co mnie wkurza już w MIUI (testowałem tylko dwie wersje 4.. nie chcę na razie testować starszych, tylko dać szansę innym ROMom)
- automatic update - nawet nie wiem kiedy, ale jak połączę się przez wifi to od razu ciągnie mi nowszego ROMa (mimo, że na HD2 jeszcze nie ma porta tej wersji .) Próbowałem różnych ustawień (dwa przełączniki) - ostatnio nawet przy zaznaczonym (tylko przez wifi) - dociągnął mi ROMa przez 3G ! :/ Wygląda na to, że żadna z opcji nie działa
- w 10-30% rozmów nie włącza się mój mikrofon.. muszę oddzwaniać
- problemy z transmisją danych - normalnie mam ją wyłączoną, ale w ~30% przypadkow (np. po nocy) muszę włączyć i wyłączyć tryb samolotowy aby transmisja danych "zaskoczyła"
- czasami ekran odblokowania sam włączy mi aparat, a wówczas.. chyba tel się nie wygasi, żre baterię itp. ostatnio przez to w około 30-40 min zeżarło mi 40% baterii
- pojawiąjący się co jakiś czas komunikat (np. po instalacji pakietu z google play) - unfortunatelly MIUI has stopped.. - nic się nie zmienia, a błędy sypie
- porozsiewane resztki chińskiego, nawet w wersji US
jak tylko znajdę czas, potestuję hyperdroida...
Dzińdybry;) po wakacjach! Ehh, jak ten (wolny) czas szybko mija...
To, co opisałeś + multum innych smaków to, niestety, w dalszym ciągu przypadłośc MIUIv4. Nie wiem, czy na inne telefony tez, ale na HD2 na pewno. Leon dostał architekture, na której mozna nawet DOSa odpalić;), ale telefonik jest juz leciwy, nie wydala ze wszystkim i chyba twórcy nie do końca sa w stanie zreszta, było o tym z tryliard razy i w tym watku i w podobnych..
Przypominam, Leon został zrobiony pod WM6.5. Jeszcze rok temu Andek NAND był dopiero co ogozałym systemem na ta maszynę. Ledwo nacieszylismy sie (

) ICS juz mamy "fasolki". A Leon jaki był, taki jest. Stary, poczciwy, wydajnośc zalezy od tylu komponentów (w tym nieśmiertelny temat karty SD..ehh).
Bawiłem się MIUI 4 i zawsze wracaałem do "dwójki".
Hyperdroid - fajne, ale gołe, ubogie. Generalnie, całe CM7 jest jakies takie...nie wiem, jak to nazwać..przaśne. Bez obrazy, ale cos nie tak. A ICS, np. LeoKing czy ostatni NexusTytung sa juz szybkie, stabilne (szczególnie przy podmianie launchera na Apex'a), ale jakość rozmów jest skandaliczna! I to nie tylko moja obserwacja. Głos jest szeleszczący, metraliczny. Często jest "dwudźwięk" (słychać siebie i rozmówcę..). Żeby dobrze działał T9 w przypadku CM7 i 9 trzeba uzywać exDialera a do smsów np. Pansi. Oczywiście to nie mus, ale telefon ma być skuteczny ww obsłudze.
Reasumując: pobaw sie hyperdroidem (jak nie podpasi Ci rozdzielczyść, przeedytuj build.prop). I zapoznaj sie z MIUI v.2.