Imilka's RAM - ROMy[- niestety koniec ;-(

• 449 Odpowiedzi
  • 87884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
Odp: Imilka's RAM - ROMy kucharza Imilka [Poprawione IncredibleS wydane!]
« Odpowiedź #120 dnia: Kwiecień 01, 2011, 11:46:32 »
Ktoś się tym bawił: [01 APR] imilka's Gingerbread Sense v0.2 [Des HD][Sense 2.1+Android 2.3.2][K:raf1.9 ?
Bo krzyczą, że to primaaprilisowy joke i imilkę od czci i wiary odżegnują... Zaprawdę takiego ciała dał nasz rosyjski miszcz?
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
Odp: Imilka\\\'s RAM - ROMy kucharza Imilka [Poprawione IncredibleS wydane!]
« Odpowiedź #121 dnia: Kwiecień 01, 2011, 13:45:16 »
Myslałem że to prima aprilis ;-)

Toż to najdłużej wyczekiwany rom z sense dla HD2. 0.1 siedziała u mnie przez ponad 2 tygodnie. Niestety wygląda na to że nic nowego nie zostało dodane poza ram (akurat niepotrzebnie bo i tak ten rom to rakieta).

Nie działa videostreaming (ponoć niektórym działa z alternatywnym softem)
Nie działa aparat/kamera w ogóle
W 0.1 nie znajdywało urządzeń bluetooth

Pomijając powyższe toto robi miazge. Przez to cholerne sense jestem zawieszony bez romu bo potrzebuję aparatu i bluetooth, a sense 2.0 juz mi się nie podoba.

Połączone: [time]Kwiecień 01, 2011, 13:58:31[/time]
Okay guys, I'm uploading update.
Unfortunately, it's hard for me to work now until I buy a new monitor, so i'm not sure about quality of this update.

What I did:

1) Rebased build, now it's based on Ace dump (robocik's v05 des sense)
I'm not sure it worth it, maybe I'll return back to Saga dump.

2) added a bit modified RAMv2 method like in Incredible build.
Feels very nice, but sometimes lags - I can't clearly understand, waiting for your replies.
I think it should be optimized a bit.

Another thing you should notice - long boot time. It's hard to reduce it with the RAM method I'm using. It can be reduced if I'd use ODEXed build, I'll think about it.
However, this leads to more stable system too in some way.

3) fixed bt and gps. I think so, waiting for your reports.

So, please note once again - this build can be a bit buggy now, I mean FCes or lags.
I'm waiting for your reports now so I can see what's wrong here.

Please, give it some time to synchronize after you enter your google account, and reboot after sync, and report all bugs here, apart from mentioned in OP (camera, video playback).

Thank you.

Połączone: Kwiecień 01, 2011, 15:15:38
ok, olejcie tą wersję - lepiej się zabierać za 0.1. Co prawda poprawiono BT i GPS ale nie działa w ogóle internet przez 3G i sa powazne lagi w przeciwieństwie do 0.1

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2011, 15:15:38 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: Imilka's RAM - ROMy kucharza Imilka [Poprawione IncredibleS wydane!]
« Odpowiedź #122 dnia: Kwiecień 01, 2011, 15:21:00 »
Heh... No to dalej czekamy na jakąś wersję w pełni sprawną :wink:

*

Offline lulek

• 738
Odp: Imilka's RAM - ROMy kucharza Imilka [imilka's Gingerbread Sense v0.4 (03 APR)]
« Odpowiedź #123 dnia: Kwiecień 04, 2011, 10:15:00 »
imilka's Gingerbread Sense v0.4 (03 APR) - tylko uwaga, u niektórych, w tym u mnie nie działa klawiatura w tym romie. U jednych wymiana apk na inną wersję (htc-ime) u innych instalka z konsoli pomaga. U mnie jakoś nie chciało pomóc więc zainstalowałem 0.3 które opiera się na innym buildzie.

Niestety względem 0.1 nie widzę zbyt wielu poprawek (GPS + częściowo Bluetooth). Tym niemniej gingerbread + sense 2.1 warte jest dla mnie rezygnacji z aparatu i kamery.
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
Odp: Imilka's RAM - ROMy kucharza Imilka [imilka's Gingerbread Sense v0.4 (03 APR)]
« Odpowiedź #124 dnia: Kwiecień 04, 2011, 10:27:43 »
No to DO ROBOTY:)!!!!!!!
Właśnie pobrałem i zaczynamy zabawę... :wink:

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #125 dnia: Kwiecień 04, 2011, 11:16:22 »
Daj znać jeżeli się uda. To niesamowite, jaka partycja na backup zalecana jest ;-) --> 100M! to zdaje się rekord jest.
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
OK.

