Instalacja aplikacji na karcie lub w pamięci, jak to zrobić?

• 9 Odpowiedzi
  • 6889 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fireman261

• 30
  • Sprzęt: samsung galaxy note 3
Instalacja aplikacji na karcie lub w pamięci, jak to zrobić?
« dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:20:04 »
 Witam wszystkich na forum , mam taki problem , od niedawna posiadam DHD i dopiero się uczę androida i tu moje pytanie , co trzeba ustawić bądź jaki programik dograć do androida żeby przed instalacją jakiejkolwiek aplikacji czy czego kolwiek , android pytał się gdzie ma daną rzecz wgrać na telefon czy na kartę pamięci , WM za każdym razem pytał a android nie i szczerze mówiąc nie wiem do końca gdzie to jest instalowane , proszę o pomoc i dzięki za pomoc już tak na zapas  :ok:

[gmod]poprawiłem za Ciebie (tomaszkap)[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 11:27:54 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Pomóżcie proszę !!
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:21:33 »
[gmod]Popraw ten durny temat albo leci do kosza. A po drugie po co tyle emotek ? To nie jest forum wp czy onetu. Po trzecie ortografia!! Po czwarte temat wałkowany nie raz[/gmod]
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline fireman261

• 30
Odp: Jak to zrobić ?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:28:18 »
OK , ort. poprawione , sorki , może dasz namiary na tema , przeszukiwałem wczoraj forum i jakoś nie natrafiłem na nic konkretnego , dzięki za zinteresowanie .

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
Odp: Instalacja aplikacji na karcie lub w pamięci, jak to zrobić?
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:29:27 »
Android od wersji 2.1 czy 2.2 pozwala na wybranie w ustawieniach, gdzie ma się aplikacja instalować (na stałe). Poza tym można sobie aplikacje przenosić na kartę.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline fireman261

• 30
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:32:35 »
OK , przenoszenie znalazłem i już wiem jak to zrobić , ale gdzie w ustawieniach jest ta opcja jeśli można spytać , nie umiem znaleźć , żółtodziób ze mnie jeżeli chodzi o androida sorki .

Połączone: Czerwiec 09, 2011, 11:34:50
Mam Androida w wersji 2.3.3 jeżeli to pomoże .
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 11:34:50 wysłana przez fireman261 »

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:35:18 »
a po kiego grzyba Ci taka opcja??? w tel. jest tyle pamięci, że spokojnie starczy Ci na każdą aplikację, a aplikacje które są duże (navi, niektóre gry, itp.) automatycznie instalują się na karcie pamięci (w zasadzie to tylko ich dane)...
jak chcesz jakąś aplikację przenieść na kartę to "ustawienia/aplikacje/zarządzaj aplikacjami"; tam wyszukujesz daną aplikację i w jej opcjach jest "przenieś na sd" czy jakoś tak

edit: sorki spóźniłem się z odpowiedzią  :sad:
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:37:47 »
Dokładnie jest tak jak napisałeś bartolinio. Też z tego nie korzystam, za to uzywam aplikacji Titanium Backup (Pro) do zapisu wszystkich danych i aplikacji. Przywracanie potem to 15 minut - WSZYSTKIEGO

*

Offline fireman261

• 30
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:41:32 »
OK , powinienem sobie już poradzić , dziękuje za szybką i rzeczową pomoc , jesteście wielcy , ja zaczynam dopiero przygodę z androidem i dlatego takie lajtowe pytanie . :ok:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 12:10:59 wysłana przez fireman261 »

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 09, 2011, 11:54:29 »
dodam jeszcze, że wrzucanie aplikacji na kartę pamięci dodatkowo spowalnia działanie każdej takiej aplikacji, bo pamięć sd jest wolniejsza niż pamięć zastosowana w tel.

ps. popraw proszę ortografię, bo to jak jest napisane "żeczową" odpowiada Twojemu avatarowi (dokładnie tej Pani, która na nim widnieje)  :E
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 12, 2011, 21:49:38 »
z tego co pamiętam ta aplikacja https://market.android.com/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd&feature=search_result dodaje po każdej instalacji softu do statusu info, że można nową aplikację przenieść na kartę
w zupełności wystarczy

nie ma potrzeby aby była globalna opcja
warto przenosić tylko te duże i rzadko używane