Problem z synchronizacją kontaktów z pda na Gmail i odwrotnie.

• 1 Odpowiedzi
  • 1707 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pHarel

• 468
  • Sprzęt: iPhone 4S / iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13
Problem z synchronizacją kontaktów z pda na Gmail i odwrotnie.
« dnia: Wrzesień 30, 2010, 17:43:22 »
Na początku powiem że szukałem, ale nie znalazłem odpowiedniego tematu.. :-|
Jeśli dział jest zły to proszę o przeniesienie wątku do odpowiedniego działu

A teraz do sedna sprawy.
Wczoraj zacząłem robić porządek z kontaktami bo zaczynam się powoli gubić. Kontakty z karty sim skopiowałem na telefon i zsynchronizowałem je z gmailem. Następnie z sima usunąłem wszystkie i jest czysta.

1. Kontakty zsynchronizowane na gmailu są w zakładce "System Group: My Contacts" i mam ich 135 - Czy tam mają być?

2. Po edycji i dopisaniu adresów, meili etc. pojawiają się w zakładce "Moje kontakty" i mam 46 (nie wszystkie mają meile wpisane) - Czemu poprawione kontakty pojawiają się w tej grupie?

3. Jeśli przykładowo usunę wszystkie kontakty z telefonu i zaimportuję z gmaila to z której grupy będą wyświetlone, z "System Group: My Contacts" czy z "Moje kontakty"

Dodam że w telefonie w opcjach wyświetlania kontaktów mam zaznaczone "System Group: My Contacts" i "wszystkie inne kontakty"
Opcja "Tylko kontakty z numerem" ma być zaznaczona? bo nie ważne czy mam czy nie mam zaznaczoną to nic się nei zmienia.

EDIT__________________________________________________________________________________________________

Problem rozwiązany, można zamknąć wątek albo do śmieci ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2010, 17:45:25 wysłana przez pHarel »
Jakieś tam>Hermes>K750>K800>TOSHIBA G900>Diament>i900 Omnia>HTC G1>I900 Omnia>I5700>SGS II>ZTE Blade>Milestone>SGS III > Dell X51 / iPAQ 4100 / iPhone 4S /iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13,3 mid 2013 / ATV3

*

Offline StysieK

• *
  • 71
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Problem z synchronizacją kontaktów z pda na Gmail i odwrotnie.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2010, 22:46:23 »
ech miałem poodobnie, ale udało mi się...

opisałem to w

http://pdaclub.pl/forum/htc-desire/mam-desire-i-co-dalej/msg1385877/#msg1385877
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2010, 23:42:49 wysłana przez StysieK »