Imilka's RAM - ROMy[- niestety koniec ;-(

• 449 Odpowiedzi
  • 87958 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Imilka's RAM - ROMy [16 APR][DEV] imilka's Sensation Sense v0.1 [SENSE 3 + Andr
« Odpowiedź #210 dnia: Kwiecień 19, 2011, 21:08:26 »
dalem 130 i zadnych zmian :(
Ok musze zle cos robic z tym plikiem gdyz jak pacne recovery z normalnego nie przerabianego przezemnie pliku to widzi zip'a
Zatem jeszcze raz ?otwieram notatnikiem plik flash.cfg i zmieniam wartosc z 400 na 130 i wsio ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2011, 21:34:09 wysłana przez Kodziro »

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Imilka's RAM - ROMy [16 APR][DEV] imilka's Sensation Sense v0.1 [SENSE 3 + Andr
« Odpowiedź #211 dnia: Kwiecień 19, 2011, 21:37:03 »
dalem 130 i zadnych zmian :(
Ok musze zle cos robic z tym plikiem gdyz jak pacne recovery z normalnego nie przerabianego przezemnie pliku to widzi zip'a
Zatem jeszcze raz ?otwieram notatnikiem plik flash.cfg i zmieniam wartosc z 400 na 130 i wsio ?
mi pomógł ten post z xda.
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2
ROM: Android BarrDroid 2.2.3 CLK stock Kernel: Rafpigna 2.0 testrelease
RADIO: 2.15.50.14

« Odpowiedź #212 dnia: Kwiecień 19, 2011, 21:44:27 »
ktory post ???moglbym prosic o linka ?

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #213 dnia: Kwiecień 19, 2011, 22:07:21 »
zamieszałeś

przede wszystkim pokazane przez Ciebie wyżej pliki flash.cfg tylko dzielą NAND na partycje bez załadowania CMR - musi być
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
jeśli rom wymaga 130 MB system, to 140 MB (czyli większy) też jest OK

a poza tym co to znaczy, że nie widzi zip ? który zip ?

poczytaj wątek o cmr i zrozum jak działa DAF i CMR
potem zabierz się za wgrywanie romów - wygląda to tak, jakbyś chciał metodą prób i błędów ten rom załadować
i napisz po kolei co robisz - z dużo jest miejsc, gdzie możesz robić coś niestandardowo
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2011, 22:12:33 wysłana przez lemar123 »

« Odpowiedź #214 dnia: Kwiecień 19, 2011, 22:22:15 »
wczesniej rafdriod wgralem tak samo i bylo okej
wydawalo mi sie ze wystarczy zmienic ten plik od recovery co juz opisalem
nie widzi mi pliku z obrazem ramhd2eu.rar ktorego zgrywam po zrobieniu recovery na karte ,tak jak pisalem na poczatku no boot source.
1.formatuje karte z poziomu windowsa(utoworzone mam ext2/3)
2.edytuje plik flash.cfg tzn zmieniam wartosc 400 ma 130
3.podpinam leo do kompa odpalam flashera i robie flash za pomocą DAF
4.zgrywam obraz ramhd2eu na karte
5.odpalam opcje ad recovery i wyskakuje mi informacja NO BOOT SOURCE

i tyle co robie
dodam ze wlasnie wgralem rafdroid ponownie bez problemu

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #215 dnia: Kwiecień 19, 2011, 22:38:55 »
jeśli Ci działa tak jak napisałeś, tzn. że rafdroid musiałby by być wgrywany przez DAF (a nie CMR)
a imilka to pewnie CMR, co robi się inaczej niż przez DAF - patrz wątek o CMR
no boot source to zapewne info, że partycje boot i/lub recovery nie mają zawartości, tzn., tak jak Ci wyżej napisałem, tylko podzieliłeś NAND na partycje ale niczego do nich nie wgrałeś

komplet informacji masz w wątku o CMR - poczytaj, i wtedy pytaj
trzeba dostosować flash.cfg i wtedy dopiero odpalić DAF - tu moim zdaniem popełniasz błąd
wtedy dopiero CMR i załadowanie zip'a (nie rar'a)
zaznaczam, że piszę to nie znając procedury dla tego konkretnego romu imilki, ale nie spodziewam się tu jakiejś egzotycznej metody ładowania tego romu

plików rar, z tego co wiem, żadna procedura nie obejmuje
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2011, 22:47:51 wysłana przez lemar123 »

