MIUI - wątek ogólny

• 516 Odpowiedzi
  • 120274 Wyświetleń

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: MIUI - wątek ogólny
« Odpowiedź #420 dnia: Maj 30, 2012, 22:39:46 »
Nooo ;) Żeby jeszcze był jakiś sprawny ICS na Leona to by można było poużywać ;)

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #421 dnia: Maj 30, 2012, 23:29:48 »
Nooo ;) Żeby jeszcze był jakiś sprawny ICS na Leona to by można było poużywać ;)
Zauważyłem, że ten launcher nie współpracuje z Android pro widget. Usunąłem natenczas :(
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #422 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:40:40 »
Czy komus pojawił się błąd:
Błąd przy pobieraniu aplikacji ... Zbyt mało miejsca w pamięci.

Zaczęło dziać się wczoraj, problem z aplikacjami (dużymi):
- Angry Birds Space
- Facebook
- Mapy

Natomiast bez problemów poszły Equalizer czy GPSFix.
Zwiększyłem partycje NAND (od jakiegoś czasu jechałem na 135, teraz znowu 150M), wróciłem do kernela tytungR14 (z Dorimanxa 7.2). I nic.... MIUI 2.4.13 PL.
Nie, żebym płakał jakoś, rozpaczał etc... Ale dziwne...
By the way, ktoś się pytał, czy grzeje mi sie Leon..HA! Jak patelnia... Cóż, dziadek, jeszcze 2-3 miesiące i...hmm....... Tylko co w zamian, ehhh...
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #423 dnia: Czerwiec 08, 2012, 15:05:48 »

- Angry Birds Space
- Facebook
- Mapy

Zwiększyłem partycje NAND (od jakiegoś czasu jechałem na 135, teraz znowu 150M), wróciłem do kernela tytungR14 (z Dorimanxa 7.2). I nic.... MIUI 2.4.13 PL.
By the way, ktoś się pytał, czy grzeje mi sie Leon..HA! Jak patelnia... Cóż, dziadek, jeszcze 2-3 miesiące i...hmm....... Tylko co w zamian, ehhh...
150 megasów to minimum dla MIUI od dłuższego już czasu.
Ja dodatkowo przenosiłem większość na kartę za pomocą komend wpisanych w Terminal Emulator. Nie miałem dzięki temu nigdy kłopotów z miejscem.
A co wybrać po Leonie? Ja wybrałem już na 99% HTC One X. Ten jeden procent pozostawiłem na Notkę od Samsunga.
Za 11 dni wymieniam :)

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #424 dnia: Czerwiec 08, 2012, 15:30:05 »

- Angry Birds Space
- Facebook
- Mapy

150 megasów to minimum dla MIUI od dłuższego już czasu.
Ja dodatkowo przenosiłem większość na kartę za pomocą komend wpisanych w Terminal Emulator. Nie miałem dzięki temu nigdy kłopotów z miejscem.
A co wybrać po Leonie? Ja wybrałem już na 99% HTC One X. Ten jeden procent pozostawiłem na Notkę od Samsunga.
Za 11 dni wymieniam :)
tak, tylko że ja czyszczę romy ze "śmiecia" przed instalką i gołe MIUI ma u mnie (folder /system) 116M, jak dodam mody i nawet nowego kernela i niech to się "dodaje", to mam max 125-130M. A taki numer pojawił się z ostatnimi instalkami...
One X mówisz..hmmm...a nowy Nexus? Bardzo mi ładnie w dłoni lezy. Bo cos do SGS3 nie mam nastroju, a znowu na Note'sa kieszenie w garniturze za małe;)

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #425 dnia: Czerwiec 08, 2012, 16:09:19 »
tak, tylko że ja czyszczę romy ze "śmiecia" przed instalką i gołe MIUI ma u mnie (folder /system) 116M, jak dodam mody i nawet nowego kernela i niech to się "dodaje", to mam max 125-130M. A taki numer pojawił się z ostatnimi instalkami...
One X mówisz..hmmm...a nowy Nexus? Bardzo mi ładnie w dłoni lezy. Bo cos do SGS3 nie mam nastroju, a znowu na Note'sa kieszenie w garniturze za małe;)
Skoro masz tak okrojony rom, to faktycznie zastanawiające.
Mnie się takie komunikaty pojawiały, gdy przywracałem z kopii aplikacje i ustawienia i nowy rom się ze starymi ustawieniami kopał. Mimo, że widziałem masę wolnego miejsca, to komunikaty wyskakiwały. Zmiana jajka często rozwiązywała problem.
A co do wymiany Leona, to powiem tylko, że napaliłem się na tego łaniksa. Obdarzyłem go miłością szczerą i głęboką, a uczucie jest zbyt silne, bym rozważał inne modele :banan:

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #426 dnia: Czerwiec 08, 2012, 16:39:27 »
Skoro masz tak okrojony rom, to faktycznie zastanawiające.
Mnie się takie komunikaty pojawiały, gdy przywracałem z kopii aplikacje i ustawienia i nowy rom się ze starymi ustawieniami kopał. Mimo, że widziałem masę wolnego miejsca, to komunikaty wyskakiwały. Zmiana jajka często rozwiązywała problem.
A co do wymiany Leona, to powiem tylko, że napaliłem się na tego łaniksa. Obdarzyłem go miłością szczerą i głęboką, a uczucie jest zbyt silne, bym rozważał inne modele :banan:
No to będę GO tez rozważał biorąc w sklepie do ręki;)
Miłego kibicowania!

*

don.kamillo

« Odpowiedź #427 dnia: Czerwiec 11, 2012, 21:54:24 »
Jak tam ze stabilnością MIUI na ICSie? Tak samo płynnie jak na pierniku?

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #428 dnia: Czerwiec 11, 2012, 23:17:34 »
Jak tam ze stabilnością MIUI na ICSie? Tak samo płynnie jak na pierniku?
Uwaga! Nie używam. Zdradziłem MIUI dla CyanogenModa i jestem kontent :) 

*

don.kamillo

« Odpowiedź #429 dnia: Czerwiec 12, 2012, 07:11:13 »
A miałem właśnie nadzieję, że Ty mnie oświecisz co do tego. Nie chce mi sięstawiać systemu od nowa, tym bardziej, że może mi się nie spodobać. Mam CM9 Bravo i jestem w sumie zadowolony.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #430 dnia: Czerwiec 12, 2012, 07:32:39 »
A miałem właśnie nadzieję, że Ty mnie oświecisz co do tego. Nie chce mi sięstawiać systemu od nowa, tym bardziej, że może mi się nie spodobać. Mam CM9 Bravo i jestem w sumie zadowolony.
To, że obecnie nie używam nie oznacza jeszcze, że nie miałem postawionego MIUI na Leonie i nie mam doświadczeń. Otóż. Działało wszystko ok, tyle że były pewne istotne problemy. Polegały one na braku kompatybilności z niższą wersją. Na przykład: zrobiona w niższej wersji kopia zapasowa ( w 2.4.6, czy w 2.4.20 ) za pomocą Kopia MIUI nie była w pełni do odtworzenia pod ICS'em. Ustawień systemowych w większości nie dało się przywrócić, a wiele programów nie było kompatybilnych z lodem. Co ciekawe, wgranie ich ze Sklep Play powodowało, że działały poprawnie, a przywrócone z kopii szwankowały. Titanium Backup natomiast nie chciał się odpalić, bo nie dało sie przeskoczyć nadania mu uprawnień roota.
Reasumując.
Jeśli postawisz MIUI i nie będziesz odtwarzał z kopii ( najlepiej niczego ) tylko wszystko postawisz od początku, to powinieneś mieć super system i cieszyć się nim długo ( do kolejnego piątku :) ). Jesli natomiast masz z kopii coś przywrócić, to daj sobie luz. Dodam jeszcze, że najnowszych wypieków już nie testowałem i podaję Ci informacje sprzed kilku tygodni.

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #431 dnia: Czerwiec 12, 2012, 07:50:11 »
to ja dorzucę coś o najnowszych wypiekach... Nie działa u mnie Wifi. Dorzucałem tez jakiś "fix" stworzony do usunięcia tego problemu (ale dla innego ICS'a) - i również nie zadziałało...
przerzuciłem się na ICS'a od tytunga na którym prawie wszystko działa (mi przeszkadza tylko słabe nagrywanie wideo (około 10 fps przy 640x480))

*

don.kamillo

« Odpowiedź #432 dnia: Czerwiec 12, 2012, 08:14:48 »
No właśnie mam jakąś setkę aplikacji i wgrywanie wszystkiego od nowa zupełnie mi się nie usmiecha :-?
A jak z płynnością działania? Czego używaliście do partycji ext? m2sd, a2sdx, czy darktremora?

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #433 dnia: Czerwiec 12, 2012, 08:31:04 »
No właśnie mam jakąś setkę aplikacji i wgrywanie wszystkiego od nowa zupełnie mi się nie usmiecha :-?
A jak z płynnością działania? Czego używaliście do partycji ext? m2sd, a2sdx, czy darktremora?
Ja na ICS'ie zwyczajowo używam 40ad2sdx-a2Recovery.zip

*

don.kamillo

« Odpowiedź #434 dnia: Czerwiec 12, 2012, 08:57:51 »
Też tego używałem, ale wydawało mi się, że m2sd jest szybsze. A książka telefoniczna w MIUI mocno zmieniona względem surowego ICSa? Bo ta na surowo bardzo mi się podoba, zdjęcia są duże, wyraźne i generalnie fajne.

*

Offline _patryk

• **
  • 140
  • Sprzęt: HD2, x51v
    heyah
« Odpowiedź #435 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:02:45 »
(...) zdjęcia są duże, wyraźne i generalnie fajne.
A zdjęcia skąd takie duże i wyraźne? :D Z facebooka? Bo te googlowskie to porażka...

*

don.kamillo

« Odpowiedź #436 dnia: Czerwiec 13, 2012, 07:20:14 »
Jest taki mały programik Facebook sync. Dodaje do kontaktów zdjęcia z FB w rozmiarze 512x512. Zdjęcia są zatem bardzo wyraźne :proud:

Instalowałem wczoraj MIUI, ale nie działa spolszczenie. Książka telefoniczna jest paskudna, ma małe obrazki do zdjęć :( Niby banał, ale mi się duże obrazki podobają i już.
Pisałem o tym do Acida z MIUI. Mówił, że duże zmiany były w frameworkach MIUI 4.0, dlatego pewnie wam nie działa kopia zapasowa odtwarzana na tym ROMie. Poczekam jednak na spolszczenie.

*

Offline _patryk

• **
  • 140
    heyah
« Odpowiedź #437 dnia: Czerwiec 13, 2012, 08:38:51 »
Zainstalowałem wczoraj MIUI 4 i spolszczenie działa :D
Zrobiłem tak: partycja 220/5, wipe data, cache, dalvik, instalacja MIUI.us-ICS-Leo-2.6.8-HWA, instalacja BootLoopFix-2.6.8, instalacja MIUIPolska_hd2_2.6.8, reset i boot do systemu, reset i boot do recovery, instalacja 40ad2sdx-a2Recovery, fix permissions. Wszystko śmiga ;) Używam MAGLDR. A co do kopii - nigdy nie odtwarzam niczego z kopii, instaluję na świeżo.
Dziękuję za cynk z Facebook sync, ale nie korzystam z fb i dlatego szukałem jakiegoś sposobu na wyraźne foty ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2012, 08:42:33 wysłana przez _patryk »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #438 dnia: Czerwiec 13, 2012, 08:56:56 »

Nie instalowałem MIUI, ale brak zadziałania spolszczenia może IMO być spowodowane tylko przez błąd w instalacji lub wadliwy plik ( źle pobrany ).
don_kamillo
pobierz jeszcze raz plik z MIUIPolska. Musi zadziałać.

*

don.kamillo

« Odpowiedź #439 dnia: Czerwiec 13, 2012, 09:35:48 »
_patryk, pozostaje Ci ręczne dodawanie zdjęć z poziomu telefonu. Głupi google nadal nie zwiększył wielkości obrazków.

I źle się wyraziłem: po wgraniu spolszczenia łapie bootloop. Ściągałem po dwa razy pliki spolszczenia i ROM, ale właśnie nie działa. Wysyłałem logcata do Acida, mówił, że kwestia odmiennej kompilacji.

Pamiętajmy także, że udzielam się tu gościnnie, z okazji podobnych parametrów sprzętu: ja mam nexusa one ;)

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #440 dnia: Czerwiec 13, 2012, 09:39:16 »
_patryk, pozostaje Ci ręczne dodawanie zdjęć z poziomu telefonu. Głupi google nadal nie zwiększył wielkości obrazków.

I źle się wyraziłem: po wgraniu spolszczenia łapie bootloop. Ściągałem po dwa razy pliki spolszczenia i ROM, ale właśnie nie działa. Wysyłałem logcata do Acida, mówił, że kwestia odmiennej kompilacji.

