Romy na których działa AM

• 108 Odpowiedzi
  • 32753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
Odp: Romy na których działa AM
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 26, 2012, 21:30:19 »
Tak,jest to tylko wersja na magldr,niestety u mnie odpada.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 26, 2012, 21:37:15 »
Rajmek wystarczy że podmienisz jądro na takie pod cLK.

*

Offline mi96

• 12
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 01, 2012, 17:53:26 »
Na NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND_(Android-2.3.7) z poprawką GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread_update działa wyśmienicie. W mieszkaniu przy oknie łapie sygnał w około 30 sekund, a na zewnątrz w około 5 :)

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 01, 2012, 19:03:46 »
Na takim samym Andku, ale z SD działa bez poprawki  :proud:

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 01, 2012, 19:47:49 »
Na stojąco działa, fix-a łapie nawet w oknie i w pokoju wewnątrz,ale jak co poniektórzy ze mną włącznie mamy pytanie jak z tym jeździć na HD2.Po prostu nie da się,wskaźnik lata po polach tylko nie po drodze, a jutro koniec testów.Na Route66 z włączoną kamerą autko trzyma się sztywno wytyczonej trasy,bajka.Kolejna nawigacja działająca na  Leo.
Szkoda,że polski program na Leonie tego nie potrafi.

*

Offline ranny13

• *
  • 50
  • Sprzęt: były: Kaiser, Blackstone, Leo, One X+, jest One M8
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 01, 2012, 21:19:24 »
Przejechałem ostatnio 200 km do Białki na ferie na AM i wskaźnik zachowywał się wzorcowo na romie o którym pisałem wcześniej, ja na betę to chodzi całkiem dobrze.

*

PapaD

« Odpowiedź #66 dnia: Luty 01, 2012, 22:46:20 »
Miejmy nadzieję, że programiści z Aqurat wezma sobie do serca nasze uwagi do skandalicznej współpracy leona na AM i coś na to wymyślą, bo na pewno można to ogarnąć, skoro na innych programach nawigacyjnych to działa poprawnie (tylko AM nie nadaje się do użytku). Oby nie odpuścili sobie rynku użytkowników HD2, bo jest tego naprawdę dużo, a w życiu nie sprzedam leosia tylko dlatego, że producent AM odpuścił sobie ten model HTC. Prędzej odpuszczę sobie AM, niż ten bardzo dobry smartphone :P Teraz testowaliśmy betę, po wersji final już nie będzie tak miło w naszych wypowiedziach, jeżeli nic sie nie poprawi w kwestii zachowania się wskaźnika gps, zarówno w ruchu jak i na postojach. :)
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2012, 22:50:34 wysłana przez PapaD »

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 01, 2012, 22:51:50 »
Osobiście uważam że mają sporo do poprawienia nie tylko na urządzeniach hd2. Inne programy mogą to dlaczego ich nie? Pzdr

*

PapaD

« Odpowiedź #68 dnia: Luty 01, 2012, 23:05:59 »
Zgadza się i na tej podstawie zakładam , że na finalną wersję poczekamy sobie conajmniej do wiosny, bo to co teraz testowaliśmy, to na miano bety się nie kwalifikuje.

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #69 dnia: Luty 02, 2012, 00:20:03 »
dużo z AM nie przejechałem (jakieś 40-50km) ale u mnie nic nie latało,ani podczas jazdy ani na światłach, 2 razy ładnie zaprowadziła mnie do celu,po czym nie wyłączałem jej i po kilku minutach telefon się zawiesił, testowałem ja 2 razy i 2 razy po dojechaniu do celu miałem zwis telefonu, nie reagował na żadne przyciski, pomogło dopiero wyciągnięcie baterii, nie jestem pewny czy to wina AM ale poza tymi dwoma razami mój Leo nigdy się nie zawiesił :mysli:
HD2 + NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND_(Android-2.3.7)

*

Offline ranny13

• *
  • 50
« Odpowiedź #70 dnia: Luty 02, 2012, 16:00:30 »
Kolego MiruK myślę że to nie wina AM, ja uruchamiałem ją kilkadziesiąt razy i nic  się nie działo

