Troche pytan

• 5 Odpowiedzi
  • 1661 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Warus

• 13
Troche pytan
« dnia: Czerwiec 27, 2010, 21:55:31 »
Witam. Do tej pory mialem SPV 3100 z WM na pokładzie. Stwierdziłem, że już czas na coś nowego i moje oko uwiesiło się na HTC Desire, w związku z tym mam troche pytań odnośnie androida:

1) Czy można ustawiać własne dzwonki z mp3?
2) Jak wygląda sprawa z budzikiem (dźwięki + głośność)
3) Jak wygląda sprawa z filmami (wiem o yxplayer czy też RockPlayerBase) - słyszałem, że nie trzeba z nich korzystać, ale film musi być w pewnym formacie - jakim?
4) 130MB na aplikacje to troche mało (nawigacje + rożne programy i już jest pełno)
5) Czy obsługuje javę, programy napisane w javieME? Gdybym chciał napisać sam program w javaME (wiem, że najlepiej bezpośrednio na androida pisać, ale jave też bym chciał)
6) Ile megabajtów transferu potrzeba np. w nawigacji z googlemaps powiedzmy przy trasie 50km
7) Jak wygląda sprawa z odczytem i edycją PDF, word. exel, powerpoit (odnośnie płatnych programów będzie dalej)
8) Czy jest jakiś kalendarz, przypominacz, TODO_lista bez konieczności łączenia się z google?
9) Jest jakiś program pokazujący ile danych zostało pobranych / wysłanych?
10) Czy po każdym hard resecie będę musiał ściągać aplikacje z marketu i płacić, czy też raz ściągnę i będę mógł jakąś instalke tego mieć po czym skopiować ja na kartę, a po hardzie znów ją zainstalować?
11) Jest jakaś historia odebranych / wybranych połączeń?
12) Czy jest polski słownik przy pisaniu np. sms?
13) Czy jest możliwość nagrywania rozmów?
14) Czy jest jakiś fajny mp3player z playlistą (fajnie by było widzieć co moge odtwarzać, a nie tylko aktualna piosenka)?
15) Wiem, że na forach raczej nie odpowiadają na takie pytanie ale może prywatna wiadomość :P

[gmod]CUT - wpis niezgodny z Regulaminem. Prosiłem o wykasowanie, sam to zrobiłem a Ty masz warna[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2010, 22:15:48 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Troche pytan
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2010, 22:03:24 »
Popraw temat, skasuj 15 pytanie bo dostaniesz bana. Polecam lekturę Regulaminu:

http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2010, 22:06:26 »
1.Oczywiście.
3.Ostatnio wyszedł darmowy player, póki co jest w fazie testów. Jak na razie zapowiada się całkiem dobrze, ale jeszcze nie do końca nadaje się do użycia.
4.Powinna być możliwość instalacji aplikacji na karcie pamięci po zrobieniu pewnego 'myku'.
7.Z edycją PDF może być problem, ale odczyt jak najbardziej jest, worda itd. też.
9.Oczywiście, ja korzystam w watchdog.
11.Tak, android ma dużo wygodniejsze menu telefonu niż wm.
12.Nie wiem czy polski, ale słownik jest, można dodawać nowe słowa.
14.Tak, chociażby Mortplayer.
15.Nie ma czym się chwalić...
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2010, 22:12:35 »
1. tak
2. bardzo dobrze, budzikow tez jest kilka do wyboru.
3. nie wiem, nie ogladam.
4. aplikacje zajmuja relatywnie malo miejsca, zawsze zostaje opcja instalowania na karcie.
5. jest aplikacja do javy.
7. odczyt pdf jest, odczyt plikow officea rowniez, platnie istnieje takze mozliwosc ich edycji.
8. jest i to kilka.
9. jest.
10. market (i aplikacje w PL )jest darmowy generalnie(choc mozna auaktywnic "market platny"), istnieja programy do backupu.
11. jest i to bardzo dobra.
12. nie wiem, nie uzywam.
13. tak, po doinstalowaniu programu do tego.
14. nie wiem, nie uzywam.
15. nie kradnij.

*

Offline Warus

• 13
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2010, 22:38:01 »
Ok przepraszam i dzieki za odpowiedzi. Głównie chodzi mi o to, że jak już kupie jakiś program (np. xyplayer troche kosztuje) to troche nie fajnie płacic te 10dolcow przy kazdym hardresecie skoro juz go raz kupilem. -

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2010, 06:58:19 »
xyplayera klupować nie musisz są darmowe i lepsze
jeśli juz to nie hard reset tylko wipe
a programy można backup'ować każdy z osobna