć).
Aha, i bardzo dziwi mnie brak możliwości wybrania dowolnego dzwonka telefonu, powiadomień, alarmów itp.
Jak chcę zmienić tapetę "ekranu zablokowanego" to mogę wybrać tylko obrazki z aparatu, a nie np. te które są na pulpicie (tamtych jakby nie ma w "bazie")
Bardzo denerwujące jest automatyczne blokowanie i odblokowywanie po każdym włączeniu przez 2xHOME albo CZERW.SŁUCHAWKA+HOME. Da się to wyłączyć?
Dlaczego system nie aktualizuje zawartości folderów z obrazkami na karcie w czasie rzeczywistym, tylko co jakiś bliżej nie określony okres czasu? Robiłem dużo screen-shotów do katalogu sd/shoot-me i ich ilość była na poziomie ~80-100, a kiedy np. chciałem wysłać maila z załącznikiem zawsze w tym folderze system widział tylko 30-40 obrazków (a po jakimś tam czasie się nagle pojawiły - albo następnego dnia). W menagarze plików widać wszytkie pliki.
To tyle na teraz

Pozdr.,
R.