Jak uaktualnic kernel?

• 5 Odpowiedzi
  • 2685 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak uaktualnic kernel?
« dnia: Kwiecień 03, 2011, 15:34:16 »
Chciałbym uaktualnić kernel rafpigna 1.7 do 1.9 jak to zrobić ,wgrywam przez CWR?Czy po aktualizacji tracę swoje dane?

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Jak uaktualnic kernel?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2011, 16:43:23 »
Tak przez CWM :P Nie tracisz danych po instalacji

*

Offline ckiu

• *
  • 81
  • Sprzęt: All in One HD2, jak zepsuje to następny HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2011, 13:51:16 »
Przed flashowaniem dobrze jest wyczyścić cache i dalvik cache. A po instalacji 2x reboot i gotowe. Ja mam z kolei inne pytanie. Jak podmienić kernel w zipie przed pierwszą instalacją:)?
Get Some!

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:08:31 »
Nie łatwiej po prostu zainstalować rom i zaraz po nowe jądro? Jak się będziesz bawił w podmienianie plików w zipie to nie masz pewności że Ci ruszy...

*

Offline ckiu

• *
  • 81
  • Sprzęt: All in One HD2, jak zepsuje to następny HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 04, 2011, 17:32:36 »
Nie łatwiej po prostu zainstalować rom i zaraz po nowe jądro? Jak się będziesz bawił w podmienianie plików w zipie to nie masz pewności że Ci ruszy...

Być może ale jak nie przekonam się jak nie sprawdzę:D Co do kernela to zmiana przed instalacją pozwoli np skorzystać z ext4 w romach których kernel tego nie obsłuży np Skink Desire? Z tego co kojarzę jądro prj v.04 pozwala tylko na ext2,3 a mimo wszystko po spróbowaniu wielu kombinacji uważam że ext4 jest jednak  najszybsze. Jak na razie jeżeli chodzi o grzebanie w zipach przed instalką jestem na etapie podmiany LCDdensity:p i niektórych plików odpowiedzialnych za wygląd romu siedzących w /system/framework i przyznam się szczerze że zabawa jest przednia i wciągająca. Próbuje właśnie zaimplementować niezbędne dla mnie aplikacje tak aby po pierwszym uruchomieniu mieć je już w systemie ale pierwsza próba nieudana...
Get Some!

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 04, 2011, 18:07:45 »
Po prostu instalujesz Andka i od razu bez uruchamiania go, wgrywasz jądro. Chyba że już podczas instalacji wrzuca on wszystko na partycję... Bo jeżeli robi to dopiero przy pierwszym starcie to nie ma problemu.