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #71 dnia: Luty 04, 2012, 21:05:44 »
Kolego MiruK myślę że to nie wina AM, ja uruchamiałem ją kilkadziesiąt razy i nic  się nie działo
ale czy po dojechaniu do celu zostawiałeś AM włączoną? ja wyszłem z auta i jej nie wyłączałem, po powrocie po około 10-15 min telefon wisiał, miałem tak 2 razy
HD2 + NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND_(Android-2.3.7)

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 04, 2012, 22:07:34 »
Znalazłem takie cudo w sieci. Nie wiem czy poprawi sytuację z AM, która na wielu romach nie działa wcale, ale może poprawi działanie nawigacji na romach, na których da się odpalić AM.
Oto link to tematu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1233359

If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

PapaD

« Odpowiedź #73 dnia: Luty 05, 2012, 13:48:48 »
malylysy, czy te pliki z poland.zip mogę tylko wypakować do odpowiednich katalogów u mnie na karcie SD ?

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 05, 2012, 13:56:01 »
malylysy, czy te pliki z poland.zip mogę tylko wypakować do odpowiednich katalogów u mnie na karcie SD ?
Nie.
Instalujesz spod Ad recovery!
Tylko tak.

*

PapaD

« Odpowiedź #75 dnia: Luty 05, 2012, 13:57:30 »
to u mnie odpada, bo ja mam andka wrzuconego na SD, a odpalam go programikiem zainstalowanym na windows mobile.

Wiesz ja jednak wgram to klasycznie exploratorem zastępując dotychczasowe pliki i uzupełniając o nowe, które są w tym archiwum i sprawdzę. Nic nie ryzykuję, nie zadziała, to z kopii zapasowej przywrócę poprzednie wersje.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 14:18:11 wysłana przez PapaD »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 05, 2012, 14:13:34 »
to u mnie odpada, bo ja mam andka wrzuconego na SD, a odpalam go programikiem zainstalowanym na windows mobile.
Spoko, spoko. Nie wiedziałem, że masz wersję z SD.
Zrób tak:
1. Kopia katalogu Android na PC ( na wszelki wypadek )
2. Lektura tego http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/romy-na-ktorych-dziala-am/msg1556508/#msg1556508
3. Wykonanie analogicznych działań z plikiem poland.zip, jak z poprawką do gps opisaną w linku.

Powinno pójść. Jak będą kłopoty, to zawsze możesz przywrócić z kopii działającego Andka.

*

PapaD

« Odpowiedź #77 dnia: Luty 05, 2012, 15:23:35 »
tak dokładnie zrobiłem, a jutro próba, bo dziś za zimno i nosa z domu nie wystawiam :E

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 05, 2012, 15:46:01 »
tak dokładnie zrobiłem, a jutro próba, bo dziś za zimno i nosa z domu nie wystawiam :E
Coś mi świtało, że do 3 lutego tylko można testować tę Automapę.
Może coś pomieszałem. Nie mam pewności.

*

PapaD

« Odpowiedź #79 dnia: Luty 05, 2012, 15:49:23 »
do 2 lutego podobno

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #80 dnia: Luty 05, 2012, 16:31:30 »
do 2 lutego podobno
No to jutro chyba te testy nie wyjdą:)

*

PapaD

« Odpowiedź #81 dnia: Luty 05, 2012, 16:45:44 »
dla mnie na razie istotne będzie, czy ta poprawka generalnie nie namiesza mi w systemie, czyli chociaż, żeby np Sygic złapał mi fixa i wstępnie uznam, że jest ok. Do bety2 bardzo mi nie jest spieszno, bo mam licencję na windows mobile do października , a chyba zgodzisz sie ze mną, że funkcjonalnosć tamtej wersji AM jest znacznie ciekawsza od tej androidowej, nawet jak odblokują opcje w becie1 zablokowane. Na cuda w finalu nie liczę, bo na pewno andkowa wersja nie wychyli sie o mm do przodu przed wersje ajfonową, więc szału nie będzie, tak więc do cofania sie wstecz tak znowu mi sie nie spieszy.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #82 dnia: Luty 05, 2012, 17:08:38 »
Niestety większość nawigacji na Androida nie dorównuje funkcjonalnościom Automapy. To jeden z głównych powodów, dla których wiele osób nie przesiada się na Andka. To oczywista oczywistość i stąd takie oczekiwanie na androidową wersję. Ufam, że tylko kwestią czasu będzie dopracowanie AM i wszyscy będziemy się mogli się nią cieszyć na różnych romach.

