Tak patrzę na tę tośkę i patrzę i coraz bardziej idea zakupienia tego czegoś mi się podoba. Zanim jednak zaszaleję to mam kilka pytań do użytkowników tego sprzętu.
1. Czy na Andku 2.2 działa w pełni flash? Czyli czy stroni internetowe wyświetlają się ze wszystkimi flashowymi bajerami oraz czy nie ma problemów ze streamingiem wideo lub audio (chodzi mi o działanie serwisów takich jak wrzuta, megavideo czy sky.fm)
2. Czy przeglądarka odpali grę we flashu (np takie z serwisu miniclip). Jeśli tak to na PW miałbym do kogoś drobną prośbę;)
3. Czy przewijanie strony jest rzeczywiście masakryczne (podobno ciężko to redną ręką wykonać), da się jakoś przewijać strony za pomocą klawiatury a nie touchpada?
4. Odnośnie emulacji psx - czy gry się nie będę zacinać, a emulator sam odpowiednio zmapuje klawisze pada na klawiaturę tosi? Ewentualnie czy zwykły gamepad na usb będzie działać podłączony do toshiby? W takim przypadku gry z marketu byłyby mi zbędne, w końcu psx to ogromna biblioteka gier.
5. Da się w Angry Birds sterować touchpadem? Sporo jest gier w markecie, które da się obsługiwać "bez dotykania ekranu"?
6. Rozumiem, że tośka ma wbudowany mikrofon (skoro ma kamerkę to pewnie mikrofon też jest). Czy posiada także osobne wejście na zewnętrzny mikrofon?
7. Tak się zastanawiam czy dałoby radę podłączyć drukarkę za pomocą złącza usb, Andek by wykrył drukarkę i dałoby się drukować?
8. Jak jest z żywotnością baterii? Trzeba urządzenie całkowicie wyłączać czy może non stop działać (rzecz jasna np. na noc będzie uśpione) czy odczuwacie może z czasem, że bateria coraz krócej trzyma?
9. Nada się to jako urządzenie do pobierania plików z serwerów ftp lub torrentów? Wifi działa szybko i bezproblemowo? Tosia właśnie zainteresowała mnie brakiem wentylatorów, mamy ciszę i spokój w nocy;)
10. Cena. Ile można zapłacić za wersję 16 lub 32GB z 3G by nie przepłacić? 500 zł? Sprzęt nie musi być nowy, ważne by miał ponad rok gwarancji.
11. Co oznacza litera w nazwie? AC100-10X gdzie X to jakaś litera alfabetu, to jakiś wyróżnik wersji czy coś w tym stylu?
Generalnie coś takiego miałoby mi służyć do surfowania po internecie, pisania postów na forum, pobierania plików itp. Zależy mi, aby strony były wyświetlane tak samo szybko i tak samo dokładnie jak na zwykłym komputerze. Gdyby jeszcze proste gry we flashu w przeglądarce działały to byłbym w siódmym niebie. Niby te same czynności można wykonywać na netbooku, ale jakoś nie mam przekonania do systemu Windows na tak małym ekranie, a do tego hałas (kiedyś w nocy coś pobierałem za pomocą laptopa to strasznie irytował mnie szum wentylatora co kilka/kilkanaście minut), do tego kiepska wydajność (żadnej gry lepszej niż jakieś hity sprzed ponad 5 lat chyba nie odpali).