android w play, duże problemy?

• 8 Odpowiedzi
  • 2707 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cort06

• *
  • 98
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S+
android w play, duże problemy?
« dnia: Grudzień 29, 2011, 15:42:25 »
Jak to jest w Playu? Duże problemy z aktualizacją itp? Chodzi mi o branding, duże ingerencje w system? Mogę mieć samsunga S Plus,ale jestem ciekaw tego softu.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: android w play, duże problemy?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2011, 16:16:18 »
W motorol nie miałem nic i w lg też nic, motorola miła problem z aktualizacją lg nie
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline adiko96

• 296
  • No HTC, no cry...
  • Sprzęt: Eldżikałkę Nexusiałkę Cztery :mrgreen:
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2011, 18:00:39 »
U mnie w Szpajsie była tylko zmieniona bootanimacja i tapeta, a tak to nic. Nie wiem jak teraz bo było to trochę ponad rok temu :)

*

Offline Promeek

• **
  • 184
    • Information Technology Blog
  • Sprzęt: iPhone 4 iOS 6.1.2 , iPod nano 7g
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2011, 19:35:00 »
Witam, ja osobiście posiadam ZTE Blade od około 8 miesięcy w sieci Play i jedyne co miałem zmienione w nim to była tapeta od Play. Zero problemu z aktualizacjami, wszystko jak należy. Także nie masz co się martwić :)
Telefon : iPhone 4 iOS 6.1.2 + JB
Odtwarzacz : iPod Nano 7g + EarPods
Plany : iPad Mini , iMAC.

*

Offline Gregs

• **
  • 135
  • Sprzęt: SGS2, SGS3, SGS4
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2011, 20:32:52 »
Witam. W Playu jestem od lipca kupiłem HTC Desire i soft jest w ogóle nie brandowany. Wszystko tak jak we Froyo. Szukałem czegoś co mógłby Play wrzucić, ale nie znalazłem. Jedynie to w Android Market na moim koncie wisi " Play Desire".
Jak się przesiadłem na SG Note "wolnym od operatora" nie mam napisu "Play Note", tylko samą nazwę telefonu.

*

Offline barpoz

• **
  • 110
  • Sprzęt: i9100
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 31, 2011, 10:35:19 »
Mam Desire Z z redbullmobile należącego do Play i śladu nie ma, żadnej animacji, nazwy ikony itd...

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 31, 2011, 12:49:20 »
Red Bull Mobile, a Play to w teorii dwie różne sieci, więc nic dziwnego że nie masz.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 31, 2011, 13:06:10 »
Wydaje mi się że nie opłaca im się brandować urządzeń bo to koszty, a simlocków i tak nie ma więc po co to robić, co innego orange
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 31, 2011, 17:57:11 »
Przecież od dawna już wszystkie smartfony HTC sprzedawane przez Play są "czyste" - żadnego brandu. Mój Desire Z a wcześniej Hero od pleja też nie miały nawet jednej fioletowej ikonki czy tapety. Bardzo ułatwia to update'y i odzyskiwanie oryginalnych romów.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...