UPDATE [18.12.2011] SENSATION XL EU MAGLDR CLK V 2.5 Beats Audio Bravia Engine

• 54 Odpowiedzi
  • 12700 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: UPDATE [18.12.2011] SENSATION XL EU MAGLDR CLK V 2.5 Beats Audio Bravia Engine
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 08, 2012, 20:33:07 »
Jezu jeszcze jeden problem ;/ nie moge się połączyć. W USB Flasher mam ciągle Wait USB... jak podłączam kabel to słysze dzwięk windowsowy ale nic sie nie dzieje... ;/

Połączone: Styczeń 08, 2012, 20:56:34
A w BL'u normalnie łączy sie z USB
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2012, 20:56:34 wysłana przez rocho »

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Odp: UPDATE [18.12.2011] SENSATION XL EU MAGLDR CLK V 2.5 Beats Audio Bravia Engine
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 08, 2012, 21:03:36 »
Jezu jeszcze jeden problem ;/ nie moge się połączyć. W USB Flasher mam ciągle Wait USB... jak podłączam kabel to słysze dzwięk windowsowy ale nic sie nie dzieje... ;/

Połączone: Styczeń 08, 2012, 20:56:34
A w BL'u normalnie łączy sie z USB
Masz w podpiętych FAQ jak wgrywać romy. Pewnie nie masz zainstalowanego sterownika do USB.

« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 08, 2012, 21:17:36 »
Połączyłem sie z USB. Zrobiłem tak jak mówił malylysy, wgralem system zainstalowalem i teraz dochodzi do logo htc beats audio na 2 sekundy czarny ekran i wraca do htc, ładuje się magldr, logo htc beats i znowu czarny i htc... ;/

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 08, 2012, 21:25:13 »
Ten rom jest dosc szczegolny. Czesto robi sztuczki, ale juz umiesz wgrc rom!!!
To teraz sobie pobierz inny, latwiejszy rom np. Jan Willlem 3 ze stron xda. Pobierz takze CWM do tego romu i jazda. Na ten rom ktory wgrywasz przyjdzie jeszcze czas.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 08, 2012, 21:30:08 »
w sumie to cały dzień się bawie z tym, to chciałbym go skończyć ;/

Połączone: Styczeń 08, 2012, 22:21:04
może coś się jeszcze da zrobić ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2012, 22:21:04 wysłana przez rocho »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 08, 2012, 22:27:18 »
Ja bym zrobił tak:
1. partycja ext na karcie 1 gb
2. Jeszcze raz DAF
3. Wipe wszystkiego, co się da
4. Wgrałbym rom jeszcze raz.

Jak nie pójdzie, to odpadam.

*

Offline tmt69

• 23
  • inż.elektryk
  • Sprzęt: HTC Nikie /HTC HD2/Samsung Galaxy S/HTC 7 MOZART
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 08, 2012, 22:33:53 »
Nie wiem dlaczego ale na v2.5 mam restarty najczęściej jak podpinam Leosia do ładowarki.We wcześniejszych wersjach tego nie doświadczyłem.

« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 08, 2012, 22:41:54 »
Czyli żeby nie było wątpliwośći. Mam zrobić partycje w fat32 na androida, w ext4 - 1 giga i linux swap. po ile fat32 i linux swap ?

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 08, 2012, 23:00:46 »
Wiesz... nie gniewaj sie, ale daj sobie luz. Poczytaj Guide 2 razy i dopiero bierz sie za wgrywanie romu. Wrzuc leoimg.nbh na karte, odpal bl i wgaj winde

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 09, 2012, 08:22:40 »
rocho, wszystko masz w Guide, nie szanujesz czasu kolegi malylysy pytając o takie rzeczy...

*

Offline rusher

• *
  • 92
  • Sprzęt: Leo, Blackstone, Artemis, Soul
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 09, 2012, 11:06:54 »
Ja wspomnę jeszcze odnośnie bravia engine, niektórzy piszą że nie widzą różnicy, u mnie widać elegancko,
nasycenie kolorów bajka i artefakty jpeg na jaskrawych kolorach znikają, poza tym porównuję teraz ekran z sensation
(na obu te same sensy, te same tapety htc) to ekran w hd2 jest bardziej jasny i na sensation kompresja jpeg rzuca się bardzo w oczy.
nawet na ekranie dialera podczas dzwonienia "ludek android" jest bardziej zielony niż zwykle, widać gołym okiem.

