Warto się tym romem zainteresować. Działa płynnie i do tego wygląda świetnie!
Link do XDA-DEV:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1316632Pozwoliłem sobie przetłumaczyć najważniejsze elementy romu;)
Wybaczcie, ale changelog'a już mi się nie chce;)
najważniejsze elementy, które zawiera rom:
- Biblioteki gps 2.1 z agps (tytung)
- Glitches fix
- Naprawione Power Menu (hands 9998)
- Aplikacja kamery z HTC Amaze
- Rom działa szybko i gładko. Używam go sam
- Rom zawiera ponadto zmodowany PCSCII.apk
Znane problemy:
- Nie ma możliwości podglądu tapet używając siatki oraz listy
Jeżeli zauważycie jakiekolwiek inne problemy, zgłaszajcie je w powyższym temacie.
Funkcja Beats Audio działa tylko na słuchawkach i najlepiej używać tej funkcji z systemowym odtwarzaczem (z doświadczenia może dodam, że funkcję można wł/wył rozwijając pasek powiadomień w trakcie odtwarzania muzyki)
Proces instalacji (nie różni się od instalacji innych romów, jednak jakby były pytania, opiszę po krótce proces)
Partycja, którą musimy zainstalować musi mieć następujący układ:
5/210/5w pliku config (w spakowanym recovery - otwieramy za pomocą notatnika) musimy zmienić cyfry, aby wyglądały następująco:
misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
boot yboot|ro 5M
system ya 210M
cache ya 5M
userdata ya|asize|hr allsizeZaleca się partycję ext4 wielkości 1gb na sd-ext
Przed instalacją należy zrobić wipe data ( usunie wszystkie dane z telefonu, wiec
ZRÓB BACKUP!), wipe cache partition oraz wipe dalvik cache
Pierwsze uruchomienie może zająć więcej, niż 15 minut. Jest to zupełnie normalne.
Niestety nie testowałem wersji CLK, ponieważ używam MAGLDR. Wersje CLK stworzyłem przy pomocy kuchnii
DSISDADla użytkowników CLK: zainstaluj wersję MAGLDR a następnie (po restarcie) zainstaluj kernel CLK znajdujący się w załączonych plikach na dole pierwszego postu.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Wyszła nowa wersja v2.3 modded, w której poprawiono znane problemy oraz dodano procentowy, kołowy wskaźnik baterii
----------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT 26.12.2011
Pojawiła się najnowsza wersja v2.5
Zmiany:
- Powrót do stock'owej wersji romu
- Zaktualizowane preinstalowane aplikacje
- Zawiera SONY Bravia Engine
- Nowe jądro od
mark1706- Aby uzyskać jak najlepszą wydajność należy ustawić aplikację daemon następująco
Min freq: 384000
Max freq: 1113600