w szczególności zapytać - jak na DHD działa automapa:-)
kto wie byc moze za kilka miesiecy Automapa zagosci na Andku:).
Jak już sprzecik pojawi sie napisze krotkie porownanie.
Połączone: Listopad 04, 2010, 11:08:33
Witam.
Tak jak obiecywałem po krótce szybkie porownanie Desire HD i Leosia:
To co najbardzej rzucilo mi sie w oczy czyli lepiej dostosowany sense z profilami zmieniajacymi w prawie calosci wyglad naszego systemu (np dolna belka i lockscreen) niz w dystrybucjach na HD2.
Procek domyslenie ustawiony na 1024 z autoregulacja w zaleznosci od obciazenia dziala sprawniej (nie koniecznie szybciej) napewno jest to zasluga instalacji na nandzie.
Bateria hmm... jest lepiej ale szalu niema co prawda nie udalo mi sie sprawdzic ile wytrzyma poniewaz co chwile podlanczam go do kompa co skutkuje systematycznym doladowaniem ale podczas samej pracy na urzadzeniu wifi, gry, muza widac iz spadek jest mniejszy w porownaniu do Leona z Andkiem jakies 50%.
Kamera:
720 sprawnie dzialajace ale w polmroku hmm.. lepiej nie krecic:)
Zdjecia:
"Dla mnie" roznicy pomiedzy 8 a 5 mega nie widac. (Brak blooba:))
Wyświetlacz:
Generalnie wielkosc juz nie robi takiego wrazenia po przesiadce z Leona ale napewno nasycenie kolorow jak i kontrast sa lepsze oczywiscie jest to moje odczucie.
Fajne sprawy:
-HTC Sense - naprawde szybko, sprawnie no i wszystko jakos tak fajnie poukladane.
-Mapa HTC (chyba tak ja moge nazwac) - do konca nie sprawdzilem jej dzialania ale wydaje mi sie iz o automapie szybko zapomne, wazne nie pobiera skladnikow mapy z internetu tylko suche dane dotyczace lokalizacji.
-Korektor z zaprogramowanymi trybami bez recznej regulacji - slaby efekt.
-SRS - tu juz jest zdecydowanie lepiej.
-Dolby mobile - do muzyki nie polecam filmy nie wiem nie sprawdzalem

A teraz syntetyki:
-Linpack 38-40 MFLOPS
-Quadrant 1901
Podsumowywujac:
Bardzo dobry sprzet z swietnie dzialajacym system i w koncu w pelni HD, czyli to czego brakowalo Leonowi
Duzy minus - brak HDMI (znowu):
Duży plus - wykonanie czyli całość z aluminium z dwiema malymi klapkami z plastiku dosyc miekkiego, swietnie i pewnie lezy w dloni wrecz sprawia wrazenie narzedzia do wbijania gwozdzi.)
Polecam!!!