Połączenie internetowe i jego wpływ na baterię

• 3 Odpowiedzi
  • 1508 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Połączenie internetowe i jego wpływ na baterię
« dnia: Luty 19, 2011, 15:01:30 »
mam takie glupie pytanie. Czy jesli zostawie w telefonie wlaczone polaczenie internetowe, to bedzie ono zjadalo baterie? I jesli tak to jak bardzo? Chodzi mi tu glownie o wildfire
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2011, 20:13:51 wysłana przez Pawbrotm »

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
Odp: polaczenie internetowe
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2011, 16:57:40 »
Tak aktywne połączenie internetowe zjada baterię, zależy jeszcze czy korzystasz z sieci 3G czy masz ustawione tylko 2G. To drugie trochę mnie zjada baterie, aczkolwiek jeżeli całkowicie wyłączysz połączenie na pewno bateria będzie dłużej trzymała.

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2011, 18:06:12 »
Nie da się na to tak do końca odpowiedzieć. Wszystko zależy od tego, czy masz włączoną autosynchronizację (jeżeli masz, to połączenie będzie aktywne praktycznie cały czas, jeżeli nie, to będzie uruchamiane tylko wtedy, kiedy sam nakażesz np. sprawdzić maile albo zaktualizować skrzynkę kontaktową). Wiele zależy też od tego, jakich aplikacji używasz i sobie chodzą u Ciebie w tle. Niektóre mocno drenują net, a w konsekwencji też i baterię (np. Google Maps tak lubi).

Ogólnie jest tak: połączenie internetowe zjada baterię, GDY DZIAŁA - tj. gdy na górnej belce telefonu masz znaczek takowego połączenia.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2011, 18:41:57 »
no i w sumie o to mi chodzilo, dzieki