Wracając do mmsów to sprawa wygląda tak:
mam już Go sms pro zainstalowane, program jest domyślnym edytorem sms/mms.
mmsy działają pod warunkiem, że nie uruchomię wifi. Przy włączonej sieci domowej nie działają mmsy, nawet gdy wyłączę to już lipa - pomaga dopiero restart telefonu (btw. to wiąże się z koniecznością kolejnego restartu bo mi też ikony znikają)
Nie jestem specem, może ktoś z Was rozumie zależność między wifi a mmsami?
Jeśli chodzi o znikające ikony to mój duży krzywy nos podpowiada mi, że ma to związek z kartą a dokładnie z szybkością jej odczytu przy budzeniu się telefonu
Pzdr,
Mirek
Połączone: [time]Styczeń 05, 2012, 22:28:23[/time]
Ta dam!
MMSy działają i to bez go sms. Systemowy program do wiadomości sobie poradził bez problemu przy włączonym i wyłączonym wifi.
Rozwiązanie znalazłem na jakimś innym forum gdzie ktoś miał problem z mmsami w samsungu z miui.
Należy usunąć wszystkie APNy poza swoimi, czyli w przypadku orange usunąłem mni oraz aster, zaróno neta jak i mms i ... zadziałało po odinstalowaniu go sms pro.

Pzdr,
Mirek
Połączone: Styczeń 06, 2012, 07:47:34
zauwazylem jeszcze jeda rzecz i to chyba jest kluczowa sprawa.
w kazdym miui mam problem ze stabilnoscia neta komorkowego, raz jest raz nie ma i przeklada sie bezposrednio na mmsy. jezeli kam mozliwosc wlaczenia 2g/3g to mmsy ida, jesli nie da sie wlaczyc neta to mms oczekuje na wyslanie.
w takim razie czy jest jakis fix aby w miui net komorkowy uruchamial sie bez problemu za kazdym razem?
pzdr,
Mirek