Imilka's RAM - ROMy[- niestety koniec ;-(

• 449 Odpowiedzi
  • 87977 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
Odp: Imilka's RAM - ROMy kucharza Imilka [HD2 Incredible S (Vivo) Port (07 APR)]
« Odpowiedź #180 dnia: Kwiecień 15, 2011, 16:42:10 »
Uff, zainstalowałem imilka HD v.2.0
Trochę było z tym zabawy, chodzi na partycji 130MB, na data "pozostało" ok. 275MB. + partycja ext na SD i jest miodnie.
Bardzo pierwsze wrażenia: chodzi ładnie, szybko, praktycznie bez zacięć. Do "szczęścia" brakuje mi procentowego wskaźnika baterii.
W zasadzie..niewiele różni się (z punktu widzenia użytkownika;) ) od ver. 1.0. OK, więcej miejsca, lepsza klawiatura (ta z wersji 1.0 była bardzo, ZA BARDZO czuła, niedokładna) i gadget czyli tapeta staje się automatycznie podkładem (tapetą) w menu). Reszta bez zmian - bo to "zwykłe" HD jest..;) Na razie zostaję przy tym wypieku, czekając na jakieś nowości (piwniczek + sense 2.1 ale STABILNE).
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Imilka's RAM - ROMy kucharza Imilka [HD2 Incredible S (Vivo) Port (07 APR)]
« Odpowiedź #181 dnia: Kwiecień 15, 2011, 17:57:29 »
[...]
Na razie zostaję przy tym wypieku, czekając na jakieś nowości (piwniczek + sense 2.1 ale STABILNE).
A testowałeś wcześniej może Imilka [HD2 Incredible S (Vivo) Port (07 APR)]? jeśli tak, to jakie masz porównania? Który lepiej pracuje, itp.
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2
ROM: Android BarrDroid 2.2.3 CLK stock Kernel: Rafpigna 2.0 testrelease
RADIO: 2.15.50.14

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
ROMY Sense 3.0 na Leo (under construction)
« Odpowiedź #182 dnia: Kwiecień 15, 2011, 19:19:28 »
Na razie zostaję przy tym wypieku, czekając na jakieś nowości (piwniczek + sense 2.1 ale STABILNE).
Nowością by było jakby jakiś rom z Sense 3.0 zaportowali na Leosia :P
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2011, 22:21:34 wysłana przez lemar123 »

*

Offline mati55664

• 256
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Hermes
Odp: Odp: Imilka's RAM - ROMy kucharza Imilka [HD2 Incredible S (Vivo) Port (07 APR)]
« Odpowiedź #183 dnia: Kwiecień 15, 2011, 21:56:20 »
Wedle życzenia http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1036948. Prosze :ok:

*

Offline xspojlerx

• 3788
Odp: Odp: Imilka's RAM - ROMy kucharza Imilka [HD2 Incredible S (Vivo) Port (07 APR)]
« Odpowiedź #184 dnia: Kwiecień 15, 2011, 22:02:15 »
Wedle życzenia http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1036948. Prosze :ok:
No właśnie, nie trzeba było długo czekać, ale jak na razie to wątek [DEV] i standardowo, camera nie działa... Ciekawe jak będzie z szybkością.

*

Offline mati55664

• 256
« Odpowiedź #185 dnia: Kwiecień 15, 2011, 22:04:47 »
Myślę że jeszcze sporo czasu minie zanim będzie to działać tak jak trzeba :)

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #186 dnia: Kwiecień 15, 2011, 22:28:47 »
Myślę że jeszcze sporo czasu minie zanim będzie to działać tak jak trzeba :)
o ile w ogóle będzie. Z DHD było innaczej bo więcej osób pracowało nad romami/buildami, tutaj tak jak i w Incedible S działa chyba tylko Imilka, więc jeżeli inni się nie zabiorą za pracę nad tymi romami to pewnie przeciągnie się to znacznie dłużej...