Kiedyś pisałem recenzję odnośnie równicy produkcyjnych ekranów w hd2 (chińczyk vs taiwan) zostawiłem sobie chińczyka bo uważałem za lepszego :)

Do niego też porównywałem sensation, może bravia engine działa tylko "po chińsku" ? :D

Rom SENSATION XL V 3.0 stock ALL IN ONE (marc v0.1.8 ker)
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 03, 2012, 21:10:01 »
Witam!!
Mam straszne trudności ze znalezieniem informacji jak zainstalować ten rom http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18695908 a głównie jak przygotować kartę pamięci i jak utworzyć ext4 żeby system działał. Jest tam jeszcze coś wspominane o partycjach "I Recommands partition 5/220/5 for eu users" i misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
boot yboot|ro 5M
system ya 220M
cache ya 5M
userdata ya|asize|hr allsize
Miałem już wcześniej NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND i działał bez problemu. Instalowałem przez MAGLDR zarówno nexus jak i ten sensation ale ten drugi nie chce się odpalić, startuje screnn i resetuje się w kółko. Nie wiem czy to wina tego że sd ma źle ext4 czy Rom w urządzeniu powinienem jeszcze podzielić jakoś na partycje. Do partycjonowania SD mam MiniTool ale nie wiem czy utworzyć tego ext4 na początku pamięci, czy na końcu, lako primary czy logical. Za dużo tu kombinacji żeby robić to metodą prób i błędów. Wie ktoś jak to zrobić żeby system śmigał?

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
Odp: Rom SENSATION XL V 3.0 stock ALL IN ONE (marc v0.1.8 ker)
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 03, 2012, 22:43:37 »
Wałkowane tysiąc razy. Masz za mały layout partycji systemowej. Partycję ext utworzysz przy pomocy CWM. Przeczytaj FAQ, tam są informacje jak to zrobić;)

ps.
wątek odnośnie tego romu jest już założony (http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/(21-11-2011)-rom-sensation-xl-eu-magldr-clk-v-2-3-(hieros-1-8-5)-beats-audio/)
Na dole pierwszego postu masz do ściągnięcia gotowca. Instalujesz poprzez MAGLDR -> Flash USB

Ustawi Ci odpowiednią partycję i wgra od razu CWM. Pózniej tylko partycja EXT i jesteś w domu;)
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2012, 23:36:03 wysłana przez domann »
HTC One X - Android Revolution HD x21

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 03, 2012, 23:37:35 »
Oprócz tego, co pisze domann jeszcze jedna rzecz. Kucharz zaleca użycie CWM 5.0.2.6 , a NexusHD2-Gingerbread_V3.2a stawiamy zwykle na wersji 3.2.0.0

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 04, 2012, 13:40:42 »
Jak postawić partycję ext masz w wątku Guide w naszym dziale.

Scalam.

Dzięki koledzy za pomoc, wieczorem zgłębię temat. Przepraszam adminów i moderatorów forum za kolejny niepotrzebny temat, niestety nie mogłem sobie poradzić z odnalezieniem tego tematu. Faktycznie MAGLDR użyłem od tego drugiego romu, z racji że w paczce, którą pobrałem z xda nie było nic prócz systemu. Rozumiem że ext4 tworzę dopiero z poziomu pda a nie jak to ja próbowałem przez PC.... ale dobra, zgłębię to później.

*

Offline xspojlerx

• 3788
Przepraszam adminów i moderatorów forum za kolejny niepotrzebny temat, niestety nie mogłem sobie poradzić z odnalezieniem tego tematu.
E tam, nie ma problemu :)

Rozumiem że ext4 tworzę dopiero z poziomu pda a nie jak to ja próbowałem przez PC.... ale dobra, zgłębię to później.
Możesz zarówno z poziomu PDA jak i PC, dokładne instrukcje znajdziesz w Guide.

