mam toshibe ac100-co chcecie wiedziec?

• 400 Odpowiedzi
  • 165410 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tagor

• 264
Odp: mam toshibe ac100-co chcecie wiedziec?
« Odpowiedź #240 dnia: Luty 29, 2012, 20:06:06 »
Sprawdź kiedy na zachodzie pokazała się ac100. A kiedy w Polsce. Bo OIDP akurat u nas pokazały się pierwsze egzemplarze u dystrybutora, jak na zachodzie zakończono wsparcie i ze stron supportu Toshiby skasowano wszystkie wątki. I o to ja mam największe pretensje do Toshiby.

« Odpowiedź #241 dnia: Marzec 01, 2012, 06:10:48 »
Sprawdź kiedy na zachodzie pokazała się ac100. A kiedy w Polsce. Bo OIDP akurat u nas pokazały się pierwsze egzemplarze u dystrybutora, jak na zachodzie zakończono wsparcie i ze stron supportu Toshiby skasowano wszystkie wątki. I o to ja mam największe pretensje do Toshiby.

Moją AC100 kupiłem w październiku 2010, nie ma jeszcze nawet tej obleśnej naklejki wyprodukowano dla Polski. A nieodpowiedzialność Toshiby świadczy tylko o tym, że jak będę kupować tablet z Tegrą 3 to na pewno nie od nich :P Won

« Odpowiedź #242 dnia: Marzec 01, 2012, 16:54:56 »
Kolego, spokojnie. Też dość długo zastanawiałem się nad sensem kupna Tośki. Po 5 dniach ją udało mi się skonfigurować, a głupi w tych tematach nie jestem (nie patrzeć na wyłączanie touchpada F9 :P).
Może posty nasze brzmią lekko fanboysko ale zwróć uwagę, że piszą to tylko osoby, które mają w posiadaniu tą Tośkę. :P
A Toshiba zaprzestała rozwoju, idąc za trendem. AC100 zostało wydane przed premierą iPada, po premierze tabletów-nie-do-rysowania smartbooki tj. ac100, nie wiem, sony vaio p, umarły smiercią naturalną.
Owszem, chamsko się zachowali, niszcząc choćby te głupie oficjalne forum.

Co do konfiguracji masz dwie możliwości.
Albo działać na Ubuntu z LXDE jak na pełnoprawnym laptopie, lub skonfigurować androida.
Ja wybrałem andka, wytrzyma więcej na baterii.
Proponuję tą wersję v4b 2.2
Do tego GO launcher EX. Skype, WifiWidget, gg, advanced task killer, opera mini i mobile (zależnie czy używam modemu czy WiFi),solitare, youtube, i kingsoft office, screen filter. :D
To jest mi potrzebne do szczęścia, i robienia notatek. Co do gier to jeszcze angry birds.

No i od tego czasu korzystam z niego zamiast stacjonarki. Tylko jeszcze pozostała mi klawiatura polska.

I się tak nie denerwuj, bo to szkodzi zdrowiu, Opson :P

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #243 dnia: Marzec 02, 2012, 13:24:22 »
No i od tego czasu korzystam z niego zamiast stacjonarki. Tylko jeszcze pozostała mi klawiatura polska.

W moim przypadku korzystanie ze stacjonarki spadło o 50%. Newsy, poczta, filmy, to wszystko prawie wyłącznie na ac100.
Co z polską klawiaturą? MultiplayIME nie działa, czy walczysz z "ó"?

« Odpowiedź #244 dnia: Marzec 02, 2012, 21:53:28 »
Ja już się tak do tej maszynki przyzwyczaiłem że używam stacjonarki tylko jak cos potrzebuje nagrac na cd lub wydrukować :)   B)

« Odpowiedź #245 dnia: Marzec 03, 2012, 09:32:56 »
Ktora aplikacje mam zainstalowac? Bo gabelic.windows to jakas proba podrobienia windowsa 7... Mozecie wytlumaczyc mi co mam zainstalowac oraz jaki edytor tekstu polecacie?

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #246 dnia: Marzec 03, 2012, 11:20:23 »
Z tego co pamiętam już w tym wątku było. Nie emulator tylko marny launcher udający interfejs windy. Ja używam starego LauncherPro. Ale mam przestawioną gęstość ekranu na 120DPI żeby mieć dużo miejsca a LP właśnie umożliwia definiowanie ilości kolumn i wierszy na pulpicie. Co przekłada się na ilość ikon i widgetów.