*

Offline mati55664

• 256
Odp: ROMY Sense 3.0 na Leo (under construction)
« Odpowiedź #187 dnia: Kwiecień 16, 2011, 09:39:19 »
Jeszcze użytkownik frankinstine coś działa w tym kierunku bo naprawił kamerę na ROM'ie z Incredible oraz wypuścił swój wypiek więc również dzięki niemu możemy cieszyć się w pełni sprawnym ROM'em z Inredible ale trzeba przyznać że imilka zrobił najwięcej :)

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #188 dnia: Kwiecień 16, 2011, 10:08:49 »
tutaj tak jak i w Incedible S
Jeszcze użytkownik frankinstine coś działa w tym kierunku bo naprawił kamerę na ROM'ie z Incredible oraz wypuścił swój wypiek więc również dzięki niemu możemy cieszyć się w pełni sprawnym ROM'em z Inredible ale trzeba przyznać że imilka zrobił najwięcej :)
Tfu, tfu, chodziło mi o rom Imilka's Gingerbread Sense 0.4, gdzie camera nie chodzi do tej pory :P
Swoją drogą Imilka, to taka trochę namiastka MDJ :wink:

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
Odp: Imilka's RAM - ROMy [16 APR][DEV] imilka's Sensation Sense v0.1 [SENSE 3 + Andr
« Odpowiedź #189 dnia: Kwiecień 16, 2011, 15:01:13 »
Oba bazują na tych samych mechanizmach ram.

W efekcie na logikę Incredible --> szybszy; HD --> pewniejszy (stabilność w zasadzie gwarantowana)

sgs III

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #190 dnia: Kwiecień 16, 2011, 15:09:16 »
Nie wiem czemu wydzieliłeś temat. Całą idea tematu było aby wsio z imilką związane w jednym było ;-(

Porównanie MDJ - Imilka? Rzekłbym że to MDJ był namistką Imilki  :P Kradł tylko cudze  składając podawał jako swoje. Raczej odszedł w niesławie przyłapany na "kradziejstwie"
Imilka to taki "przyjacel wszystkich" zapalony zdolny młodzian co męczy kogo się da żeby mu pomógł i odnosi efekty. To dzięki niemu so w zasadzie wszystkie nowe porty na Leosia. Głównie wersje sense ale przypomnę, że Honeycomb to również jego wypiek!!!

Nie wiem czemu to sense to 3.0 poza wizualizacją żadnej przewagi nad 2.1 nie pokazuje na demówkach podczas gdy 2.1 miażdży wręcz 2.0. Ale nie bawiłem się tym więc się mogę się mylić. Podstawowy problem na razie to nie kamera a rozdziałka trzeba będzie wszystko skonwertować z 950x550 (czy tam ile jest) na nasze skromne 840x480.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2011, 15:13:04 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #191 dnia: Kwiecień 16, 2011, 16:38:55 »
Nie wiem czemu wydzieliłeś temat. Całą idea tematu było aby wsio z imilką związane w jednym było ;-(
Bo tu chodzi o Sense 3.0 a nie o Imilke.

Porównanie MDJ - Imilka? Rzekłbym że to MDJ był namistką Imilki  :P
Chodziło mi tylko o to że Imilka, tak jak MDJ, lub jak wolisz, MDJ tak jak Imilka, jako jedyny robił/robi porty ze wszystkich nowości jakie wychodzą, pozatym MDJ nie zniknął, powrócił niedawno na XDA, tylko że nie robi już romów dla HD2

Nie wiem czemu to sense to 3.0 poza wizualizacją żadnej przewagi nad 2.1
Przecież to tylko nakładka wizualna, więc jaką chciałbyś mieć jeszcze przewagę? :P

840x480.
800x480

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #192 dnia: Kwiecień 17, 2011, 01:07:20 »
Dlaczego Sense 2.1 nie zasługiwało na wydzielenie, a sense 3.0 zasługuje?

MDJ, oki. Celowo umniejszam jego zasługi.