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #216 dnia: Kwiecień 19, 2011, 22:40:48 »
przecież jest link pod słowem post. ;) no ale mogę napisać bezpośrednio:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=12922292&postcount=1475
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2
ROM: Android BarrDroid 2.2.3 CLK stock Kernel: Rafpigna 2.0 testrelease
RADIO: 2.15.50.14

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #217 dnia: Kwiecień 19, 2011, 22:49:30 »
Instalowalem juz kilka razy ale moze cos z nim nie tak ?przerobilem recovery od rafdroid 400m na 130m w nastepujacy sposob
misc ya 1M
recovery ya|ro 5M
boot ya|boot|ro 6M
system ya 140M
cache ya 6M
userdata ya|asize|hr allsize

moze cos nie tak robie  w tym momencie ?
Jeżeli chcesz uruchomić recovery przez AD recovery to musisz zmienić linijkę:
recovery ya|ro 5Mna
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
Pod warunkiem że w folderze z recovery masz plik recovery-raw.img, jeżeli nie masz, i wrzucałeś pliki recovery na kartę pamięci, to uruchamiasz CWM, z opcji AD SD

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #218 dnia: Kwiecień 20, 2011, 10:03:26 »
przecież jest link pod słowem post. ;) no ale mogę napisać bezpośrednio:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=12922292&postcount=1475

Kurcze..kiedyś się zżymałem, jak "starzy wyjadacze" odsyłali mnie do FAQ i postów, często-gęsto na poprzednich stronach;) Ale to prawda - wiedza wchodzi przez palce:) A czytanie ZE ZROZUMIENIEM (skądinąd nie wiem, jak można inaczej..?) jest bezcenne.

Pan essi_baba (autor postu, "którego nie było" :ok:) sugeruje, aby:
- dobrze, gruntownie sformatować karte SD (sd formatter to rzeczywiście twardy zawodnik i zrobi to porządnie)
- założyć partycję ext3 (narzędzie MiniTool Partition, przynajmniej w wersji która znam, nie zrobi ext4 - zresztą "czwórka" dla imilki nie jest optymalnym rozwiązaniem)
- po instalacji magldr wyczyścić (wipe): data, partion cash i dalvik... a potem dopiero restart
I już, można instalować rom.
Jak mam być szczery, ten ostatni punkt robię wtedy, gdy jestem leniwy;) Bo zazwyczaj, wywalam w kosmos wszystko za pomocą task29, potem instaluję radio, magldr, jak trzeba CMR i wtedy mam pewność, że żadne ukryte śmieci nie pozostały..

Uffff....
Ja wiem, że strach (szczególnie pierwszy raz), żeby Leona-zawodowca nie ubić, ze angielski, "informatyka" i wogóle.. Ale nie da się inaczej, bo w każdym wątku jest tysiąc pytań "Co zrobiłem źle?", tyleż samo odpowiedzi (o rożnym poziomie), a obok gniją opasłe FAQ, do których pewnie już nikt nie zagląda bo po co? Lepiej zapytać...
Sorry za OT, ale czasami chwyta człowieka nie powiem co... :]
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #219 dnia: Kwiecień 20, 2011, 10:50:54 »
witaj w klubie  :wink:

w faq do SD napisałem kiedyś
4. Q: Chętnie uruchomiłbym Android'a ale boję się o swojego Leo. Czy to na pewno bezpieczne ?
A: Jeśli ja swojego nie zepsułem (jest 27-11-2010 :-) ), a wiele przeżył, to pewnie Ty też go nie zepsujesz. Ale nigdy nie wiadomo ... Ale ja też się boję o Twojego Leo. ;)
BTW, 2011-04-20 a mój Leo wciąż działa ...

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #220 dnia: Kwiecień 20, 2011, 11:36:12 »
witaj w klubie  :wink:

w faq do SD napisałem kiedyś
4. Q: Chętnie uruchomiłbym Android'a ale boję się o swojego Leo. Czy to na pewno bezpieczne ?
A: Jeśli ja swojego nie zepsułem (jest 27-11-2010 :-) ), a wiele przeżył, to pewnie Ty też go nie zepsujesz. Ale nigdy nie wiadomo ... Ale ja też się boję o Twojego Leo. ;)
BTW, 2011-04-20 a mój Leo wciąż działa ...

Hahahahaha - PAMIĘTAM TEN WPIS:)!!!

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #221 dnia: Kwiecień 20, 2011, 14:38:13 »
tylko córka podrapała mi szybkę o ziarenka piasku na płytkach ...
ale to nie wina androida  :ok:

*

Offline pepe64

• 665
Odp: Imilka\'s RAM - ROMy [16 APR][DEV] imilka\'s Sensation Sense v0.1 [SENSE 3 + Andr
« Odpowiedź #222 dnia: Kwiecień 21, 2011, 11:16:53 »
tylko córka podrapała mi szybkę o ziarenka piasku na płytkach ...
ale to nie wina androida  :ok:
:D no ja nie wiem...podobno MIUI tak ma  :wink:

Połączone: Kwiecień 21, 2011, 11:26:53
Dobre wieści z obozu imilki:
- wypuścił Glacier Sense v4.0 (właśnie pobieram i drżę z niecierpliwości)
- nowy IncredibleS 1.1 z sense 2.0 (poprawionym) - ponieważ coś mi nie pasi w IS pewnie się wstrzymam, ale..któż to wie
- zaraz (pewnie po świętach?) zabiera się za wersję DHD ale bez launchera sense + kontynuacja pierniczka z Sense 2.1 (ooo, na to czekam!)
No, chłopiec ma przerób :ok:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2011, 11:26:53 wysłana przez pepe64 »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #223 dnia: Kwiecień 21, 2011, 12:05:42 »
może jest ich więcej, albo to rzeczywiście mdj :-)
np. PPCSHIFT (czy jak się oni tam nazywają) to kilka osób

co ciekawe taki np. ultimatedroid (http://www.blackdroidmod.com/) ukazuje się na 13 (słownie trzynaście) urządzeń
albo crawlingcity bierze mocny towar, albo to praca grupowa

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #224 dnia: Kwiecień 21, 2011, 12:37:58 »

co ciekawe taki np. ultimatedroid (http://www.blackdroidmod.com/) ukazuje się na 13 (słownie trzynaście) urządzeń
Pewnie pod tymi wszystkimi pseudonimami kryje sie MDJ :mrgreen:

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #225 dnia: Kwiecień 21, 2011, 13:17:54 »

i tak ultimatedroid nie przebije NRG  :mrgreen: Mozna i przynajmniej dla WM kiedyś demonstrował jak robi 100 romów za jednym zamachem (kilkanaście urządzeń * kilkanaście wersji....) A gościu jest sam.

Incredible S 1.1 działa u mnie od dawna i chwalę go sobie bardzo mocno. Pewne, szybkie, stabilne. Glaciera używałem tylko po to żeby kilka programów z niego wydłubać i dołożyć do siebie. Nie wiem dlaczego ale tam poza boskimi dodatkowymi widgetami są koszmarnie stare wersje pozostałych. Ba te nowe przerobione nie są tak fajnie aktualizowane jak robi to HTC.  Widać, że nie ma współpracy  i nie mogą aktualizować widgetów sense. Przydałaby się hybryda. Najlepiej z sense 2.1 ;-)
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #226 dnia: Kwiecień 21, 2011, 13:46:48 »
Pobawiłem sie Glacierem 4 i....:
- szybkie, stabilne
- wielkie litery, ikony...
Nie wiem, dla jakiej rozdzielczości/przekątnej był tworzony ten andek, ale port na leona jest zbyt przeogromny...
Mówisz, że IS 1.1 jest szybki, miodny, stabilny..mhmmm...no to załadunek:)

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #227 dnia: Kwiecień 21, 2011, 14:00:02 »
Rozdziałkę sobie w każdym romie możesz zmienić. To tylko jeden wpis do rejestru.
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #228 dnia: Kwiecień 21, 2011, 14:14:24 »
Rozdziałkę sobie w każdym romie możesz zmienić. To tylko jeden wpis do rejestru.
czyli build.prop :-)

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #229 dnia: Kwiecień 21, 2011, 14:17:55 »
Z tym że romy z Sense słabo znoszą mniejszą rozdziałkę niż 240, podobnie jak MIUI, poniżej pewnych wartości ciekawe rzeczy się dzieją :P

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #230 dnia: Kwiecień 21, 2011, 14:24:17 »
Niewiem, ja to wolę w drugą stronę. Dla mnie było super w sense pod WM --> 3 ikony w rzędzie, w sumie 9 ikon na ekranie i wystarczy ;-)

Tylko zamiast 7 - wolałbym tak z 15 ekranów  :mrgreen:
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #231 dnia: Kwiecień 21, 2011, 14:41:12 »
To ja bym wolał sense jak dla WM6.5 ale z CHT 1.8x. I nie 3, a 4 ikony w rzędzie...
I ułożenie ekranu głównego: zegar, kalendarz, zadania, ikony, launcher
i....ehhhhhhh;)

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #232 dnia: Kwiecień 22, 2011, 10:15:20 »
OT: CHT 2.0 możesz skonfigurować dokładnie tak samo jak 1.85.  Poza tym Sense 3.0 to poza wizualnymi fajerwerkami wprowadzenie kilku bajerów z CHT 2.0.

sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #233 dnia: Kwiecień 22, 2011, 10:29:12 »
Panowie, panowie, kończymy ten OT :wink:

*

Offline ckiu

• *
  • 81
  • Sprzęt: All in One HD2, jak zepsuje to następny HD2
« Odpowiedź #234 dnia: Kwiecień 22, 2011, 11:32:25 »
Dobry OT nie jest zły:)
Nie wierzę że Imilka ma 15 lat, jak może być w tym wieku skoro MDJ to jego syn z trzeciego małżeństwa?:) Albo odwrotnie
Co do samych wypieków bohatera tego jakże zacnego wątku to wypróbowałem wszystkie prócz nowego Glaciera i prawie w każdym mam kłopot z poprawnym wyłączaniem się Leona.  Po restarcie czyli off/on  pojawiał mi się wręcz komunikat o tym iż HTC Sense zostało uruchomione ponownie po awarii systemu! Samo zamknięcie systemu jest szybkie i wydaję się że nagłe, bez chwili zastanowienia i momentu z "wyłączanie" na ekranie. Czy ma to jakieś przełożenie na późniejszą stabilność romu nie wiem bo za długo nie usiedziałem. Jednak rozdzielczość i wielkość elementów, czcionki w Sense jest tym co najbardziej mnie do nich zniechęca i zmiana wpisu w build.prop tak jak zauważył xspojlerx wyczynia cuda i niestety nie daje pożądanych efektów.  Nie widziałem tego na żadnym innym Romie. Po za tym romy Imilki czasami sprawiają wrażenie jakby czegoś im brakowało, np kamera w GingerSense  :mrgreen: który jest moim zdaniem najlepszy

PS: A może Mdj i Imilka to koledzy z podstawówki?
Get Some!

