Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Android OS
Android - Ogólnie
Rozmazane tapety
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Rozmazane tapety
5 Odpowiedzi
5231 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bapep
167
«
dnia:
Styczeń 17, 2012, 19:19:23 »
Witam. Co zrobić aby po ustawieniu tapety była ona tak samo wyraźna jak jest w galerii? Jest jakiś myk na to? Tapety oczywiście dopasowane do rozdzielczości ekranu wiec nie są za małe, ale po ustawieniu wydają się niezbyt wyraźne :/
Verified Women
Jeremy
616
Odp: Rozmazane tapety
«
Odpowiedź #1 dnia:
Styczeń 17, 2012, 20:33:30 »
Wiem, że napisałeś "dopasowane do rozdzielczości", ale i tak mam prośbę: napisz _dokładnie_ jaki masz telefon i jaką rozdziałkę miały te tapety.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...
bapep
167
«
Odpowiedź #2 dnia:
Styczeń 17, 2012, 20:36:46 »
Telefon
HD2
a tapety ściągnąłem w rozdzielczości
1008x800 i 960x800
ale też zmniejszałem i nie pomogło.
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 20:38:49 wysłana przez bapep
»
Verified Women
glodoss
150
Sprzęt: HTC Desire Z
«
Odpowiedź #3 dnia:
Luty 11, 2012, 10:35:34 »
Widzę, że nikt ci nie pomógł to ja ci pomogę. Prawdopodobnie ustawiasz tapetę standardową galerią. Błąd, bo podczas kadrowania strasznie obniża ich jakość. Użyj jakiejś innej galerii, polecam QuickPic z marketu. On ustawia tapety ostre jak zyletka:)
Jeremy
616
«
Odpowiedź #4 dnia:
Luty 12, 2012, 10:04:23 »
Tylko że to nie musi być wcale powodem - zjawisko o którym piszesz, nie występuje u wszsytkich. Ja np. go nie mam. Jeżeli tylko przygotowuję tapetę w natywnej dla danego telefonu rozdzielczości, to ustawiając ją standardową aplikacją galerii mam obraz ostry jak żyleta.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...
don.kamillo
«
Odpowiedź #5 dnia:
Luty 12, 2012, 13:57:22 »
Obojętnie jaką mam rozdzielczość (pod wrunkiem, że nie mniejszą niż rozdzielczośćwyświetlacza), na ostrość nie narzekam. Zarówno ustawiając tapetę przez standardową galerię, jak i przez QuickPick (który rzeczywiście mogę polecić).
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »