żaden OT - przecież porównuję płynność ultimate z sense

, ale nawet gdybym porównał z sense z tego hd ze zwykłym desire to nadal zwykły wyrabia się lepiej - nic tu żadne ram nie pomoże jak i procek słabszy, i nand mniej
coś za coś, sense wygląda pięknie, ale nie jest dla hd2 (może i na razie) - nie sądzę, że jest to tylko wina sterownika - przecież większość tego romu chodzi płynnie
bardzo irytowały mnie drobne lagi w menu ustawień miui (na ginger), ale lagi w tym sense w przeglądzie smsów, a szczególnie w zestawieniu smsów dla danego numerów biją po oczach tak, że nie da się tego tolerować (w każdym razie ja nie mogę)
wg mnie w tym obszarze jest tu gorzej niż za czasów androida froyo dhd z sd, choć menu (drawer) i zachowanie androida podczas pobierania i instalacji z marketu jest dużo płynniejsze - tu widzę sporą poprawę
lagi są też w przeglądzie kalendarza w widoku listy zdarzeń - wg mnie wszędzie tam, gdzie wystrój grafiki jest przesycony błyszczącymi "smaczkami" - sprzęt nie daje rady
no nic, dam mu czas do jutra - może się poprawi
coś chyba z tym gingerem zarówno w miui jak i sense nie za bardzo kucharzom wychodzi
(za to seria cm7 i goły ginger jest OK)