ROM Team Blue Droid V3.7 Sensation xl Gen3 EU

• 39 Odpowiedzi
  • 9673 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ROM Team Blue Droid V3.7 Sensation xl Gen3 EU
« dnia: Kwiecień 07, 2012, 18:55:05 »
Chciałem zapytać czy ktoś używał tego romu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1275119

Chciałem go zainstalować ale jakoś mi nie idzie. Niby się instaluje ale po restarcie Leoś wisi.  :-?
Jeśli ktoś instalował ten Rom to może podzieli się wrażeniami i powie jak dokładnie go zainstalować.

Jeszcze jedno nigdzie nie ma do ściągnięcia CWM w wersji 4.0.1.4, a może w tym leży problem. Cz ktoś jest w posiadaniu tej wersji?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2012, 19:27:53 wysłana przez CaponeAl »

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
Odp: ROM Team Blue Droid V3.6 Sensation xl Gen3 EU
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2012, 22:49:11 »
Z tego co doczytalem GUIDE jest tu:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18076230&postcount=821

Jaki layout partycji?
HTC One X - Android Revolution HD x21

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2012, 07:50:55 »
Partycje ustawiłem zgodnie z poradnikiem do tego ROM'u, czyli:
"misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery_leo.img
boot yboot|ro 6M
system ya 260M
cache ya 10M
userdata ya|asize|hr allsize"

i dodatkowo ext3 na karcie.

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2012, 08:28:10 »
Spróbuj tak:

MAGLRD Recovery size for EU & Tmobile with a sd ext:

misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery_leo.img
boot yboot|ro 7M
system ya 172M
cache ya 7M
userdata ya|asize|hr allsize

i dodatkowo Ext4 1024mb z poziomu CWM

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2012, 11:46:01 »
Czy partycję ext4 koniecznie muszę robić z pozycji CWM? Do tej pory dzieliłem kartę na partycje przy pomocy MiniTool Partition Wizard.

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2012, 16:12:46 »
Nie koniecznie. Ja zawsze robilem z poziomu CWM i wszystko bez problemu latalo. Gwoli scislosci przypominam (setny raz:)) ze proces ten formatuje karte SD..

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 09, 2012, 18:23:45 »
OK. Udało się jakoś, choć ROM mi nie odpowiada, za wolny, za dużo lagów. Wiem, że przyczyną może być moja wolna karta SD, ale i tak jednak wgram coś lżejszego. Aaaaaaaaa tak BTW to zainstalowałem system na moich ustawieniach.
Co wcześniej źle robiłem? Otóż na karcie zakładałem partycję ext2 zamiast ext3. :)

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 09, 2012, 23:08:20 »
Mimo ze nic z moich rad nie okazało się przydatnych - cieszę się, że udało się go postawić ;) Spróbuj Tostidroid ICS. Szybki i wyglada świetnie ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 10, 2012, 11:33:22 »
No tak, zapomniałem podziękować.  :P Ale już naprawiam to zaniedbanie.
Dzięki wszystkim za udzieloną pomoc.
P.s.
Postawiłem ten ROM:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=897191

Wiem, wiem, stary, ale mi odpowiada. :)

Jeszcze raz THX.

*

Offline marek.m73

• 20
  • Sprzęt: Samsung i780, HTC Sensation
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 15, 2012, 15:53:08 »
ROM mi nie odpowiada, za wolny, za dużo lagów
ja używam tego romu od dawna, zacząłem od wersji 3.4 a teraz mam 3.7 i nie mam z nim żadnych problemów, jest szybki, stabilny i nigdy mi sie nie zawiesił.
Partycje ustawiłem tak jak napisał domann czyli
boot yboot|ro 7M
system ya 172M
cache ya 7M
 z czystym sumieniem mogę polecać ten rom, kilka dni temu wrzuciłem go koledze i jest tak samo zadowolony z niego jak ja  :ok:

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 25, 2012, 21:45:28 »
Spróbowałem jeszcze raz z inną kartą pamięci (tym razem 4GB Class 6), no i jakoś to chodzi. Choć wiele tej dystrybucji można zarzucić. Np: wysyłanie mms, dość trudne ale wykonalne (przynajmniej w sieci Play) i parę innych upierdliwości (nie wszystkie widgety działają i nie wszystkie aplikacje można umieścić na pulpicie). Co do szybkości działania również wiele można by mówić. Stary ROM PRJ lub DFT działał szybciej, no ale nie miał tylu wodotrysków więc coś za coś. Generalnie nie jest źle.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2012, 21:48:24 wysłana przez CaponeAl »

