uprawnienia aplikacji w android

• 4 Odpowiedzi
  • 2306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uprawnienia aplikacji w android
« dnia: Styczeń 01, 2011, 13:18:44 »
Witajcie jako że nie mam Androida mam pytanie do posiadaczy tego systemy, jakie uprawnienia aplikacji oferuje ?

chodzi mi o wysyłanie sms czy jest coś więcej poza:
-zawsze pytaj
-nigdy

oraz łączenie się z internetem

ogólnie zależy mi na opcji zawsze tak, albo pytaj raz na sesje coś w tym stylu będę bardzo wdzięczny za odpowiedź

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: uprawnienia aplikacji w android
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2011, 13:57:46 »
Android utrzymuje stale polaczenie z internetem, aplikacje nie pytaja sie o zgodne zeby sie z nim polaczyc. Jak komus to przeszkadza i nie chce nabijac rachunku, wystarczy wylaczyc synchronizacje i zainstalowac apndroid lub ktorys z podobnych programow.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2011, 16:53:39 »
rozumiem a jak wygląda sprawa z wysyłaniem sms ? mam aplikacje która wysyła co jakiś czas sms i za każdym razem mnie pyta o zgodę chciałbym to wyeliminować tak aby mogła wysyłać sms bez pytania o zgodę albo żeby zapytała tylko raz...

Pozdrawiam !

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2011, 17:48:57 »
Raczej nie ma takiej opcji, pytanie przy każdej próbie jest tylko przy próbie uzyskania praw roota (Superuser). Poza tym poza szkodnikami aplikacje nie wysyłają SMSów w tle, tylko wtedy, gdy tego będziesz chciał i np. zaznaczysz opcję, żeby wysyłał np. SMSa z aktualnymi współrzędnymi co godzinę.
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2011, 17:51:06 »
ehh pytam ponieważ ja tą aplikacje napisałem i za każdym razem jak chce wysłać sms prosi mnie o pozwolenie może jednak w androidzie nie trzeba za każdym razem zatwierdzać a wystarczy zaznaczyć coś w rodzaju tak dla sesji albo zawsze tak...