« Odpowiedź #247 dnia: Marzec 03, 2012, 21:11:00 »
Już zrobiona jest klawiatura :)
Ja używam GO Launcher EX. Jest świetny, ma dobre motywy, np. ablack czy jakoś tak. Ikony są duże, czytelne, system ładnie wygląda. Przypomina andka 3.0 czy meego.

« Odpowiedź #248 dnia: Marzec 06, 2012, 18:04:22 »
Po dalszych perypetiach stwierdzam że ani GTA3, ani Real Racing 2 nie działają na AC100 poprawnie. W RR2 czcionka mija się z ikonami, i nie da się praktycznie sterować autem, w GTA3 nacisnięcie dowolnego przycisku powoduje wywalenie z gry. Z gier które mogę polecić bo działają dobrze to chyba tylko Angry Birds i Reckless Racing HD (działa klawiatura!). Czas chyba na eksperyment z ubuntu, bo nie ma co tracić czasu na Androida dalej  :P No ale może ktoś wie jak naprawić problem z GTA?

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #249 dnia: Marzec 06, 2012, 20:08:57 »
Napisać do supportu. Zapłaciłeś, to wsparcie Ci się należy.
BTW, koledzy z rosyjskiego forum znaleźli znacznie więcej w pełni działających gier ze sterowaniem z klawiatury (było w wątku).
A co do użerania się z androidem, masz rację, gry+android+tegra+ac100 to raczej brak sukcesu. Każda zwyczajna konsola będzie lepsza.

« Odpowiedź #250 dnia: Marzec 07, 2012, 18:32:39 »
BTW, koledzy z rosyjskiego forum znaleźli znacznie więcej w pełni działających gier ze sterowaniem z klawiatury (było w wątku).
A co do użerania się z androidem, masz rację, gry+android+tegra+ac100 to raczej brak sukcesu. Każda zwyczajna konsola będzie lepsza.

No z tym się nie zgodzę bo Emulator PSX działa wysmienicie z pełną obsługa klawiatury. Najnowsza wersja ma także wsparcie Open GL i gry wyglądają wysmienicie nie odbiegają od gier z marketu.

*

Offline adbok

• 22
« Odpowiedź #251 dnia: Marzec 07, 2012, 21:27:03 »
Jesli ktos ma linuxa na pokladzie to moze testowac Wine 1.4 dla ARM :)

« Odpowiedź #252 dnia: Marzec 08, 2012, 19:09:33 »
Koledzy, zastanawialiście się kiedyś nad stroną?
Nie chodzi mi o to, żeby na niej zarobić, ale żeby zebrać wszystkie informacje nt. tego smartbooka :)
Na szybko strona byłaby postawiona na jakimś CMS tj. Joomla.
Co Wy na to?

I nie wiem czy tak samo wygląda robienie własnych wersji Ubuntu ARM, ale byśmy zrobili własną opartą na LXDE, bez tych wszystkich zbędnych aplikacji.

Są chętni?

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #253 dnia: Marzec 12, 2012, 20:33:30 »
PRE-ALPHA ICSa, ze źródeł Cyanogen9 http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=286846&st=140#entry11922187
Wywala się zaraz po ruszeniu myszą. Ale krok do przodu jest :)

« Odpowiedź #254 dnia: Marzec 13, 2012, 03:58:52 »

Nie kupiłem tego z myślą o graniu na tym, ale skoro już muszę na siłę szukać zastosowań to chociaż do tego mogłaby się fajnie nadać. Ale nie nadaje się. Było ryzyko, i Toshiba sama o losie tego urządzenia zdecydowała  :P A lista działających gier z tego wątku albo jest nieprawdziwa, albo brakuje jakiejś gwiazdki że trzeba jekieś hacki/patche. A jeśli uważasz że to: Toshiba AC100-10K jest działanie, to gratuluje dobrego dowcipu. Graj w cokolwiek klikając myszką, na dodatek bez multi toucha. Powodzonka! Ale wiele się wyjaśnie na Allegro - tylko po to zrobił ten filmik, nie wspominając o sposobie sterowania żeby wcisnąć to jakiemuś frajerowi za 600 zł (widziałem aukcję).

