Witam !
Po ostatnich przygodach z wm postanowilem ze potrzebuje czegos naprawde niezawodnego i bylem blisko kupna nokii z pospolitym symbianem jednak zdecydowalem ze dam szanse androidowi

Padlo na htc magic poniewaz nie potrzebuje tak bardzo klawiatury fizycznej a wysuwany ekran w g1 mnie przeraza pozatym magik jest ladniejszy, ma wiecej pamieci no i kosztuje tyle samo. Mam kilka pytan:
1. Czy po kazdej zmianie romu bede musial uzyskiwac konto roota ?
2. Czy simlock na orange nie bedzie sprawial problemow przy zmianie romu? (mam zamiar obejsc blokade karta turbo sim)
3. Czy magik ma mozliwosc laczenia sie do internetu przez polaczenie usb z komputerem?
4. Jaki rom polecacie ? Chcialbym wgrac cos sprawdzonego, najlepiej z sense ui, zalezy mi na predkosci dzialania. No i jeszcze sprawa multitouch, nie wiem czy to zalezy od roomu czy od samego roota ?
4. Czy skoro system jest oparty na linuxie to posiada konsole z dostepem do roota ? interesuje mnie zmiana adresu mac (ifconfig itp)
5. Czytalem ze android nie radzi sobie z filmami avi, powstal lub czy ktos pracuje nad odtwarzaczem avi ?
Bede wdzieczny za konkretne odpowiedzi . Pozdrawiam serdecznie !