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 25, 2012, 23:48:39 »
Sense 3.0 w górę nigdy nie będzie dobrze działał na HD2. Po prostu jest zbyt zasobożerny jak na możliwości naszego dziadka ;D

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 26, 2012, 10:08:46 »
To prawda, ale i tak nie jest źle. Te stare ROM'y też miały swoje wady, więc potestuję tego parę tygodni i się zobaczy.  :)
Jeden plus już zauważyłem: możliwość ustawienia różnych profili zasilania, co znacznie wpływa na żywotność (długość cykli między ładowaniami) baterii. :)

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 26, 2012, 15:46:48 »
Ja pamiętam że te z Sense 3.0 miały to do siebie że im dłużej się ich używało tym były wolniejsze i dłużej się uruchamiały...

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 27, 2012, 10:09:39 »
No zobaczymy, na razie jest ok. A co do uruchamiania to ten uruchamia się szybciej niż stary PRJ.

Dodano 28.04.2012
Mimo szczerych chęci chyba jednak się poddam. :(
Wysyłanie MMS'ów (w sieci PLAY) na tym ROM'ie to prawdziwa loteria, częściej się nie da niż da. :( Szkoda, bo myślałem, że dłużej przy nim zostanę a tu taki zonk.
Kolejna upierdliwość to: po podłączeniu Leosia do kompa co chwilę pojawia się komunikat o wykorzystaniu połączenia. Fakt można zaznaczyć opcję nie pytaj ponownie, ale wtedy znika z belki znaczek połączenia i nie sposób zmienić typu połączenia. Ot, takie niuanse.
Nie wiem może to ja coś zwaliłem przy instalacji, a może tak jest i już.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2012, 18:47:15 wysłana przez CaponeAl »

*

Offline marek.m73

• 20
Odp: ROM Team Blue Droid V3.7 Sensation xl Gen3 EU
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 03, 2012, 18:18:57 »
Masz naprawde dziwne problemy z tym romem, u mnie nic z tych problemów się nie pojawia, wszystkie widgety działają, skrót do każdej aplikacji mogę umieścić na każdym z paneli, z mmsami jest problem ale zauważyłem że jeżeli na czas wysyłania mmsa wyłącze połączenie danych to da się wysłać mmsa-też mam Play

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 06, 2012, 09:59:05 »
Co do widget'ów i skrótów. To jest tak, że czasem na liście nie ma wszystkich aplikacji, ale po restarcie telefonu pojawiają się wszystkie i wtedy jest ok. Od czego to zależy nie wiem. W każdym razie faktycznie ROM nie jest zły, ale nad MMS twórca musi popracować. :)
Na razie używam tego ROM;u a jego niedoskonałości jakoś przełknąłem. :)

Aaaaaaaa zapomniałbym, jest jeszcze jedna przypadłość, ale to chyba ogólnie przypadłość Adka na Leosiu. Za każdym razem jak dzwonię do kogoś lub odbieram połączenie przychodzące, głośność połączenia jest makabrycznie wysoka. Zawsze na początku połączenia muszę nacisnąć któryś z przycisków głośności, aby wszystko wróciło do normy.
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2012, 10:08:07 wysłana przez CaponeAl »

*

Offline marek.m73

• 20
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 06, 2012, 11:35:49 »
Ja głośność mam zawsze na maxa (duży hałas w pracy) to nie zwróciłem na to uwagi :) wracając do mmsów to po wyłączeniu połączenia danych każdy mms jest wysyłany bez najmniejszych problemów, w sieci Play max. wielkość mmsa to 300 kb, a do wysyłania używam Go Sms Pro

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 06, 2012, 11:53:32 »
Mi przy wysyłaniu woła o połaczenie z netem..

« Odpowiedź #19 dnia: Maj 08, 2012, 13:12:10 »
Ja głośność mam zawsze na maxa (duży hałas w pracy) to nie zwróciłem na to uwagi :) wracając do mmsów to po wyłączeniu połączenia danych każdy mms jest wysyłany bez najmniejszych problemów, w sieci Play max. wielkość mmsa to 300 kb, a do wysyłania używam Go Sms Pro
No widzisz ale do wysyłania używasz zewnętrznego programu. Spróbuj to samo zrobić na gołym systemie. Hm, fkat wielkość maksymasna mms'a to 300 kb, ale pod windą njakchciałem wysłać większy plik to system sam go przeskalowywał a Andek tego nie robi. Ale to już tylko taka wolna dygresja.
Generalnie system ten nie jest zły i raczej przy nim pozostanę, czekając na nowsze, bardziej dopracowane wersje, choć i tej nic nie brakuje. :)

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 20, 2012, 11:30:46 »
Mam pytanie do tych którzy używają tego ROMu - jaki wynik wychodzi Wam w Quadrant??