Przecież to tylko nakładka wizualna, więc jaką chciałbyś mieć jeszcze przewagę? :P
-Nie drażnij mnie  :S

sgs III

*

Offline szamangr

• 21
Odp: Imilka's RAM - ROMy [16 APR][DEV] imilka's Sensation Sense v0.1 [SENSE 3 + Andr
« Odpowiedź #193 dnia: Kwiecień 17, 2011, 10:03:58 »
Witam wszystkich jestem nowy na Androidzie,chciałbym zainstalować ten Rom imilka's RAM Desire HD v2.0,mogliby kros wyjaśnić jak zainstalować ten Rom krok po kroku.dzięki
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2011, 10:08:31 wysłana przez szamangr »

« Odpowiedź #194 dnia: Kwiecień 17, 2011, 11:28:55 »
ludzie... masz FAQ, masz dokładne instrukcje... a ty w którymś temacie ot tak sobie piszesz żeby ktoś Ci to opisał. Trochę chęci chociaż... Ja też nie wiedziałem, przerobiłem przyklejone wątki tutaj i wszystko poszło i się udało...

*

Offline lulek

• 738
Odp: Imilka\'s RAM - ROMy [16 APR][DEV] imilka\'s Sensation Sense v0.1 [SENSE 3 + Andr
« Odpowiedź #195 dnia: Kwiecień 17, 2011, 22:02:56 »
Witam wszystkich jestem nowy na Androidzie,chciałbym zainstalować ten Rom imilka's RAM Desire HD v2.0,mogliby kros wyjaśnić jak zainstalować ten Rom krok po kroku.dzięki

Podpowiem że masz przeczytać o instalacji romów CWM (ak CMR lub ak clockwork mod) i nie ma sensu powielać tematów. Poszczególne tematy różnią się zalecanymi ustawieniami odnośnie wielkości partycji.

Połączone: Kwiecień 17, 2011, 22:04:14
to ja wydzielilem, nie xspojlerx
umknęło mi, że ten rom z linka to też imilka ...
sorry -sklejam

dziękuję za ponowne sklejenie.
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #196 dnia: Kwiecień 18, 2011, 08:38:35 »
[...]
A testowałeś wcześniej może Imilka [HD2 Incredible S (Vivo) Port (07 APR)]? jeśli tak, to jakie masz porównania? Który lepiej pracuje, itp.
Testowałem i..wiem, narażę się:) Z punktu widzenia użytkownika, wielkiej różnicy nie ma. Z tym, że IncS parę razy mi zwisł i był..jakiś taki..niedokończony;) Nie pamiętam już, ale parę rzeczy dosyć poważnie mnie wk**;) i ten wypiek poległ.
A co do v.2 to jest niezła, ale..nie powalająca.
Wywaliłem SetCPU bo ze 2 razy tak mi "uśpił" system, że ani smsy ani dzwonienie nie chciały Leona z drzemki wyrwać;)
Pobór w stand-by na poziomie 1%/godz.
Przy słabym dzwonieniu, 3-4 smsach, prawie brak internetu wytrzymał bez ładowania 2 doby.
Wszystko chodzi poprawnie, Titanium przywróciłem 35 aplikacji, z czego 32 poszły od 1 strzału, pozostałe przywróciłem w drugim rzucie.
Chodzi, odbiera, dzwoni, łączy...działa:)
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline ckiu

• *
  • 81
  • Sprzęt: All in One HD2, jak zepsuje to następny HD2
« Odpowiedź #197 dnia: Kwiecień 18, 2011, 11:01:18 »
Panowie....prawda jest taka że Imilka to tak naprawdę MDJ:D

Co do Sens 2.1 jest jeszcze Rom od Koranda, cały w Nand, właśnie się bootuje na moim starym, "nowym"( wrócił z serwisu z nową płytą główną, wyświetlaczem, szybką i przyciskami:D) leonie. Mam zaległości z dwóch tygodni, będzie ogień:D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2011, 11:04:21 wysłana przez ckiu »
Get Some!