JEZU!!!! Jakie to jest kurde SZYBKIE :ok: :ok: :ok:
Ufff, trudno ochłonąć, naprawdę... tak szybkiego builda...no ok, jak dla mnie szybkość śmigu porównywalna z iPhone..bez mała..rewelacja..:)
Instalacja przeszła bez problemowo, Przygotowałem czyściutka partycję ext3 1024 MB, świeże RADIO, magldr, recovery..
Rzeczywiście, ten build potrzebuje tylko 100MB na backup! I chodzi, nie wywala się! Z niedowierzaniem czytam ilość dostępnej pamięci wewnętrznej (jeszcze nic nie instalowałem, ale już było synchro z kontaktami Outlook) - 287 MB. Hmm, kto da więcej;)?
Do gadgetów Sense 2.1 trzeba przywyknąć, aż przestraszyłem się jak wycieraczka zaczęła wydawać głoś przy wycieraniu ekranu (gadget pogodowy).
Cóż, na razie aparatu foto nie potrzebuje, jak tylko jakość rozmów i poziom prądożerności będzie ok, będzie miło.
Reasumując:
- bardzo szybki, diabelnie szybki wypiek
- minimalne, rekordowo małe wręcz zapotrzebowanie na recovery. Implikuje to duuzo miejsca na aplikacje i dane (a przecież jest app2ext).
- pierniczek z rafpigna 1.9 OC daja radę;) Nie zauważyłem (ale to dopiero początek) lagów, zwolnień etc.
- co do zmian w interfejsie 0 hmm..inspirujące, nie za wielkie ale tak, żeby było widać, a nie irytowało:)
Generalnie - na pierwszy rzut oka bardzo nieźle. Zaraz będą testy FB, Marketu, Newsów i internetu. Potem GPS. No i jakość rozmowy, al musze wykonać jakiś telefon do przyjaciela:)

Połączone: [time]Kwiecień 04, 2011, 12:41:07[/time]
Jakość rozmów, głośność - bez zastrzeżeń.
Rzeczywiście, nie działa aparat foto.. A potwierdziłem to zupełnie przypadkowo, bo standardowo jest na pulpicie i usuwając...uruchomiłem. Sense poszło w ...zdu, właśnie zrobiłem SR;) Kamerki nie używamy w tym mięsku:)

Połączone: [time]Kwiecień 04, 2011, 12:46:52[/time]
Rozdzielczość jest trochę niższa niż w DHD. No bo DesireS to przecież 3,7", wszystkie literki i ikony są ciut większe, ale..dla faceta używającego okularów do czytania jest OK :ok:

Połączone: Kwiecień 04, 2011, 13:17:33
BusyBox 1.19.0
Przywrócenie 28 aplikacji (w tym takich kobył jak "ptaszki";) ) - bez problemu
Po załadowaniu kompletu aplikacji, w tym: Birds, Alchemy, Googles, HD wallpapers, iGO, GG, Aldiko etc, wolnego pozostało 252 MB pamięci tzw. wewnętrznej i 739 MB ext.
Internet, FB, Market, Newsy, Wiadomości - chodzą..

I to by było na tyle;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 13:17:33 wysłana przez pepe64 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #127 dnia: Kwiecień 04, 2011, 13:32:34 »
Jak naprawią aparat to sobie potestuje ;)

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #128 dnia: Kwiecień 04, 2011, 13:53:44 »
Jak naprawią aparat to sobie potestuje ;)
:ok:  :D

*

Offline (ATG)

• **
  • 160
  • Sprzęt: Galaxy S4
Pytanie odnoście ext3:
Przygotowałem czyściutka partycję ext3 1024 MB,
Rozumiem że jest to format pamięci wewnętrznej, czyści wszystko (czyli nowo wgrywany system nie usuwa wszystkiego ze starego). Czym to się robi i w czym to pomaga??

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 14:08:04 wysłana przez (ATG) »

*

Offline dawid595

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #130 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:09:51 »
Może mi ktoś podać link aby pobrać 100MB CWR, szukam od wczoraj na xda i znaleźć nie mogę...  :-?
ANDROID + WP7

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #131 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:10:57 »
Zakładam, że zainstalowałeś 0.4?

Może u mnie przez to że mam ext4 to nie chciało i musiałem pozostać przy 0.3. Poczekam na 0.5 ;-) Tu też jest szybko.

