Koledzy ja też przyłącze się do tematu
Mam HTC HD2 Rom Nexus, Android 4.0.4, sieć PLAY, program do SMS&MMS: Go SMS PRO
No i oczywiście problem z MMSami. Poustawiałem APN ręcznie, internet działa, mmsy nie. Jak dostanę MMSa od kogoś, to mogę wysłać 1 mmsa (wzamian hehe)-następnych już nie. wywaliłem APN, ustawiłem na nowo ręcznie, reset telefonu - dalej to samo. Ba, nawet ciekawiej, bo usunąłem APN Internet a zostawiłem tylko MMS, oczywiście MMSy - nie działają, Internet - nie działa - ALE dane z netu jakieś się pobrały i kasę zeżarło!
Prostym sposobem nie wysłałem żadnego mmsa, nie obejrzałem żadnej strony, a 4zł już mi nabilo, no o co chodzi? Jak to możłiwe?
APN switche niby wyłączają transfer danych, jednak jak są na OFF to nie działa ani internet ani MMSY. Jak ustawię je na ON, to pobierają się dane i pożera kasę, ale mmsów nie wysyła - internet wtedy działa.
Kurcze na starych fonach pamiętam, że internet nie chodził, przyszedł mms to sie wtedy fonik sam połączył i ściągnął co trzeba i się rozłączył. Teraz technika 10 lat do przodu, a podstawowe rzeczy nie chcą działać....
Ps. czytałem opinie oraz informacje w programach do włączania i wyłączania APN, że na Adroidach powyżej 4.0 są problemy, żeby programy "z zewnątrz" mogły wprowadzać zmiany w APN. To celowe zagranie Googla, żeby internet działał sam a użytkownik nie miał na to wpływu?
Na koniec, chętnie bym spróbował takich programó jak APNdroid itp, w których można "zachować" mms, a wyłączyć sam internet, żeby tylko taki program działał na moim andku, ehhh