0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
http://www.tabletroms.com/forums/ac100-rom-development/3562-android-4-0-toshiba-ac100-firmware-review-installation-ice-cream-sandvich-4-0-a.html
A bardzo chcesz się tym bawić? Ja właśnie dziś zbierając się na wakacje wrzuciłem 2.2v4b. W ICSie sypie się video. No i za diabła nie mogę odpalić Aero2 (T-Mobile zaś od ręki). Myślę że jeszcze kilka tygodni i pokaże się nowe jądro i sterowniki do Tegry2, zarówno dla Ubuntu jak i ICSa. Zombah napisał że jedzie na dwa tygodnie i aktualizacji nie będzie (a on ostatnio ciągnie ICSa jak widzę). Tak więc ja czekam.Jeśli chcesz się pobawić, ściągnij cała paczkę 2. 1 i wgraj. Następnie (jeśli nie chcesz się bawić w dual boota) ściągnij ICS Prev1 tam gdzie masz cztery (?) obrazy dysków i wgraj. I dopiero po tym odpal recovery i wgraj ostatnia paczkę zip.
Wszystko zależy, czego oczekujesz od tośki. Dla mnie nadal 2.2v4b jest najwygodniejszym systemem z racji tego, że wszystkie kluczowe dla mnie elementy działają. Wszystkie klawisze funkcyjne, polskie znaki, usypianie, wifi i 3G. DO tego wsparcie HW odtwarzanych filmów. Dźwięk na słuchawkach i przez głośniki. Cała reszta najczęściej rozbija się o video. Tu liczę że do końca wakacji nastąpi zdecydowana poprawa. Pojawią się poprawione stery do tegry i w 4.04 będzie kilka poprawek, 4.0 będzie chyba nie do pobicia. Ale póki co - 2.2v4b.Meego nie próbowałem. http://www.tabletroms.com/forums/ac100-rom-development/1928-meego-toshiba-ac100.html
4GB SDHC włożona podmontowała się prawidłowo. Tylko pokazuje się w ciekawym miejscu, mianowicie jako folder wśród zawartości ostatniej partycji. Dysk zewnętrzny - nie używam, zazwyczaj ciągnę po sieci albo wrzucam do pamięci wewnętrznej. Podłączyłem jedyny dysk jaki mam, pokazał się komunikat o poszukiwaniu błędów i tyle. Ale sądzę że rozwiązanie jest banalne, wystarczy poszukać na 4pda.Poszukaj innych form okazywania emocji, bo z tymi bardziej pasujesz pod budkę z piwem :-P
>su>mount -t ntfs -o ro,umask=0,fmask=0,dmask=0 /dev/block/sda1 /storage/ntfs/
Ja podpinam toske pod monitor 16:9 i HDMI dziala idealnie. Tylko po bokach mam czarne paski. Najwieksza zaleta toski jest to ze nie szumi mi zaden wiatraczek podczas ogladania filmu