Nie wiem czy zwróciliscie uwagę jakie nowe opcje sie pojawiły w ustawieniach w tym sense -> pełne wsparcie dla połączeń SIP w ustawieniach telefonu.
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #132 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:11:26 »
Rzeczywiście, ten build potrzebuje tylko 100MB na backup! I chodzi, nie wywala się! Z niedowierzaniem czytam ilość dostępnej pamięci wewnętrznej (jeszcze nic nie instalowałem, ale już było synchro z kontaktami Outlook) - 287 MB. Hmm, kto da więcej;)?
recovery masz kilkumegowe, rozumiem, że chodzi o 100 partycję system, ale nie chce mi się jakoś wierzyć
do tej pory romy z sense potrzebowąły z 250 mb, a najmniejszy był cleandroid lub hyperdroid z partycją rzędu 90 mb
wtedy na data zostawało około 320 mb a wolnego pozostawało porównywalnie

rzeczywiście taka mała partycja system ?

@dawid
po co pobierać ? zmień sobie wartość w pliku flash.cfg

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #133 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:12:29 »
Może mi ktoś podać link aby pobrać 100MB CWR, szukam od wczoraj na xda i znaleźć nie mogę...  :-?

Edytora tekstu nie masz? toż to tylko cyferki  :mrgreen:
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #134 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:13:11 »
Pytanie odnoście ext3:
Rozumiem że jest to format pamięci wewnętrznej, czyści wszystko (czyli nowo wgrywany system nie usuwa wszystkiego ze starego). Czym to się robi i w czym to pomaga??

http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/faq1/msg1430603/#msg1430603 Tu masz co to ext i czy się to robi

*

Offline pepe64

• 665
Pytanie odnoście ext3:
Jest to format partycji na karcie SD. Mój, nie wiem czy najlepszy;) ale dobry zwyczaj jeszcze z czasów WM - do nowego systemu podchodzę z czystymi "ręcyma", jak trzeba robię task29, instaluje radio, magldr i czyszczę/formatuję partycję. Żeby nie było ewentualnych "interferencji".
A czym? Zależy..Do ext3 wystarczy MiniTool Partition Wizard, do ext4 GParted.

Połączone: [time]Kwiecień 04, 2011, 14:14:57[/time]

..z ust mi to wyjałeś;)

Połączone: Kwiecień 04, 2011, 14:17:36

Może u mnie przez to że mam ext4 to nie chciało i musiałem pozostać przy 0.3. Poczekam na 0.5 ;-) Tu też jest szybko.

Nie wiem czy zwróciliscie uwagę jakie nowe opcje sie pojawiły w ustawieniach w tym sense -> pełne wsparcie dla połączeń SIP w ustawieniach telefonu.
Tak, 0.4 ale powiem Ci, że jest niestabilnie.
Wszystko fajowo, chodzi jak zabójca ale np. przy usuwaniu widgetów potrafi wyburaczyć Sense.. Tak było, gdy usuwałem Locations, przesuwałem Pogodę, czy wreszcie usuwałem widget FriendStream.
Generalnie - czekamy na, jak to u imilki, wersję 1.0, ale na razie bawimy się:)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 14:17:36 wysłana przez pepe64 »

*

Offline lulek

• 738
Odp: Imilka\'s RAM - ROMy kucharza Imilka [imilka\'s Gingerbread Sense v0.4 (03 APR)]
« Odpowiedź #136 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:19:10 »
recovery masz kilkumegowe, rozumiem, że chodzi o 100 partycję system, ale nie chce mi się jakoś wierzyć
do tej pory romy z sense potrzebowąły z 250 mb, a najmniejszy był cleandroid lub hyperdroid z partycją rzędu 90 mb
wtedy na data zostawało około 320 mb a wolnego pozostawało porównywalnie

rzeczywiście taka mała partycja system ?

@dawid
po co pobierać ? zmień sobie wartość w pliku flash.cfg

Owszem taka mała ale jest to efektem triku. Pewne elementy systemu zdaje się zostały wywalone do EXT. Tam jest zdaje się to co ma być w RAM. Twierdzi Imilka ze przepakował wszystko raz jeszcze i odchudził to trochę. Wersja 0.3 którą używam wymaga partycji 150M. Co wersja to mniej. A i cały zip sporo mniejszy. Dziwne bo wszystko w nim jest.

Połączone: Kwiecień 04, 2011, 14:25:24
Pytanie odnoście ext3:
Jest to format partycji na karcie SD. Mój, nie wiem czy najlepszy;) ale dobry zwyczaj jeszcze z czasów WM - do nowego systemu podchodzę z czystymi "ręcyma", jak trzeba robię task29, instaluje radio, magldr i czyszczę/formatuję partycję. Żeby nie było ewentualnych "interferencji".
A czym? Zależy..Do ext3 wystarczy MiniTool Partition Wizard, do ext4 GParted.

