kalendarz powiązany z google, synchronizacja??

• 7 Odpowiedzi
  • 5169 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kalendarz powiązany z google, synchronizacja??
« dnia: Wrzesień 10, 2011, 02:53:59 »
Witam, istnieje coś takiego jak kalendarz, w którym zapisze sobie informacje i on mi przypomni o tym nawet za kilka lat?? nawet jak zrobie formata telfonu czy komputera>?? chodzi mi o cos takiego, ze jak sie zaloguje na gmailu to on powiąże wszystkie pliki z moim kontem i automatycznie przywróci pola, wcześniej zapisane

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: kalendarz powiązany z google, synchronizacja??
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2011, 08:06:42 »
Prawie każdy kalendarz z Marketu to oferuje np. Gemini Kalendarz, Jorte, Agenda Widget etc.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 10, 2011, 10:38:28 »
Dokładnie mówiąc taka jest idea działania androida (czy to w telefonie, czy tablecie). Na każdym sprzęcie logujesz się na swoje konto googlowe, ustawiasz które usługi chcesz mieć synchronizowane (poczta, kalendarz, picasa, kontakty). I już. W przypadku kontaktów jeśli tworzysz nowy, masz możliwość czy wpisać tylko w telefonie czy dodać do synchronizowanych kontaktów gmailowych. I jesteś niezależny od sprzętu. Możesz w każdej chwili zmienić telefon, na nowym tylko wpisać login i hasło do konta i na nowym po chwili będziesz miał te same dane. Tak jak pocztę, kontakty i kalendarz możesz jednocześnie mieć i na komórce i na tablecie/nettopie i na dużym kompie (tu android niepotrzebny, wystarczy Chrome czy inna przeglądarka). Dodatkowo kalendarze możesz współdzielić.  Jak w moim htc wpisuję termin do kalendarza, po chwili moja Pani widzi w swojej xperii. Generalnie żadnych specjalnych programów nie potrzeba. W większości sprzętów z androidem dostajesz kalendarz, galerię, gmaila i kontakty. Wszystkie po ustawieniu pracują z kontem googlowym. Z dodatkowych mogę polecić Jorte. Darmowy i kapitalne widżety.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 10, 2011, 11:13:54 »
Zapomniałem o tym wbudowanym bo nie używam. Jorte jest fajny i ma porządny widget, ale Gemini Calendar jest polskim prodyktem i polecam również.

Gemini Calendar
by Mobile Paprika
 50,000 downloads, 2756 ratings (4.3 avg)
Free
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 10, 2011, 11:18:09 »
hehehe to nawet nie wiedziałem takich rzeczy:D dzięki wielkie za informacje, a jeszcze 1 pytanko, a jest kalendarz, który będzie mi pokazywał święta,dni wolne od pracy itp?? takie coś jak domowy?:D

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 10, 2011, 11:22:12 »
Jorte ma opcję: Święta narodowe i możesz sobie zaimportować z jakiego kraju chcesz.

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 12, 2011, 16:22:52 »
Nie próbowałem jeszcze zrobić tego z poziomu telefonu, ale z poziomu kompa logujesz się na konto Google i możesz dodawać udostępnione przez innych kalendarze. Nie tylko ze świętami (różnymi: katolickimi, prawosławnymi, państwowymi dla różnych państw itp), ale np. z terminarzem rozgrywek ulubionych zespołów czy pogodą ;)
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 13, 2011, 10:32:42 »
poza gemini polecę również bussines calendar
end of fear
yo is here