mam problem z poborem prądu w romie HD v2.0. mianowicie, od czasu wgrania, kilka dni temu, cały czas pobór prądu w standby nie chce zejść poniżej 50 mA (nawet w trybie samolot bateria potrafi spaść o kilkadziesiąt procent, przez noc). próbowałem kalibrować baterię, jednak nic to nie dało. przeglądałem kilkukrotnie procesy w OS monitorze, ale nie zauważyłem żadnego szczególnie aktywnego. Taktowanie ustawione na 1190MHz, profil smartass (w interactive zużycie baterii bez zmian).
Dodam, że w poprzednich romach (np rafdroid desire hd) przy podobnej konfiguracji, miałem pobór prądu rzędu 4-5mA. Nie mam też, podbno prądożernej, karty class 10.
Bardzo proszę o pomoc 
Z wersją HD v.2.0 jest rzeczywiście delikatny problem..Owszem, potrafi zejść do 2-3mA ale po kilku dniach.
Piwerwsza rzecz, to instalacja na czysto, swieża partycja, leon po task'u. Druga sprawa - nigdy nie przetaktowywałem leona, a juz nie widzę jakiejkolwiek przyczyny aby to robić na imilce. Moim zdaniem 1190 to dużo...
Na Twoim miejscu zrobuiłbym:
- wyjął kartę, zrobił wipe np. SD formatterem i załozył nowa partycję fat32.
- zrobuł task29
- wgrał radio 2.15.50.14
- MAGLDR113
- CWM z recovery 130MB, flash
misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
boot yboot|ro 5M
system ya 130M
cache ya 10M
userdata ya|asize|hr allsize
- z poziomu magldr założyć partycje ext 1024MB no swap
- wyczyścić /data, /cache, Battery, Dalvik (tak dla świętego spokoju;) )
- zainstalować andka
Parokrotnie odwracałem się, ale WRACAŁEM do v.2 w wyżej wymieniony sposób i ZAWSZE po 2-3 dniach pobór stabilizował się na tych ok. 2mA.
Ale to tylko moje sugestie, rady,spostrzeżenia..
Połączone: [time]Maj 02, 2011, 13:28:56[/time]
Wczoraj chwaliłem ginger 0.64 dzisiaj jestem pod wrażeniem vivo 0.1. Port od MDJ.
To najpłynniejsze ze wszystkich nowych sense. Po 3h jestem pod wrażeniem. Aplikacje mi przewróciło w 4 minuty (żadnych lagów)
są tylko problemiki drobne ale o tym jutro.
A co z tymi problemikami? 
Jakie mam problemiki:
1. We friendstream jak klikam na linka twitera to mam error
2. Nie działa ta nowa animowana tapeta ;-( - w tym 0.64 tez nie działa ale koniec końców jakoś udało mi się tam ją zreinstalowac i poszła, tu też pewnie się da.
3. W sprite backup wywala mi taska jak chcę przywrócić cokolwiek
4. zdaje się są problemy z netem po gsm. Ale to chyba się jakoś poprawia. nie korzystam więc wiele nie powiem.
Nie kumam czemu locations w vivo 0.1 bogatsze niż w 0.64
więcej grzechów nie widziałem
Połączone: [time]Maj 02, 2011, 13:25:41[/time]
mam problem z poborem prądu w romie HD v2.0. mianowicie, od czasu wgrania, kilka dni temu, cały czas pobór prądu w standby nie chce zejść poniżej 50 mA (nawet w trybie samolot bateria potrafi spaść o kilkadziesiąt procent, przez noc). próbowałem kalibrować baterię, jednak nic to nie dało. przeglądałem kilkukrotnie procesy w OS monitorze, ale nie zauważyłem żadnego szczególnie aktywnego. Taktowanie ustawione na 1190MHz, profil smartass (w interactive zużycie baterii bez zmian).
Dodam, że w poprzednich romach (np rafdroid desire hd) przy podobnej konfiguracji, miałem pobór prądu rzędu 4-5mA. Nie mam też, podbno prądożernej, karty class 10.
Bardzo proszę o pomoc 
to faktycznie się coś porobiło. Weż wyłącz BT, 3g, WIFI, automatyczne aktualizacje i zresetuj telefon. Czy dalej tak żre? 50mA więcej to jest jak jest w romi BT albo wifi skopane ale tu nie jest. Używałem 1.0 i tam brało 2mA w standby. Imilka takich rażących gaf to raczej nie strzela. Hmmm, masz jakiegoś loga z current widget? btw. które ext użyłeś? EXT3 czy EXT4?
te grzechy sa w 0.64, dlatego odszedłem..ale zachęciłes mnie 0.1 i kończę instalkę;)
No i, przynajmniej w 0.64, zauważone w xda - nie zawsze działa wyłączanie aparatu..
Połączone: Maj 02, 2011, 13:33:15
Co daje
superuser fix?