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #235 dnia: Kwiecień 22, 2011, 12:33:00 »
Po restarcie czyli off/on  pojawiał mi się wręcz komunikat o tym iż HTC Sense zostało uruchomione ponownie po awarii systemu! Samo zamknięcie systemu jest szybkie i wydaję się że nagłe, bez chwili zastanowienia i momentu z "wyłączanie" na ekranie.
To nie koniecznie musi być wina Sense, ogólnie po uruchomieniu romów, bez Sense, też potrafi wywalić komunikat, mi się wydaje że to jest spowodowane dużym obciążeniem aplikacji/ procesu Launchera podczas startu systemu. Chociaż, szczerze mówiąc w Sense mi się to nigdy nie zdarzyło.

PS: A może Mdj i Imilka to koledzy z podstawówki?
Syjamskie bliźnięta :mrgreen:

*

Offline ckiu

• *
  • 81
  • Sprzęt: All in One HD2, jak zepsuje to następny HD2
« Odpowiedź #236 dnia: Kwiecień 23, 2011, 10:02:04 »
Cytat: imilka
Cytat: mzebrowski13
At the beginning I would like to thank you for your great contribution to the immortality of the HD2 and his second life of the android. I am writing to you because on the biggest and the best Polish HD2 forum in very active thread about your work we wondered on that how old are you. I know know that is silly but  naturally if it's not a problem for you maybe betray us your age. You are the coolest chef from the xda and I would be grateful for your answer.
So good luck my friend and greetings from Polish fans:)

PS: Did you know that Camera doesn't work in Ginger Sense? :D

Hey man, thanks a lot. :)

If you really wanna know - I'm still 15 :) (no, I'm not lying)

Camera works in GB sense btw, with some bugs, but anyway :)

Mimo wszystko dalej ciężko mi uwierzyć że Imilka ma 15 lat! To tylko 3 lata więcej niż ja a zdolna bestia niesłychanie. Wesołych Świąt Panowie, odłóżcie gdzieś w kąt swoje Leony, przynajmniej na jakiś czas:D
Get Some!

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #237 dnia: Kwiecień 23, 2011, 16:13:16 »
wszystkie jasne, ale to są "ruskie" lata ...  :mrgreen:

*

Offline ov_darkness

• **
  • 229
  • Straszny Wujek
  • Sprzęt: SGH-i600,HD2
« Odpowiedź #238 dnia: Kwiecień 24, 2011, 05:17:50 »
Mnie na przykład szokuje fakt, że dziś każdy nastolatek ma smartfona...
Ja pierwszą komórkę dostałem na 18'kę.
(kolega @ckiu pewnie nie potrafił jeszcze wtedy chodzić)

Mniejsza z tym.

Da się na ten ruski rom przenieść ustawienia i (przede wszystkim) aplikacje z prj 0.2? Zaczyna mnie wkurzać jego ślimakowatość, ciche rozmowy i wpieprzanie baterii jak małpa kit.
I never wanted to be different. I just wanted to be me.

Leo: Hypnosis Z 6.5.6 by Bysio, Radio: 2.12.50.02

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #239 dnia: Kwiecień 24, 2011, 11:01:57 »
Mnie na przykład szokuje fakt, że dziś każdy nastolatek ma smartfona...
Ja pierwszą komórkę dostałem na 18'kę.
(kolega @ckiu pewnie nie potrafił jeszcze wtedy chodzić)
Bez takiego OT proszę.

Da się na ten ruski rom przenieść ustawienia i (przede wszystkim) aplikacje z prj 0.2? Zaczyna mnie wkurzać jego ślimakowatość, ciche rozmowy i wpieprzanie baterii jak małpa kit.
Z ustawieniami samego Androida będzie ciężko, aplikacje możesz przenieść za pomocą Titanium Backup razem z ich danymi.
Co do ślimakowatości, wątpię żeby na romach imilki było lepiej...