Telefon nie wykrywa karty pamieci na innym romie

• 5 Odpowiedzi
  • 2576 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Telefon nie wykrywa karty pamieci na innym romie
« dnia: Luty 11, 2012, 10:33:00 »
Witam,
Zainstalowalem rom Dorimanx, najnowsza wersja z XDA i nie wykrywa karty pamieci, Android w ogole nie chce jej zainstalowac, natomiast reaguje inrmacja 'Karta SD usunieta' na odlaczenie jej. Probowalem rozne wersje i nic. Wczesniej karta pamieci na tym romie byla wykrywalna, a tutaj taki blad. Recovery wykrywa SD, tak samo jak MIUI. Jakies pomysly?
Formatowalem karte w laptopie 2 razy chyba, Spica wykrywa ja bez problemu na CM7, czytnik tez.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: Telefon nie wykrywa karty pamieci na innym romie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 11, 2012, 11:19:54 »
Witam,
Zainstalowalem rom Dorimanx, najnowsza wersja z XDA i nie wykrywa karty pamieci, Android w ogole nie chce jej zainstalowac, natomiast reaguje inrmacja 'Karta SD usunieta' na odlaczenie jej. Probowalem rozne wersje i nic. Wczesniej karta pamieci na tym romie byla wykrywalna, a tutaj taki blad. Recovery wykrywa SD, tak samo jak MIUI. Jakies pomysly?
Formatowalem karte w laptopie 2 razy chyba, Spica wykrywa ja bez problemu na CM7, czytnik tez.
Jaki to konkretnie rom?
Daj linka na xda, by się nie domyślać.
To prawdopodobnie szybciej dostaniesz odpowiedź.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2012, 11:26:15 »
Prosze, dokladnie ten - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1166948

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2012, 11:29:47 »
Prosze, dokladnie ten - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1166948
oki.
A zrobiłeś ze swoją kartą to co jest napisane na tej stronie?
Mam na myśli ... Do a backup of SD card,format it and create a SDext and swap(256Mb)...

Wygląda na to, że na karcie musi być ext i swap ( chyba, że pobrałeś i zainstalowałeś wersję Lite, to wtedy może nie być swap ).
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2012, 13:56:23 »
Przy instalacji w recovery mialem do wyboru wersje Lite i tę lepszą ze swapem, wybrałem tę pierwszą, i nic z karta nie robilem. Po formacie w XP wrzucilem ja do telefonu i z poziomu recovery instalowalem rom, a juz w systemie nie jest wykrywalna.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 11, 2012, 14:13:47 »
Spróbuj ją sformatować programem Panasonic SD Formatter