« Odpowiedź #47 dnia: Luty 05, 2012, 21:21:29 »
Oprócz tego, co pisze domann jeszcze jedna rzecz. Kucharz zaleca użycie CWM 5.0.2.6 , a NexusHD2-Gingerbread_V3.2a stawiamy zwykle na wersji 3.2.0.0

Przyznam się że ostro mi kolega tym stwierdzeniem zabił ćwieka bo rom poszedł z tym wcześniejszym cwm a ja się motałem pół dnia żeby zaktualizować na 5.0.2.6.

Ale mam inne pytanie. Ogólnie to przyznam że całkiem niezły ten rom ale tak szczerze to jestem trochę wzrokowcem i mój pierwszy andek to był "Motoman234 EVO Carbon Remix w wersji SD". Podobał mi się w tamtym robie obszar powiadomień, bo był półprzezroczysty i dodatkowo miał takie fajne skróty do szybkiego uruchamiania wifi, gps, blue, latarki, połączenia danych i tp. No i tapeta była ruchoma jak w spb a w tym romie sensation stoi w miejscu. Szukałem wszędzie tego romu "Motoman234 EVO Carbon Remix w wersji NAND" ale ani na xda ani tu nic nie znajduje.
Może ktoś wie czy w obecnym romie da się jakoś zmienić obszar powiadomień żeby wyglądał i działał jak ten wcześniejszy. Może jest jakiś program żeby były te skróty w obszarze powiadomień??
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2012, 21:00:50 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline malylysy

• 3008
Piszesz zbyt ogólnie. Nie wiem jak wyglądał ten obszar powiadomień, bo tego Andka Motoman nie znam. Natomiast te przydatne skróty do włączania wifi, danych itd, to widget ( jak na obrazku )?

Połączone: [time]Luty 05, 2012, 22:02:56[/time]

Ten rom, którego nie można znaleźć na xda to to?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=839410
Jeśli tak, to znaczy że szukasz widgetu do uruchamiania wifi itd.
Znajdziesz go w Markecie bez problemu.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 22:04:20 wysłana przez malylysy »

Ten widget jest do kitu, nie ma w nim latarki, nie da się szybko włączyć wyłączyć danych, i w ogóle muli się. Udało mi się znaleźć coś na xda tego kucharza, zobaczę czy dam sobie radę go zainstalować. Jak w nim nie będzie tego bajeru to pomęczę się, zainstaluję oficjalny rom, odpalę tamtego andka z sd i zrobię fotkę to pokarzę o co mi chodzi konkretnie.
Ale tak jak pisałem wcześniej to rom z tego tematu jest dosyć dobry. Żadnego resetu jeszcze nie zaliczył i bateria się normuje już. Tylko trochę mnie zastanawia jedno - skoro musiałem dla niego zastosować partycję ext4 1GB to dla czego w menadżerze zadań cały czas pokazuje mi całkowitą pamięć ~400M, użyte ~300 wolne ~100 a w informacjach o pamięci ~160M, nie powinno widzieć tego dodatkowego miejsca z ext4??

*

Offline xspojlerx

• 3788
Co do motomana evo carbon remix, to tak jak jego build na SD był super, tak na NAND jest totalnym niewypałem... Musisz poszukać romu który posiada takie coś wbudowane... Niektóre z Sense mają w pasku notyfikacji osobną zakładkę z paskiem szybkiego uruchamiania, podobnie jak MIUI.

kolego malylysy w linku jest dokładnie ten rom ale w wersji SD. Trzeci screen dokładnie ukazuje Notifications czyli to o co mi chodzi. Zajefajny był wygląd tego obszaru powiadomień i w ogóle bateria w kółeczku również się świetnie prezentowała. W wersji Nand znalazłem Motoman234_Desire_Black&Blue_Remix_Full i dziś zamierzam go przetestować.

*

Offline Sugar

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2
Witam. Mam pewien problem związany z tym romem a mianowicie zamiast sygnału połączenia mam jakiś dziwny trzask a rozmówcy w ogóle nie rozumiem  :O

*

Offline xspojlerx

• 3788
Robot Voice? Wybierz numer, włącz głośnomówiący i rozłącz się, po tym powinno już być ok. Ewentualnie zmień jądro.

*

Offline Sugar

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2
Dzięki bardzo pomogło  :)