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #198 dnia: Kwiecień 18, 2011, 11:10:49 »

a to by niezła sensacja była ;-)
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #199 dnia: Kwiecień 18, 2011, 11:31:43 »

a to by niezła sensacja była ;-)
Nie to napewno nie on, za mało portów z różnych modeli HTC i zdecydowanie za mało aktualizacji :mrgreen: u MDJ była conajmniej jedna dziennie :E

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #200 dnia: Kwiecień 19, 2011, 12:01:15 »

http://imilka.eu/mdj/  -- chwila zawachania i...

http://4pda.ru/forum/index.php?showuser=1326071

gościo ma 15 lat.. jak moja chrześniaczka ;-) Muszę swoje dziecko podszkolić żeby za pare lat mi dobre romy gotował  :mrgreen:
sgs III

*

Offline Porthos0101

• *
  • 99
« Odpowiedź #201 dnia: Kwiecień 19, 2011, 12:41:47 »

gościo ma 15 lat.. jak moja chrześniaczka ;-) Muszę swoje dziecko podszkolić żeby za pare lat mi dobre romy gotował  :mrgreen:

no to zabiłeś wszystkim ćwieka  :ok: w te 15 lat to nie wierzę patrząc na pozostałe informacje i jego wypowiedzi na xda, ale to jakby schodzi na drugi plan - ma dużą wiedzę i smacznie pichci  :grin:
ROM: BarrDroid 1.0.8 clk
Radio: 2.15.50.14
Kernel: Rafpigna 1.9OC
Micro SD: A-Data 16GB Class 10

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #202 dnia: Kwiecień 19, 2011, 12:47:51 »

no to zabiłeś wszystkim ćwieka  :ok: w te 15 lat to nie wierzę patrząc na pozostałe informacje i jego wypowiedzi na xda, ale to jakby schodzi na drugi plan - ma dużą wiedzę i smacznie pichci  :grin:
Też mi się wydaje że ten wiek to trochę przekłamany :P

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #203 dnia: Kwiecień 19, 2011, 13:39:27 »
Ten wiek to prawda, z kilku już źródeł o tym słyszałem tylko po raz pierwszy znalazłem potwierdzenie.

Z drugiej strony dalej uważam go za jednego z najważniejszych kucharzy dla HD2 a jego wypieki za moje ulubione ;-)
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #204 dnia: Kwiecień 19, 2011, 13:51:35 »
Z drugiej strony dalej uważam go za jednego z najważniejszych kucharzy dla HD2 a jego wypieki za moje ulubione ;-)
Wiadomo, wiek nie może przekreślić tego że całkiem dobrze gotuje ;)

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #205 dnia: Kwiecień 19, 2011, 13:58:23 »
ba, co on będzie strugał za 2-3 lata o ile się nie rozpije ;-)
sgs III

« Odpowiedź #206 dnia: Kwiecień 19, 2011, 20:14:50 »
Witam! Mam problem gdyz podczas próby wgrania nowego romu imilka HD v.2.0 wyskakuje mi takie info :
no boot sources - takie info mi wyskakuje gdy robie AD Recovery. Wczesniej za pomocą USB Flasher wrzucilem recovery o wielkosci 130mb.Jakies sugestie ? formatowalem karte pod windowsem.Mam utworzotne ext2/3 4 zdaje sie nie musze zakladac ?czy moze tutaj twki moj problem ?:) pozdrawiam

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #207 dnia: Kwiecień 19, 2011, 20:43:02 »
Spróbuj jeszcze raz zainstalować recovery.

« Odpowiedź #208 dnia: Kwiecień 19, 2011, 20:53:31 »
Instalowalem juz kilka razy ale moze cos z nim nie tak ?przerobilem recovery od rafdroid 400m na 130m w nastepujacy sposob
misc ya 1M
recovery ya|ro 5M
boot ya|boot|ro 6M
system ya 140M
cache ya 6M
userdata ya|asize|hr allsize

moze cos nie tak robie  w tym momencie ?

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
« Odpowiedź #209 dnia: Kwiecień 19, 2011, 21:04:08 »
Instalowalem juz kilka razy ale moze cos z nim nie tak ?przerobilem recovery od rafdroid 400m na 130m w nastepujacy sposob
misc ya 1M
recovery ya|ro 5M
boot ya|boot|ro 6M
system ya 140M
cache ya 6M
userdata ya|asize|hr allsize

moze cos nie tak robie  w tym momencie ?
Musi być 130M.
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2
ROM: Android BarrDroid 2.2.3 CLK stock Kernel: Rafpigna 2.0 testrelease
RADIO: 2.15.50.14