Problemy z dotykiem

• 8 Odpowiedzi
  • 2773 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jacek87

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC HD2
Problemy z dotykiem
« dnia: Czerwiec 21, 2012, 16:03:37 »
Otóż mam dosyć wkurzający problem z dotykiem. Dzieję się to na androidzie (na różnych romach). Czasami jak dotykam górnej belki i chcę aby "zjechała w dół" to się nic nie dzieje. Zauważyłem również problemy po przytrzymaniu czerwonej słuchawki. Ekran po wywołaniu menu nie reaguje na żadne polecenia. Potem wciskam strzałkę do tyłu i mam problemy z odblokowaniem ekranu (ogólnie dotyk nie działa poprawnie). Jak wciskam przycisk szukaj w markecie to przeskakuje mi do następnej kolumny z aplikacjami... Nie wiem co się dzieje... Próbowałem już Task29 i całej procedury ponowego wgrania innego romu, ale nadal to samo. Pomóżcie :(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2012, 16:06:50 wysłana przez jacek87 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Problemy z dotykiem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2012, 20:21:27 »
A jak jest na WM?

*

Offline jacek87

• **
  • 151
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2012, 20:29:01 »
Na WM jest to samo. Wgrałem przed chwilą własnie żeby sprawdzić... Teraz chcę usunąć HSPL 2.08 i oddać telefon do naprawy, ale mam pewne problemy :/ Nie odpala mi tego pliku z karty SD. Da się jakoś inaczej zdjąć HSPL?

Szukałem nawet tutaj: http://pdaclub.pl/forum/leo/nie-instaluje-z-pliku-leoimg-nbh/30/. Nic nie pomaga. Nie wiem co dalej robić... Pojawia się tylko te szare menu "Loading" i za chwilę znika... Nie mam już pomysłów - pomóżcie.

EDIT: 4 godziny szukania na forach nie poszło na marne. Wystarczyło zajrzeć na XDA, a tam był inny sposób ściągania HSPL (jest w oficjalnym FAQ).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2012, 20:53:56 wysłana przez jacek87 »

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2012, 00:15:27 »
Jakby to był ekran oporowy - stawiałbym na rozkalibrowanie i ponowną kalibrację. jednak w pojemnościowych nie jest tak dobrze. Być może zaczyna się u Ciebie pojawiać problem "czerwonej słuchawki". Mianowicie taśma łącząca dotyk z płytą główną przechodzi pod właśnie tym przyciskiem. Zbyt czeste używanie go (co w Andku jest oczywistością) - niszczy tą taśmę. na początku ekran przestaje reagować, później wraca i działa normalnie. Jednak wszystko to prowadzi do całkowitej awarii dotyku. wcześniej czy później
HTC One X - Android Revolution HD x21

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2012, 08:32:58 »
Ja miałem dokładnie taką awarię. Skończyło się 3 krotną wizytą w serwisie. Ale w końcu sobie z tym poradzili :)

*

Offline jacek87

• **
  • 151
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2012, 13:47:29 »
Telefon wysłany do oficjalnego serwisu. Szybko odpowiadają czy tak jak to zwykle w serwisach :D? Może zdarzyć się, że problem się powtórzy?

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2012, 14:14:31 »
Regeneris? Więcej o nim złych opinii, jak dobrych. A czy może sie powtórzyć? Moze - to tylko elektronika. Ale szanse na to są mniejsze, niż przy używanych egzemplarzach (jeżeli dobrze, profesjonalnie to naprawią);)
HTC One X - Android Revolution HD x21

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 22, 2012, 15:08:59 »
Regeneris? Więcej o nim złych opinii, jak dobrych. A czy może sie powtórzyć? Moze - to tylko elektronika. Ale szanse na to są mniejsze, niż przy używanych egzemplarzach (jeżeli dobrze, profesjonalnie to naprawią);)
Raz oddawałem do Regenersis Leona i byłem mega zadowolony. 2 dni wszystko trwało i zrobili mi go idealnie.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 22, 2012, 15:22:59 »
Telefon wysłany do oficjalnego serwisu. Szybko odpowiadają czy tak jak to zwykle w serwisach :D? Może zdarzyć się, że problem się powtórzy?
U mnie wyglądało to tak: Pierwsza wysyłka - flash softu, druga wysyłka - naprawienie dotyku, ale uwalenie ekranu (martwe pixele), trzecia wysyłka - naprawienie ekranu. za każdym razem trwało to około tygodnia.