- Wydaje mi się, że WiFi czasami potrafi nie łączyć ze skonfigurowaną siecią jeśli sieć ma ukryty SSID
- Brak możliwości modyfikacji toggli (tych oboj notyfikacji)
- Brakowało mi opcji, która była w CM, ściszając dźwięk dzwonka klawiszem z boku najpierw robiła się wibracja, a potem całkowite wyciszenie - nie wiem jak to osiągnąć w MIUI
- Mała siatka, a chcąc użyć chociażby systemowego widżetu z zegarem, muszę trzymać się launchera MIUI - w innych launcherach po prostu go nie ma
- Strasznie okrojona ilość ustawień systemowych, wielu opcji mi brakowało, przynajmniej właśnie po przesiadce z CM
- Niektóre grafiki sypały się po zmniejszeniu DPI
- Tłumaczenie a'la "china mobile", na przykład zdjęcia to Pictures, muzyka to Music, ale już elementy pobrane to Download, bez s. Jestem pedantem i strasznie tego nie lubię.
- System ogólnie wolny, przynajmniej sprawiał takie wrażenie
- Możliwość pobierania motywów/elementów motywów jest znakomita, ale widać że wszystko siedzi na chińskich serwerach - czasami nie wyświetla się lista, czasami miniatury, mi po wifi motywów nie pobierało, ale po 3G już tak.
- Zdarzyło mi się, że po przełączeniu z WiFi na 3G system w ogóle nie chciał nawiązać transmisji danych (?)
- Myląca numeracja wersji
I myślę, że gdybym się dłużej pobawił, pojawiłoby się więcej wad. A szkoda, bo system w wielu miejscach lepszy od oryginalnego Androida...