Romy na których działa AM

• 108 Odpowiedzi
  • 32766 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Romy na których działa AM
« Odpowiedź #90 dnia: Marzec 19, 2012, 10:58:51 »
U mnie na tym http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733649
porcie z sensation działa beta2 bez uwag póki co, szybko łapie fixa nie wiesza się, chociaż na razie w terenie mało testowana zaledwie ok 10km ale nie gubi się

Działało na czystym ROMie czy coś doinstalowałeś bo u mnie jakoś nie chce złapać FIXa na ENERGY :(

Na czystym
[March 15] [Sense 3.5] Energy™ -.¸¸.·´¯ SensationXL/Runnymede
 AM była chyba pierwszym programem jaki zainstalowałem a na pewno żadnych fixów nie instalowałem dotychczas.
A sam ROM jest wg mnie bardzo OK.
Ktoś pisał o dużym poborze prądu przez Romy z Sense, ten zazwyczaj jak go wybudzam na CurrentWidget pokazuje 2-4mA. Przy wyłączonej synchronizacji i trybie 2G.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2012, 15:26:30 wysłana przez waldis »

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #91 dnia: Marzec 19, 2012, 17:45:43 »
a u mnie nie wiedzieć czemu nie chce złapać FIXa...

Nie wiem czy może mieć to związek z tym że na poprzednim ROMie instalowałem dodatki do GPSa ale przecież wgrywając nowy czysty ROM nie powinno mieć to już znaczenia... czy się mylę?

« Odpowiedź #92 dnia: Marzec 19, 2012, 21:20:15 »
a u mnie nie wiedzieć czemu nie chce złapać FIXa...

Nie wiem czy może mieć to związek z tym że na poprzednim ROMie instalowałem dodatki do GPSa ale przecież wgrywając nowy czysty ROM nie powinno mieć to już znaczenia... czy się mylę?

Trudno mi poradzić, w innych programach GPS działa?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #93 dnia: Marzec 20, 2012, 18:22:43 »
Na MIUI 2.3.9 działa i fixa łapie szybciutko. Jak nawiguje nie wiem :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #94 dnia: Marzec 20, 2012, 19:39:55 »
Na MIUI 2.3.9 działa i fixa łapie szybciutko. Jak nawiguje nie wiem :D
Nowa beta?
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 20, 2012, 21:53:31 »
Android: 2.3.7 / MIUI: 2.3.9
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 23, 2012, 20:41:50 »
Trudno mi poradzić, w innych programach GPS działa?

Już działa - po prostu pierwszym razem jakoś długo to trwało - teraz już jest OK.

« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 25, 2012, 22:08:05 »
Zaciekawiony tym iż działa AM na romie Energy zainstalowałem go (czysta instalka z pełny wipem).
Niestety na czystej instalacji mimo "opalania się"  przez godzinę (nie zawiesił się bo sprawdzałem kilka razy) na dużej odkrytej powierzchni nie znalazł sygnału. Inne navi od reki. Po wgraniu fixa zaskoczył ale tak jak w innych romach jazda nie możliwa przez skoki po poboczach. Ciekawi mnie zatem jakim cudem Wam to działa?

*

PapaD

« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 26, 2012, 14:36:51 »
Po wgraniu fixa zaskoczył ale tak jak w innych romach jazda nie możliwa przez skoki po poboczach. Ciekawi mnie zatem jakim cudem Wam to działa?
Kolego , jeżeli na jednym rom-ie ci skacze, to na innych tez tak będzie (już to przećwiczyłem). Odpuściłem temat, bo skoro programiści producenta sobie z tym nie poradzili również na wersji windows mobile, to dlaczego nagle tu miałoby się coś zmienić, zwłaszcza, że wersja androidowa nie wnosi żadnego powiewu odświeżenia programu, tylko wnosi to samo, a wręcz jest uboższa od swojej starszej siostry okienkowej. Ja rozwiązałem definitywnie problem wskaźnika gps poprzez zewnętrzny odbiornik gps oparty na Sirf Star III i wskaźnik chodzi jak po sznurku, a fixa mam szybciej zanim zdążę  zaczepić leosia pod szybą :) Polecam, szkoda szarpać sobie nerwy, a koszt gps-a to około 60 pln np motorola T805

« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 26, 2012, 21:38:51 »
Również próbowałem na ok 10 różnych romach i zawsze tak samo. Czemu inni zatem mają? Może to kwestia radia. Koledzy którym to działa na jakim radiu działacie?