No nie ma, kurwa nie ma jednego porządnego systemu pod AC100. Na jednym nie działa kamera w Skype (po co mi ona, jak nie do tego?), na drugim akceleracja filmów w Youtubie (jakość mizerna), trzeci jest pre-beta. A Linux też działa z PROBLEMAMI. To podstawowy, ale bardzo prawdziwy i mocny zarzut dla AC100! Jej niewielka użyteczność 

Połączone: [time]Marzec 13, 2012, 03:59:49[/time]

No z tym się nie zgodzę bo Emulator PSX działa wysmienicie z pełną obsługa klawiatury. Najnowsza wersja ma także wsparcie Open GL i gry wyglądają wysmienicie nie odbiegają od gier z marketu.

Możesz podaj jego nazwę, i jakie gry byś w szczególności polecił? :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2012, 04:11:26 wysłana przez Opson6667 »

« Odpowiedź #255 dnia: Marzec 13, 2012, 10:00:59 »
PRE-ALPHA ICSa, ze źródeł Cyanogen9 http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=286846&st=140#entry11922187
Wywala się zaraz po ruszeniu myszą. Ale krok do przodu jest :)

Ważne że coś ruszyło w temacie, ciekawa z informacji to ta ze bedzie obsługiwać drukarki pod usb :D Ogólnie to mam nadzieje że do końca miesiąca będzie już wersja RC 4.0

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #256 dnia: Marzec 13, 2012, 10:24:22 »
O, tu jest w języku lengłicz: http://www.tabletroms.com/forums/ac100-rom-development/3562-android-4-0-toshiba-ac100-firmware-review-installation-ice-cream-sandvich-4-0-a-7.html#post58531

Co do funkcjonalności, już pisałem - durny 2.2v4b mi w zupełności wystarcza, tak że nawet ostatnio nie mam ochoty bawić się w alphy i bety. Co do GTA, wersja 1.0 czy 1.1 działała całkiem fajnie.  Kolejna wersja przestała chodzić na tosi. Opson,  ie zmieniałeś czasem DPI? Bo wtedy gry przestają się normalnie zachowywać.

« Odpowiedź #257 dnia: Marzec 13, 2012, 11:08:02 »
Możesz podaj jego nazwę, i jakie gry byś w szczególności polecił? :P

Emulator to FPSE, ja osobiście na Ac100 ukończyłem na nim Dino Crisis 2, Resident Evil 3, i nie raz męczyłem tekkena 3 najnowsza wersja umożliwia kożystanie z plugina OpenGL co bardzo poprawia grafikę. Baza gier na PSX jest ogromna więc jest w czym wybierać :) Teraz planuje dorwać sie Do Metal Gear Solid, pamietam jak się kiedyś w nią zagrywałem.

« Odpowiedź #258 dnia: Marzec 13, 2012, 15:23:32 »
Opson, przesadzasz, owszem android 2.2 v4b raz się wysypał w ciągu miesiąca, ale poza tym jest świetnie.
Backup dołączony do systemu załatwił wszystko.
Do internetu, muzyki i filmów w zupełności mi to wystarcza, ba nawet filmy online tak sobie oglądam.

Próbował ktoś może Qemu na Androida? Wyobraźcie sobie XP'ka czy Windows 2000 na tej toshibie z Officem :D

« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2012, 21:56:03 wysłana przez PKpeter »

« Odpowiedź #259 dnia: Marzec 20, 2012, 00:36:10 »
Mam wielką prośbę !! Jestem kompletnie a-techniczny i mam problem z najprostszym rootem tzn. chciałbym swoją Tośkę zrootować do wersjii v4b 2.2 . Postępuje tak jak w poprzednich postach ale oprócz tego,że na toshibie wyświetla mi się czarny obraz a komputer mi jej nie widzi to nic się nie dzieje. jakaś rada tylko błagam językiem jak dla idiotów :(

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #260 dnia: Marzec 20, 2012, 07:37:41 »
Napisz dokładnie jaki soft ściągnąłeś, jaki masz system na kompie, ja połączyłeś komp z ac100 i co dalej zrobiłeś. Trudno wróżyć z fusów ;-)
Tu masz step-by-step dla 3.01 http://www.tabletroms.com/forums/ac100-rom-development/3797-how-flash-rom-ac100.html#post48951
OIDP skrypty w 3.0 są wygodniejsze, może wygodniej będzie ściągnąć 3.0, wykorzystać skrypt do backupu, zbackupować. Podmienić pliki z 2.2v4b i uruchomić skrypt flashujący z 3.0. Ale pamiętaj, zacznij od backupu.