Połączone: [time]Kwiecień 04, 2011, 14:14:57[/time]

..z ust mi to wyjałeś;)

Połączone: Kwiecień 04, 2011, 14:17:36

Tak, 0.4 ale powiem Ci, że jest niestabilnie.
Wszystko fajowo, chodzi jak zabójca ale np. przy usuwaniu widgetów potrafi wyburaczyć Sense.. Tak było, gdy usuwałem Locations, przesuwałem Pogodę, czy wreszcie usuwałem widget FriendStream.
Generalnie - czekamy na, jak to u imilki, wersję 1.0, ale na razie bawimy się:)

Hmmm, 0.3 mi nie zawisła ani razu ale za to potrafi zapomnieć o wygaszeniu ekranu.
Na pewno mają prawo być zgrzyty ale powiem Ci że 0.1 było BARDZO STABILNE. Rzekłbym bardziej stabilne niż to Incredible S na froyo. co nie działało to nie działało ale innych zgłoszeń nie było - na dowód 70 stron postów na XDA ;-) GPS - czasem wymagał fixa, BT nie znajdywało urządzeń, live streaming nie działa i przede wszystkim aparat. Pomijając to telefon jako telefon działa super, internet też hula więc używac można było. To sense tak mi się spodobało, że nie chcę już innego.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 14:25:24 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #137 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:35:27 »
No tak, tylko zobacz changelog:

v0.4 - new Desire S base (2.3.3), reduced system size a bit, fixed low-space problem (reverted old a2sd with dalvik-cache moving), fixed some market problems

v0.3 - reworked RAM method, recoded initrd, improved overall system stability, fixed small bugs from 0.2 with market and mobile data, else.

Wersja 0.4 to w zasadzie całkiem nowa jakość. Wersja 0.3 to poprawiony kaczan wersji primaaprilisowej;) a 0.4 to nowy, odchudzony (BARDZO) build. Może stąd niedoróbki..

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #138 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:44:18 »
a te 287 mb to jest wolnego w data po starcie czy cały rozmiar partycji data ?
inni kucharze też już odchudzali romy ale potem po starcie pobierały gmail, google maps itd. i zjadało to pół partycji data, czyli efekt w praktyce żaden
jeśli sense może zmieścić się w nand i mieć jeszcze z 250 mb na dane w nand, to jest to ok
zabawa z ext mi się nie podoba

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #139 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:50:52 »
a te 287 mb to jest wolnego w data po starcie czy cały rozmiar partycji data ?
inni kucharze też już odchudzali romy ale potem po starcie pobierały gmail, google maps itd. i zjadało to pół partycji data, czyli efekt w praktyce żaden
jeśli sense może zmieścić się w nand i mieć jeszcze z 250 mb na dane w nand, to jest to ok
zabawa z ext mi się nie podoba
Po starcie.
Tak wygląda statystyka pamięci (na teraz):
Wewnętrzna : 314 MB (260 wolne)
Karta SD (a2sd) : 1.04 GB (734 MB wolne)

Ubytek to:
- ok. 300 kontaktów, ok. 50 wpisów kalendarzowych
- ok. 30 aplikacji

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #140 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:58:38 »
a :ohreally: - czyli rom wcale nie jest mały, mit obalony  :shocked:, jeśli jest a2sd, to ubywa i z nand (data), i z ext (na karcie)
nie ma mowy o użyciu tego romu be karty sd, co też mi się wydawało od początku
to już wolę klasyczny rom bez ext i użycie app2sd, gdzie sam wybieram które aplikacje mają być na karcie

sense wymaga z 250 mb w nand, a wtedy jest dość małe data

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 15:00:28 wysłana przez lemar123 »

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #141 dnia: Kwiecień 04, 2011, 16:57:34 »
to napisałem parę postów wcześniej, że część systemu od razu wrzucana jest do ext. Bez EXT to jest wersja TMOUS.
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #142 dnia: Kwiecień 04, 2011, 17:55:19 »
to napisałem parę postów wcześniej, że część systemu od razu wrzucana jest do ext. Bez EXT to jest wersja TMOUS.

taa, a zachwyty wyżej jakie to małe to czyje ?
nie żadne 100 mb na backup, ale kilkaset - ext też musi być backupowane