*

PapaD

« Odpowiedź #100 dnia: Marzec 27, 2012, 12:36:24 »
Również próbowałem na ok 10 różnych romach i zawsze tak samo. Czemu inni zatem mają? Może to kwestia radia. Koledzy którym to działa na jakim radiu działacie?
Kolego to nie jest kwestia radia, aczkolwiek jest polecane praktycznie przy każdym romie, to z końcówką .14
Jeżeli masz HD2, to może zainstaluj sobie ten ROM, który ja mam pod nickiem i wtedy sprawdź. Na tym romie fixa łapie przyzwoicie z gps-em wbudowanym, natomiast z gps-em zewnętrznym sygnał z satelit łapie natychmiast. Jeżeli bys zmieniał sobie rom na ten mój to poczytaj sobie ten wątek od początku, bo tam jeszcze dochodzi kwestia wgrania poprawki do gps-a.
A rom masz tutaj : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1434860
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 12:47:10 wysłana przez PapaD »

« Odpowiedź #101 dnia: Marzec 27, 2012, 21:37:11 »
Jestem SENSOlubny. Temu wybrałem HTC :ok:. Nie podchodzą mi inne romy chociaż tego co Ty (tylko trochę straszego) używałem prawie 2 tygodnie. Pobawiłem się kilkoma radiami i nic - jak skakało tak skacze.
Fakt że z rozpędu wrzuciłem nowszą mapę i nie próbowałem z czystą instalką AM. Spróbuje jeszcze tego i się poddaje.

« Odpowiedź #102 dnia: Marzec 27, 2012, 22:39:34 »
Ja mam Radio 2.15.50.14 GPS nie skacze po rowach.
Android    
[March 15] [Sense 3.5] Energy™ -.¸¸.·´¯ SensationXL/Runnymede z xda

*

Offline paolowawa

• 12
  • Sprzęt: Galaxy S3 + HTC HD2 ICS 4.1
« Odpowiedź #103 dnia: Marzec 29, 2012, 11:29:35 »
IceCreamTostidroid v10.0 wersja SD. Łapie sygnal w 5sek od uruchomienia.
Samsung Galaxy S3 I9300XXLFB (niedługo custom) ++ HTC HD2 ICS 4.1 AOKP JELLYBEAN Alpha

« Odpowiedź #104 dnia: Marzec 29, 2012, 12:09:35 »
Wgrałem na czysto automapę (bez tej najnowszej mapy) i teraz jest lepiej ale nie idealnie.
Da się już jechać ale co jakiś czas (raz na 3 minuty) wypadnie z drogi.
Co ma do tego wersja mapy nie mam pojęcia  :mysli:
Fixa łapie tak jak w poprzednich kilka sekund.
Zauważyłem że tam gdzie pisze "trasa" jest mała czerwona kreska i czasami się powiększa albo zmienia kolor na pomarańczowy - domyślam się że to poziom/jakość sygnału (czyli u mnie beznadzieja. Igo i Sygic  full sygnał oczywiście).
Wy jakie macie efekty (kolory) w tym miejscu?
Jade na ostatnim romie Energy z polecanym radiem 2.15.50.14

*

PapaD

« Odpowiedź #105 dnia: Marzec 29, 2012, 18:59:31 »
Co ma do tego wersja mapy nie mam pojęcia  :mysli:
I słusznie, że nie masz pojęcia, bo to nie ma nic do rzeczy. Zwyczajnie miałeś trochę więcej szczęścia, albo twoje silne pragnienie poprawy sytuacji nie pozwalało kursorowi zsunąć się delikatnie mówiąc z drogi :) Jutro sie przejedziesz i wrócą zapewne akcje do których nigdy się nie przyzwyczaisz. Tylko gps zewnętrzny ratuje tu całkowicie sytuację.

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #106 dnia: Marzec 29, 2012, 21:28:32 »
Hmmm ciekawe co piszecie, ja jeździłem trochę na AM i jakoś nigdy mi kursor z drogi nie wypadał, ani na WM ani teraz na androidzie
HD2 + NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND_(Android-2.3.7)

*

PapaD

« Odpowiedź #107 dnia: Marzec 30, 2012, 06:42:19 »
pewnie masz urządzenie z niewadliwej serii. Gdzieś czytałem, że na rynku krążą leosie z wadliwej serii. Nie wiem czy to prawda, ale po tym co napisałeś, coś jednak chyba jest na rzeczy.

*

Offline ranny13

• *
  • 50
  • Sprzęt: były: Kaiser, Blackstone, Leo, One X+, jest One M8
« Odpowiedź #108 dnia: Kwiecień 02, 2012, 16:53:42 »
Przetestowałem na tym romie http://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=7f90027309173a610d2802919a50cfaa&t=1492488.
Działa i nawet dosć szybko łapie fixa.