*

PapaD

« Odpowiedź #83 dnia: Luty 05, 2012, 17:48:17 »
Ufam, że tylko kwestią czasu będzie dopracowanie AM i wszyscy będziemy się mogli się nią cieszyć na różnych romach.
Zakładając, że raczej na 100% wersja AM na windowsa juz nie będzie rozwijana, tylko utrzymywana oraz zakładając, że rozwój wersji andkowej i ajfonowej będzie szedł w kierunku wersji windowsowej, to te wszystkie 3 platformy spotkają sie w jednym miejscu zapewne pod koniec tego roku.
Apropos nie przesiadania sie na andka z powodu , ktory podałeś, to ja mam obecnie taki złoty środek, tzn generalnie przesiadłem sie już na androida, bo bardzo podoba mi sie ten system, natomiast jak musze gdzies pojechać w nieznane, to przełączam sie na windowsa, odpalam AM i po dojechaniu na miejsce z powrotem bootuję androida i jest ok :)
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 17:52:30 wysłana przez PapaD »

*

Offline MiNos

• **
  • 208
  • Samsun Galaxy S4
  • Sprzęt: Samsun Galaxy S4
« Odpowiedź #84 dnia: Luty 29, 2012, 16:28:08 »
Licencja na AM już chyba wygasła - jak się to ma do programu? Bo zainstalowałem dziś aplikacje, dodalem mapę - wszystko się odpala ale coś nie lapie mi pozycji...

chyba sobie cos namieszalem - wgralem najpierw poprawke GPS_Libraries_v2.1_RPC_for_HD2_Gingerbread_update. zip - na google maps lapal fiksa potem wgralem GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread_update .zip i juz nie lapal, teraz wgralem spowrotem poprawke RPC i nadal nie lapie fiksa?? o co chodzi?
« Ostatnia zmiana: Luty 29, 2012, 16:39:34 wysłana przez MiNos »
Samsung Galaxy S4 + HTC HD2 [NexusHD2-ICS] + Sony Xperia J

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #85 dnia: Marzec 16, 2012, 18:01:24 »
aAM beta2 działa u mnie na ICS :) i łapie fixa na romie IceCreamTostidroid v0.9

*

PapaD

« Odpowiedź #86 dnia: Marzec 17, 2012, 09:03:47 »
aAM beta2 działa u mnie na ICS :) i łapie fixa na romie IceCreamTostidroid v0.9
to opisz jeszcze prosze jak ci działa, bo sam fakt złapania fixa owszem chwali się bardzo producentowi, ale jeszcze trzeba gdzieś z tym pojechać i co najlepsze dojechać :) Ja dziś startuję około 200 km, zobaczymy :)

« Odpowiedź #87 dnia: Marzec 17, 2012, 21:13:04 »
U mnie na tym http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733649
porcie z sensation działa beta2 bez uwag póki co, szybko łapie fixa nie wiesza się, chociaż na razie w terenie mało testowana zaledwie ok 10km ale nie gubi się

*

Offline ranny13

• *
  • 50
« Odpowiedź #88 dnia: Marzec 18, 2012, 18:56:26 »
Na tym romie jednym z najlepszych na SD jakie testowałem do teraz działa jak na razie bez uwag.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1143944

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #89 dnia: Marzec 18, 2012, 21:21:24 »
U mnie na tym http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733649
porcie z sensation działa beta2 bez uwag póki co, szybko łapie fixa nie wiesza się, chociaż na razie w terenie mało testowana zaledwie ok 10km ale nie gubi się

Działało na czystym ROMie czy coś doinstalowałeś bo u mnie jakoś nie chce złapać FIXa na ENERGY :(