Zaobserwowałem dziś dwa niepokojące objawy - ale mam wrażenie (z lekka), że chyba "obczaiłem" w czym problem, toteż się dzielę:
- tzw.black screen - swego czasu prześladujący mnie i paru do mnie podobnych na BarrDroidzie, ale..nie tylko. Moim zdaniem powody mogą być dwa:
a) karta zaczyna się "walić" - i tu nic nie poradzimy, spadają transfery i "coś tam" idzie w powietrze. Soluszyn: zmiana karty;)
b) za mała partycja CWM. Zacząłem odchudzać moiego miui, katalog /system osiagnał ok. 109 MB to to zmniejszyłem we flash.cfg. na system ya 110M. I sie zaczęło;) Owszem, system wlazł, ale time_2_time zwiechy na bootscreenie + właśnie blackscreen'y. Rozwiązanie: dać chłopu extra 2-5 MB, niech się cieszy.. W każdym razie u mnie jak ręką odjął;)
- ginące ikonki po reboocie. Zbadałem i na ok. 85% jestem pewny, że (jedną z) przyczyna jest dobieranie się do karty SD - szczególnie kasowanie i zapis - za pośrednictwem menu CWM. Sprawdziłem. Prawie za każdym razem, gdy majstrowałem przy karcie po reboocie nie miałem ikon i widgetów. Tzn. aplikacje były.. tylko widać ich nie było. Kolejny reboot przywraca ikony, a widgety trzeba niestety ręcznie.. Soluszyn: albo wyjmować (na wyłączonym telefonie:) ) kartę i robić zmiany przez czytnik, albo "montować" pod androidem.
Nie są to jakieś prawdy objawione, ale jak się komuś przydadzą, to fajnie;)