U mnie jakoś słabo to wychodzi (na stronie projektu wychodzi o 700pkt więcej...):

Quadrant - Edycja Standardowa

Twoje urządzenie: 1044
CPU: 2099
Pam: 1103
We/Wy: 1118
2D: 333
3D: 567

Czy może to być wina wolnej karty pamięci??

« Odpowiedź #21 dnia: Maj 21, 2012, 19:40:26 »
A jaką masz tą kartę? Faktycznie słaba karta spowalnia dość znacznie ten ROM, sam to przetestowałem.
Wynika to z tego, że część aplikacji jest na partycji ext4 i jeśli jest słaba prędkość odczytu i zapisu to i system muli. :)

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 21, 2012, 22:06:02 »
Class 2 więc chyba faktycznie tego wina... ale Class 10 już w drodze :)

« Odpowiedź #23 dnia: Maj 22, 2012, 13:45:35 »
Myślę, że po zmianie karty zauważysz wyraźną różnicę.  :ok:
Ja ma Class 6 i wszystko hula, czasem Leoś na sekundę się zamyśli ale da się tego ROM'u używać na co dzień.  :)

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 27, 2012, 08:40:11 »
Zmieniłem kartę i w sumie żadnej różnicy nie widzę... może trochę płynniej wszystko działa ale nie wiem czy to nie w podświadomości wiedząc że karta jest szybsza ;) Ogólnie w teście wynik taki sam czyli albo na oficjalnej stronie test był robiony na podkręconym LEO albo coś tu jest nie tak...

« Odpowiedź #25 dnia: Maj 28, 2012, 16:05:21 »
Hm..... No to ja już nie wiem. U mnie jak przesiadłem się z Class 2 na Class 6 to różnica była znacząca.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 28, 2012, 18:14:19 »
Ja z karty class 2 przeskoczyłem na class 10 i tez jakiegoś wyraźnego szału nie zauważyłem.
Może jest mniej zacięć tylko i tyle. Choć nie wiem czy to z powodu lepszego romu, czy dzięki karcie.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 30, 2012, 22:25:44 »
a teraz pytanie z innej beczki - czy używając tego ROMu często zdarza się Wam że LEO nie reaguje dopiero RESET mu pomaga?? u mnie czasami nawet raz na tydzień tak się zdarza i nie wiem czego to wina... czasami zapala się tylko podświetlenie a ekran się nie włącza...

*

Offline marek.m73

• 20
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 02, 2012, 10:56:18 »
Mam pytanie do tych którzy używają tego ROMu - jaki wynik wychodzi Wam w Quadrant??

U mnie jakoś słabo to wychodzi (na stronie projektu wychodzi o 700pkt więcej...):

Quadrant - Edycja Standardowa

Twoje urządzenie: 1044
CPU: 2099
Pam: 1103
We/Wy: 1118
2D: 333
3D: 567

Wczoraj zainstalowałem wersję Themed tego romu i odrazu zrobiłem test w Quadrant, wyniki były takie:
Total - 1308
CPU - 4005
Pam - 1110
We/Wy - 830
2D - 296
3D - 300

Niestety mam karte Class 2 i dlatego zaniża wyniki, pewnie z lepszą kartą wynik byłby dużo lepszy. Testy robione na wersji Stock były zbliżone do Twoich. Dodam że wrzuciłem sobie ten kernel na którym działa Hotspot wifi - GBLeoKernel-1.3-TBD+WiFi

« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 02, 2012, 21:27:56 »
a teraz pytanie z innej beczki - czy używając tego ROMu często zdarza się Wam że LEO nie reaguje dopiero RESET mu pomaga?? u mnie czasami nawet raz na tydzień tak się zdarza i nie wiem czego to wina... czasami zapala się tylko podświetlenie a ekran się nie włącza...
Używam tego ROM'u już dość długo i może ze dwa razy zdarzyła mi się zwiecha, że musiałem wyjąć baterię. Może spróbuj zrobić Task29 i ponownie zainstaluj ROM.