Nie widzę już dla tego urządzenia żadnych perspektyw, mimo że wyglądało ciekawie kiedyś.
Nie wiem kolego co Cię skłoniło do zakupu, gdzie wcześniej widziałeś perspektywy. Nie wiem też o jakiej zaawansowanej pracy można mówić, której nie da się na ac100 zrobić. Dla mnie jest to sprzęt bardzo dobry, jako uzupełnienie komputera stacjonarnego. I bije na głowę klasyczne tablety z ICS. Klasyczne = z wyjątkiem tych z dołączaną klawiaturą. Ale tu już wkracza ekonomia, bo mówimy o sprzęcie trzy a nawet cztery razy droższym (Transformer). Jako urządzenie do pracy w chmurze jest niezłe. W Google Docs można pracować. Kalendarz, poczta, inne konta pocztowe (poza gmailem), to wszystko działa sensownie. Oczywiście nie wygląda tak przyjemnie jak na Honeycombie czy ICS ale ja spokojnie na tym pracuję. Godzinami. Jak już wcześniej pisałem, w dowolnym momencie zaczynam nową czy kontynuuję starą notatkę. I tak dokument finalnie obrabiam na stacjonarnym, więc tu liczy się dokładnie sama treść.
Nie wiem, co się tak na ten dotyk uwziąłeś. Moim zdaniem jeśli mam opanowany touchpad, a siedząc gdzieś mogę i podłączyć mysz, będę znacznie wydajniej pracował niż ktoś z dotykowym interfejsem. Dotyk w telefonach jest wygodny, w dużym sprzęcie to moim zdaniem ukłon w stronę upraszczania. Taka ikonifikacja, zamiast napisów widzisz wszędzie obrazki dla idiotów zbyt ociężałych aby czytać. I dotykanie ekranu zamiast mniej wygodnych urządzeń wskazujących. I klawiatury właśnie. Wiesz, że andek ma sporo skrótów klawiaturowych?
No i ostatni temat - gry. Widziałeś gdzieś deklaracje że jest to sprzęt do gier? Owszem, widziałem jakieś reklamy pokazujące możliwości Tegry. Ale nie przyszło mi do głowy żeby kupować taki sprzęt do grania. Przychodzisz tu i żalisz się, że nie widzisz przyszłości tego sprzętu. To tak jak bym na forum fotograficznym jakiegoś konkretnego aparatu wyjechał z tezą że sprzęt jest totalnie do d.... bo GPS wolno fixa łapie.
PS
Do kogo te żale o 3.0? Oryginalna ac100 ma 2.2. I tyle. A że jacyś zapaleńcy zrobili kawałek portu to jest wystarczający powód aby na podstawie tego systemu budować tezy na temat sprzętu? Chyba padłeś ofiarą własnych złudzeń.