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #143 dnia: Kwiecień 05, 2011, 14:13:35 »
zachwycałem  się że partycja na backup malutka. Ale relatywnie cały rom też malutki. Nie znajdziesz DHD z sense tak małego jak to.
Powiem, ci że zainstalował mi się bez EXT niechcący wczoraj i pamięć skończyła się dopiero po zainstalowaniu około 50 programów ;-)  Możesz próbować. Ja tam jednak lubię EXT.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2011, 14:17:08 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #144 dnia: Kwiecień 05, 2011, 14:27:14 »
pewnie spróbuję, ale nie rozumiem o co chodzi z tą nazwą partycji - backup
nie ma czegoś takiego - jest partycja systemowa z wskazywanym stałym rozmiarem - tu rozumiem 100 mb wystarczy
i dane, na które pozostaje reszta z około 415 mb (minus boot, recovery itd.)

dla partycji system wielkości 150 MB na dane zostaje 260 mb
dla 100 mb zostanie zatem ponad 300 MB na data

czy da się odpalić z istniejącą na karcie partycją ext ale bez jej użycia ?
(poza pomysłem z wysunięciem karty w czasie pierwszego startu)

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #145 dnia: Kwiecień 05, 2011, 14:56:04 »
pewnie spróbuję, ale nie rozumiem o co chodzi z tą nazwą partycji - backup
nie ma czegoś takiego - jest partycja systemowa z wskazywanym stałym rozmiarem - tu rozumiem 100 mb wystarczy
i dane, na które pozostaje reszta z około 415 mb (minus boot, recovery itd.)

dla partycji system wielkości 150 MB na dane zostaje 260 mb
dla 100 mb zostanie zatem ponad 300 MB na data

czy da się odpalić z istniejącą na karcie partycją ext ale bez jej użycia ?
(poza pomysłem z wysunięciem karty w czasie pierwszego startu)

Sory, źle się wyraziłem.  Inne romy z sense zazwyczaj oczekują wybrania CWM400M, ten ze 100M jest bardzo nietypowy.

Jeżeli chodzi o EXT to niewiem sam czemu jak robię partycję niestandardowej wielkości Paragonem (gparted pewnie bedzie mieć podobnie ale nie sprawdzałem) - to potem w ogóle z niej nie korzysta. Możesz zaexperymentowac albo poczekać aż dzisiaj jutro pokombinuję z tym EXT OCB. Suma sumarum ta wersja ).4 jest objętościowo bliżej romów z Desire niż DHD mimo, ze w tym sense jest DUUUUŻO więcej niż w DHD.
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #146 dnia: Kwiecień 05, 2011, 14:57:15 »
Jest tak jak mówisz Lemar, na XDA wyraźnie pisze:
EU users need 100MB CWR system partition and ext2/3/4 partition on sdcard.
Czyli partycja systemowa a nie backupowa.
Dziwne że jest taka różnica, bo na TMOUS potrzeba aż 350MB

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #147 dnia: Kwiecień 05, 2011, 15:17:43 »
partycję założyłem z CMR i wtedy jest widoczna z większości romów - i to czasem jest wada ponieważ nie mogę jej wyłączyć bez peceta (np. formatując inaczej niż ext2/3/4)
nawet jeśli przy pierwszym starcie karta jest wysunięta, to przy kolejnym restarcie po wsunięciu karty andek uznaje, że ... był hard reset :-]

skoro tmout potrzebuje 350 tzn., że z 300 mb partycji data i tak zostanie ... 50 MB - matematyki nie oszukasz
tylko z postów wyżej to wprost nie wynika, i dlatego sam sprawdzę ile będzie wolnego po starcie, bo chłopaki nie zajmują się romami bez ext :-]

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #148 dnia: Kwiecień 05, 2011, 15:26:36 »
Ja chyba zaczekam na aparat sprawny, bo często korzystam z barcode scannera, dziwi mnie też to że google nie wypozycjonowało AM na pierwszym miejscu i że po wpisaniu nazwy aplikacji najpierw wyskakuje appbrain, a a AM dopiero po dopisaniu tego do nazwy i to i tak nie na pierwszym miejscu... A mają taki fajny system zdalnej instalacji apków.

Edit:
Dobra, zabrałem się za to i znalazłem rozszerzenie do chrome które po prawokliku na zaznaczoną nazwe daje polecenie wyszukaj w Android Market :ok:
Ściągam ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2011, 15:37:34 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline looki1983

• **
  • 169
  • HTC SENSATION
  • Sprzęt: HTC SENSATION
« Odpowiedź #149 dnia: Kwiecień 05, 2011, 23:11:05 »
fajny romik :)
Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem...