Jest tylko jeden problem: jeżeli chcesz używać Fancy Widgets, musisz zrobić odpowiednie bitmapy z cyferkami. Standardowo znajdują się w katalogu Android/data/fancywidgets/clockskins. Tam masz katalogi o nazwach odpowiednich "skórek".
A to nie wiedziałem. Używam tego zegara od dawna ( wersja free ), zmieniałem wielokrotnie romy i potem instalowałem widget i nigdy bitmap nie robiłem. Używam darmowych skórek i pełnej przezroczystości i jest ok.
Tu jest skrin:
http://pdaclub.pl/forum/android/nasze-pulpity/msg1568236/#msg1568236
Zgadza się. Tylko tak, jak podkreśliłem: używasz darmowych skórek.
Na ich bazie można zrobić swoje własne.
Niech nowa skórka ma się nazywać np. MojaPieknaSkora.
1. Tworzysz katalog - tam gdzie wskazałem - z taka nazwą
2. Tworzysz plik tekstowy a MojaPieknaSkora.txt w nim fraza title = MojaPieknaSkora, można dodać developera, website, style etc. Do podejrzenia
3. Można dodać jeszcze plik .jpg o nazwie MojaPieknaSkora.jpg zawierający zrzut z ekranu
4. Cyferki - n0.png ... n9.png
5. Dodatki, tzn: tab.png (tło cyferki), am.png (tekst "am"), pm.png (tekst "pm"), dots.png (rozdzielenie godziny/minut) i wreszcie base.png zawierający tło.
No i po to są kroje czcionek, żeby pięknie zrobić te cyferki. Ważne, żeby były, podobnie jak kropki, am/fm na tle przeźroczystym. Dlatego najwygodniej skopiować istniejąca skórkę i zmodyfikować wg własnych potrzeb. Idealne narzędzie to oczywiście PhotoShop, ale GIMPem też daje radę, tylko ten interfejs..jakiś taki..

Jak ktoś chce się pobawić, można z romu z Sense pobrać plik bodajże Clock(cośtam).apk (nazwy już nie pamiętam...), stamtąd wydobyć odpowiednie bitmapy i mamy skin do Fancy jak z Sense. Oczywiście, sprawa legalności takiego postępowania jest dość dyskusyjna..
W każdym razie zabawa przednia i wcale nie specjalnie informatyczna;)