« Odpowiedź #261 dnia: Marzec 27, 2012, 23:09:08 »
Czy ktos z ludzi majacych zainstalowane Ubuntu na ac100 moglby sprawdzic jak wyglada sprawa z Filmami Online? Da sie ogladac? :]

« Odpowiedź #262 dnia: Kwiecień 01, 2012, 00:37:46 »
Czy ktos z ludzi majacych zainstalowane Ubuntu na ac100 moglby sprawdzic jak wyglada sprawa z Filmami Online? Da sie ogladac? :]

Cisza na ten temat, podobnie jak na wiele innych. AC100 ma pełną funkcjonalność jedynie z Androidem 2.2 zrootowanym przez silver alx. Żadne inne systemy nie mają racji bytu. Każdy ma jakieś ograniczenia lub problemy. A akceleracja filmów pod Linuxem oczywiście nie działa - nie licz na to :) AC100 to taki sprzęt, pokochaj albo wypierdol przez okno :)

« Odpowiedź #263 dnia: Kwiecień 01, 2012, 19:04:10 »
Witam.
Chciałem się dowiedzieć czy ten modem bedzie działał i co o nim sądzicie http://www.nokaut.pl/routery/lark-freenet-1-0-modem-3g-usb.html
Ja posiadam andka 2.2
Pozdrawiam

« Odpowiedź #264 dnia: Kwiecień 02, 2012, 13:58:16 »
Czy ktoś z was rozumie jak to AC100 podkręcić? Niby wszystko napisane, a nie wiem od czego zacząć  :shocked:

http://www.altechnative.net/2011/12/31/overclocking-the-toshiba-ac100/

« Odpowiedź #265 dnia: Kwiecień 06, 2012, 09:19:43 »
Mam mały problem z wgraniem Androida 2.2 z marketem. Ściągnąłem paczke z Androidem 3 oraz 2.2. Podmieniłem folder iso (iso z 2.2 wrzuciłem do folderu 3). Podłączyłem Toshibe dp Pc przez USB, włączyłem ją w trybie bootloadera.  Gdy włącze skrypt flash wyskakuje błąd connection failed NvError 0x30011 Co robię źle i jak powinno się to zrobić?

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #266 dnia: Kwiecień 06, 2012, 11:11:17 »

« Odpowiedź #267 dnia: Kwiecień 06, 2012, 22:08:00 »
 Mam pytanie do tych bardziej zaawansowanych w Temacie. Mialem zainstalowane Ubuntu, lecz ze względu na jego niezbyt dużą funkcjonaloność, postanowiłem wgrać 3.0 rc1. Przed isnstalacja użyłem skryptu do formatowania partycji 14 tej najwiekszej, wszystko poszło raczej ok więc odrazu postanowiłem wgrać 3.0 wszystko wrzucił, no może poza 9.img nie pamietam dokładnie. Odpaliłem Toske i wszystko chodzi ale cały czas mam koło zegarka ikonke przygotowywania nośnika USB, w ustawieniach widzi tylko jakies 1gb z hakiem pamieci, niewiem co mam robic pierwszy raz spotkałem sie z takim problemem... Ma ktoś może jakieś sugestie z tym związane?

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #268 dnia: Kwiecień 06, 2012, 22:31:30 »
OIDP 3.0 po podpięciu pod kompa nie widać prawidłowo 14tej patrycji. Może jeszcze raz format i ponowna instalacja 3.0? No i sprawdź czy w skrypcie instalacyjnym nie miałeś czegoś wgrywanego na miejsce 14tej.

« Odpowiedź #269 dnia: Kwiecień 07, 2012, 10:22:06 »
Skrypt Instalacyjny raczej Ok, nie mam teraz dostepu do PC to nie sprawdze czy widzi 14 pod win. Nawet nie mogę nic pobrać na Andku bo wyskakuje ze potrzebna jest Karta SD :(