Pamiętajmy także, że udzielam się tu gościnnie, z okazji podobnych parametrów sprzętu: ja mam nexusa one ;)
No to teraz wiem więcej :)
A plik bootloopfix-2.6.8.zip pobrałeś i zainstalowałeś? Na HD2 jest taki pliczek do MIUI. Bez tego ani rusz :) . Na Nexusa One chyba też???
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2012, 09:41:08 wysłana przez malylysy »

*

don.kamillo

« Odpowiedź #441 dnia: Czerwiec 13, 2012, 09:41:07 »
Nie :worried:
Jest taki plik? Skąd go ściągnąć? W temacie z ROMem dla Nexusa One nie ma czegoś takiego, ani mowy o tym. Zresztą ROM bez spolszczenia wstaje i działa prawidłowo.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #442 dnia: Czerwiec 13, 2012, 09:54:40 »
Nie :worried:
Jest taki plik? Skąd go ściągnąć? W temacie z ROMem dla Nexusa One nie ma czegoś takiego, ani mowy o tym. Zresztą ROM bez spolszczenia wstaje i działa prawidłowo.
No to faktycznie lipa jest po stronie MIUIPolska.
W Leonie bootloopfix jest potrzebny i bez spolszczenia.
Musisz się zatem domyślać co kryje się za ikonką call, settings itd :) :) :)

*

don.kamillo

« Odpowiedź #443 dnia: Czerwiec 13, 2012, 10:06:29 »
Nie no, angielski znam, przecież tyle czasu miałem angielskie ROMy na urządzeniach z WM, nie wspominając o latach nauki. No i przebywaniu na xda :mrgreen:
Ale wolę język ojczysty. Poczekam ze dwa wydania, może spolszczenie zadziała.

*

Offline _patryk

• **
  • 140
    heyah
« Odpowiedź #444 dnia: Czerwiec 13, 2012, 16:39:28 »
Rzeczywiście, ręczne dodawanie działa, dzięki! Zdjęcia są megaduże :) Na MIUI z Gingerem takie myki by nie przeszły. Zdjęcia pozostałyby wyraźne jedynie do czasu pierwszej-lepszej synchronizacji z Googlem ^^

*

don.kamillo

« Odpowiedź #445 dnia: Czerwiec 14, 2012, 18:01:10 »
Nie ma problemu :)
Ktoś mógłby mi zrobić screena książki telefonicznej?
Czy to wygląda jak książka na gołym ICSie?

Połączone: Czerwiec 15, 2012, 06:49:51
Nieaktualne. ROM MIUI dla Nexusa jest jeszcze nieużywalny. Niemiło dla oka przycina, nie można zmieniać piosenek za pomocą przysicków głośności, samoczynne wyłączanie (już nawet nie resety) telefonu... Jeszcze dużo czasu upłynie, nim będzie to pełnowartościowy ROM.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2012, 06:49:51 wysłana przez don_kamillo »

*

Offline HTC-HD-2

• *
  • 78
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE II
« Odpowiedź #446 dnia: Czerwiec 15, 2012, 12:17:01 »
Zainstalowałem 3 dni temu najnowszą wersję MIUI ANDROID: 4.0.4 / MIUI: 2.6.8 i śmiga pięknie :) Interfejs bardzo ładny dopracowany.
N3310 -> Siemens MT50 -> Siemens SX1 -> N E50 -> SE k800i -> N E63 -> HTC HD2 -> NOTE II  :O~

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #447 dnia: Czerwiec 15, 2012, 12:22:33 »
Jak z nagrywaniem filmów? Ile klatek na sekundę np. przy 640x480 lub wyżej? (sam sprawdziłem: 640x480 9FPS)
jak z MMS'ami?
jak z spolszczeniem?
jak z nagrywaniem rozmów?
Jak należy ustawić partycje?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2012, 18:29:28 wysłana przez Pawel83 »

« Odpowiedź #448 dnia: Czerwiec 16, 2012, 13:35:57 »
Witajcie!!!

Od kilku dni mam problemy z miui, mianowicie czesto nie dziala mi dotyk, np:
1. Po wybudzeniu telefonu czerwona sluchawka nie moge odblokowac telefonu, nie reaguje.Pomaga ponowne wybudzenie zielona sluchawka
2. nie moge wylaczyc telefonu, opcji ukazujacych sie po przytrzymaniu czerwonej sluchawki nie mozna wwybrac

Zrobilem full wipe i nic sie nie poprawilo. Dzis wgralem starsza wersje miui miuipolska_HD2-1.12.30-2.3.7-Stable_PL, zrobilem full wipe i o dziwo zostaly wszytskie kontakty...ta operacja rowniez nic nie wniosla. Mial ktos podobne problemy?

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #449 dnia: Czerwiec 16, 2012, 18:18:55 »
Zrobiłeś full wipe z recovery? Może od razu po instalacji podałeś konto gmail i Ci zsynchronizowało kontakty?