Smsy same się wysyłają

• 6 Odpowiedzi
  • 3623 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zuchhh

• 4
  • Sprzęt: Motorola Cliq 2
Smsy same się wysyłają
« dnia: Kwiecień 28, 2011, 02:01:21 »
Kupiłem motorolę Cliq 2. Zanim zdjąłem z niej simlocka, wsadziłem swoją kartę sim (Orange Pop) i spróbowałem wysłać sms o bliżej niezidentyfikowanej treści na nr 1222 lub na inny ( nie pamiętam). Po zdjęciu simlocka dostaję smsy co jakiś czas (5-10 min , kilka godzin) od numeru 1222 o treści:
"Bledna tresc SMSa. W celu wlaczenia pakietu zadzwon pod numer *500 (0,50 zl/zdarzenie) lub sprawdz komende na www.orange.pl i wyslij SMS ponownie."
1222 jest to nr do sprawdzania stanu pakietu smsów, pakietu nie mam.
Nie przeszkadzało by to bardzo gdyby nie fakt, że po takim smsie stan mojego konta maleje o 20gr. Wygląda to jakby ten mój sms został gdzieś zapisany i ponownie się wysyłał. Zrobiłem Master Reset z poziomu ustawień i wipe'a. Niestety żadnych efektów. To jest android 2.2

Ma ktoś może pomysł jak sobie z tym poradzić ?

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 02:03:04 wysłana przez zuchhh »

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
Odp: Smsy same się wysyłają
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2011, 08:48:05 »
Sprawdź czy taka sytuacja ma też miejsce po włożeniu karty SIM do innego telefonu, będzie można wtedy wykluczyć błędne działanie sieci...

*

Offline zuchhh

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2011, 09:32:56 »
sprawdzone, w innym telefonie jest wszystko ok, włożyłem jeszcze kartę z ery nic się nie dzieje, włożyłem inna kartę z orange - środki znikają i pojawia się ten tajemniczy sms.

*

Offline adiko96

• 296
  • No HTC, no cry...
  • Sprzęt: Eldżikałkę Nexusiałkę Cztery :mrgreen:
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2011, 18:29:23 »
Może kup ten pakiet.

*

Offline zuchhh

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2011, 20:40:46 »
chyba spróbuję z tym pakietem, jeszcze myślę o wycieczce do orange ale pewnie to nic nie da. Smsy wysyłają się zaraz po włączeniu telefonu oraz jak zgubi i złapie zasięg, zwykle 3 smsy w przeciągu 20 minut. Nie ma problemu jak jestem w domu czy w centrum, ale nie wyobrażam sobie wyjazdu poza miasto.

może to wina motoblur'a ? jest tam konto z T-mobile poprzedniego właściciela, którego nie da się usunąć ani zmienić na inne bo jest najprawdopodobniej wykorzystywane do t-mobilowskiej aplikacji AppPack lub jakiejś innej. Nawet wipe go nie usuwa. Czy po ewentualnym udanym usunięciu tego konta, motoblur przepuści mnie przez proces konfiguracji bez podłączania konta z T-mobile i będzie się dało korzystać z telefonu?

może root i usunięcie czegoś by pomogło ? tylko czego..

rozwiązaniem pewnie byłaby zmiana operatora lub sprzedaż telefonu i zakup innego..

========================================================
Edit:

Kupiłem pakiet smsów i teraz esemesy bierze z pakietu..
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 21:16:45 wysłana przez zuchhh »

*

Offline adiko96

• 296
  • No HTC, no cry...
  • Sprzęt: Eldżikałkę Nexusiałkę Cztery :mrgreen:
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2011, 21:22:56 »
Ale ciągle wysyła Ci ten SMS ?

*

Offline zuchhh

• 4
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 28, 2011, 21:28:34 »
Tak, po złapaniu zasięgu.
Ten numer to nie jest 1222 tylko 122 (mój błąd) i jest to numer do sprawdzania pakietu SMS z taryfy Orange Music, ja jestem w Orange Pop.