Nagrywanie rozmów"na HD2 problem rozwiązuje specjalna edycja kernela od rafpigm"

• 17 Odpowiedzi
  • 5770 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Witam

W ogólnym dziale androida jest wątek
http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-android/dlaczego-nie-ma-nagrywania-rozmow-na-sprzetach-android-htc-bo-nie-!!!
a w nim "na HD2 problem rozwiązuje specjalna edycja kernala od rafpigma". Czy ktoś mógłby człowiekowi nie obeznanemu w kernelowaniu andoida wyjasnić co zrobić by android nagrywał rozmowy telefoniczne przez tor audio, a nie wbudowany mikrofon? Najlepiej do wersji androida na SD, bym mógł najpierw na "sucho" przećwiczyć jak to działa...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2011, 21:08:14 wysłana przez lemar123 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
tu masz link do xda o który prosiłeś w ogólnym: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1010086
Jak podmieniać pliki w Androidzie na SD masz w Guide, ale nie wiem czy kernele dla Androida w Nand są kompatybilne z SD

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
nie są kompatybilne za wyjątkiem tych autorstwa dandiesta.

NAND jest więc konieczny.
sgs III

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
A nie ma jeszcze gotowych NANDów z odpowiednim kernelem?

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
nie obawiaj sie. Podmienienie kernela w przypadku romów clk nie jest skomplikowane.

zaraz pozaładowaniu romu, od razu ładujesz zipa z nowym kernelem (tak jakbyś znowu instalował rom) i po sprawie.
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
nie obawiaj sie. Podmienienie kernela w przypadku romów clk nie jest skomplikowane.

zaraz pozaładowaniu romu, od razu ładujesz zipa z nowym kernelem (tak jakbyś znowu instalował rom) i po sprawie.

a magldr jest inaczej ?

*

Offline RobinH

• 5
  • Sprzęt: HTC HD2 ->Hypnosis V 12
Witam,
Własnie przeszedłem na DFT Stock Desire. Nie ukrywam, że od razu zaczyna mi się to podobać. Ten wątek bardzo mnie interesuje. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, czy omawiana wyżej podmianka w tej wersji zadziała???

Dolaczam sie do pytania. Czy na tym romie mozna jakos odpalic nagrywanie rozmów w obie strony?

*

Offline lemar123

• 2680
najpierw musielibyście znaleźć kogoś kto używa rom sprzed pół roku
wątpię (czy znajdziecie), ale dajcie proszę znać jak sprawdzicie to jądro ...  :ok:

*

Offline xspojlerx

• 3788
Chłopaki mają utrudnione zdanie bo nawet backupu nie mogą zrobić

*

Offline lemar123

• 2680
Chłopaki mają utrudnione zdanie bo nawet backupu nie mogą zrobić
titanium do czystego katalogu i jest backup
a potem przerobić rom na CMR, zrekonfigurować android'a i jest backup z CMR, ale to gra niewarta świeczki
prościej wziąć inny rom z desire z CMR

pozostaje jeszcze backup starego jądra i modułów przed wgraniem nowego, ale w tym też się łatwo pomylić

*

Offline xspojlerx

• 3788
No tak, przez titanium można, ale mi właśnie chodziło o CWM.

A po co tyle kombinować? Wgrywacie pliczek i macie czysto i głośno nagraną rozmowę.....

Na wszelki wypadek dodam: HD2 + rom: BOYPPC-SHIFTPDA (v26)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2011, 11:08:39 wysłana przez Gandalf67 »

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
A po co tyle kombinować? Wgrywacie pliczek i macie czysto i głośno nagraną rozmowę.....

Na wszelki wypadek dodam: HD2 + rom: BOYPPC-SHIFTPDA (v26)
i to działa na każdym ROM'ie? (Np MCCM 4.5. SD?)

*

Offline lemar123

• 2680
obawiam się, że nie
sterownik musi pozwolić
ale spróbować trzeba ...

edit: na MIUI jan.willem3 20.jun.11 działa perfekcyjnie !!!
głośno i wyraźnie - druga strona raczej nie jest przez mikrofon ale przez api

ciekawe co to za soft - można znaleźć to w necie, nie ma okna about
jak rozumiem wydłubane z innego, gotowanego romu
apk udostępnione tu http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=12403411&postcount=182

gdyby ktoś miał problem z tym apk tu jest wątek deweloperski związany z zagadnieniem nagrywania w androidzie
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2011, 14:42:15 wysłana przez lemar123 »

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
  • Sprzęt: HTC HD2
a z tym kernelem działa tylko wyłącznie program CallRecorder, czy działają również inne programy nagrywające rozmowy? (chodzi mi oczywiście o nagrywanie rozmówcy przez API, a nie przez mikrofon).
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2
ROM: Android BarrDroid 2.2.3 CLK stock Kernel: Rafpigna 2.0 testrelease
RADIO: 2.15.50.14

*

Offline lemar123

• 2680
żeby była jasność - MIUI, o którym piszę wyżej nie ma jądra rafpigna ale standardowe z romu (nie podmieniałem), zatem callrecorder działa też z innymi jądrami, albo tytung (2.6.32.15_tytung_r10) wprowadził te poprawki do swojego jądra

a z tym kernelem działa tylko wyłącznie program CallRecorder, czy działają również inne programy nagrywające rozmowy? (chodzi mi oczywiście o nagrywanie rozmówcy przez API, a nie przez mikrofon).
sprawdź i daj znać

*

Offline lemar123

• 2680
callrecorder wyleciał z mojego telefonu  :sad:

początkowo działa ok ale zanim zorientowałem się, że to właśnie ten soft powoduje mi hot-restart w MIUI jan.willem3 zmarnowałem 3 podejścia z konfigurowaniem od zera w nadziei, że to pomoże

po 1-2 dniach użytkowania, gdy bardzo ładnie (to muszę przyznać) zapisywał wszystkie rozmowy zaczął restartować mi launcher przy każdej próbie dzwonienia do kogoś - połączenia odbierane nie powodowały katastrofy
odinstalowanie pomogło jak ręką odjął

może to tylko na tym jednym romie, ale MIUI ma wbudowane nagrywanie i do czasu ustabilizowania się tego softu to musi wystarczyć