Temat poświęcony wypiekom kucharza
Imilka Traktuję jego wypieki zbiorczo ponieważ kucharz pomimo że jest zarówno bardzo produktywny jak i kreatywny tak jego ROMy mają wiele cech wspólnych o których można dyskutować w jednym temacie. W momencie zaadoptowania inRAM we wszystkich swoich romach staje się jedną z czołowych postaci w temacie HD2 Android.
Kilka faktów:
1. Imilka - robi (jak narazie) romy wyłącznie z SENSE i jak dla mnie bomba bo po to mam HTC aby korzystać z wynikających z tego dobrodziejstw.
2. RAM - jako jedyny (w tym momencie) robi romy z sense wykorzystujące pamięć RAM do przechowywania niektórych częśći systemu normalnie ładowanych z NAND/karty. Dzięki czemu system kosztem ok 30MB pamięci działa płynniej niż normalnie bez względu nato jakby kucharz się nie starał tego zoptymalizować.
3. Wśród jego wypieków
mamy do wyboru niemal wszystkie możliwe wersje Sense: Desire, DZ, DHD, Glacier, Incredible S. Jeżeli ktoś nie orientuje sie w różnicach pomiędzy poszczególnymi wersjami sense to zapraszam do tematu:
Sense UI -> Desire/DHD/DZ/DS/Glacier, które wybrać?Najlepszy link do info o romach to
www.imilka.euew.:

ROMy developerskie od Imilka
imilka's Gingerbread Sense v0.64Doubleshot sense 3.0 v. 0.1MDJ VIVO 0.2
ROMy Pełnosprawne od Imilka
HD2 Incredible S (Vivo) Port v1.1 - RAM Sense z Incredible S - hybryda 2.0 i 2.1 sense
imilka's Glacier Sense (21 FEB) - RAM Sense z MyTouch4g - a u na s na forum mozna podyskutować o tym tu:
TUimilka's Vision Sense v5.0 - RAM Sense z Desire Z
imilka's RAM Desire HD v2.0 - RAM Sense z Desire HD (pierwszy ukończony finalny wypiek InRam!)
Romy nierozwijane:
sense 3.0 z Sensation (z powodu innej rozdzielczości)
android 3.0 Honeymoon (przeportowany for fun)
imilkas' HD2Z v1.0 (Dec 30) - ostatni ROM na SD - Sense z Desire Z
imilka's Stock Froyo RAM RC0.3 (30 JAN) - RAM Sense z Desire (pionier jeżeli chodzi o romy RAM w NAND bo sama idea i pierwotne wykonanie jest autorstwa Darkstone

)
imilka's HD Sense Series v2.0 1.84 (14 FEB) - Sense z Desire HD (klasyczny)
HTC HD2 running new Sense 2.1 Gingerbread 2.3.3 Fast RomDlaczego warto wypróbować romów Imilki? Jako odpowiedź opiszę moje odczucia w temacie:
imilka's RAM Desire HD v1.0 (19 FEB) Muszę przyznać, że u mnie, nałogowego zmieniacza romów zainstalowany był rzez bite 2 tygodnie - czyli od chwili premiery pierwszej betki jaka się tylko pojawiła co w moim przypadku jest zjawiskiem wręcz niespotykanym. Z tego romu byłem na tyle zadowolony względem tego co testowałem wcześniej, że nie mam ochoty "nawet sprawdzać" wypieków konkurencji dopóki nie zobaczę jakiś ewidentnie rewolucyjnych rozwiązań dających przewagę względem romów RAM od IMILKI (znalazłem Imilkę beta z SENSE 2.1).
Zalety imilka's SENSE HD - RAM (crazy fast!)
1. płynność wynikająca z użycia ram. 40mb. wykorzystano na załadowanie najczęściej ładowanych fragmentów systemu eliminując tym samym lagi w obsłudze systemu.
2. Możliwość OC- 1536 - kernael od RafPigma 1.7OC
3. CWM - możliwość zrobienia backupu
4. Zasięg! - mam sygnał w garażu co zdarzyło mi się dopiero pod WM na radiu 2.15 (nigdy wcześniej na żadnym telefonie włączając nokie) i dopiero z tym Androidem
5. Bateria! - długo się układało i nawet marudziłem na forum ale po kilku dniach okazało się że: w stanie spoczynku mam nie 3, nie 5, a permanentne 2mA (czasem wyjątkowo w logu pojawi się 1

. Ostatniej nocy kiedy zapomniałem podłączyć fona do ładowarki spadło mi z 77% do 72% (6h).
Podsumowując:
Po dwóch tygodniach użytkowania ZERO zwiech. A telefon jest naprawdę użytkowany dużo. Bezproblemowe działanie Imilki HDinRAM zniechęcado testowania innych wynalazków. W końcu nie mam się do czego przyczepić.
Żeby nie było, że 100% ideał to wady:
1. Wyniki w benchmarkach w tyle z DL od Dandiesta
2. Podobno problemy z MMSami (fix na forum wystarczy doinstalować). Ja nie korzystam z MMS więc nie wdam się w szczegóły.
A odnośnie Imilka Sense 2.1:
To najbardziej responsywny rom z sense jaki istnieje. Nie tylko Sense 2.1 jest samo w sobie szybkie ale Imilka je dodatkowo "uturbił" poprzez ram. Niestety to wciąż wersja developerska z niedziałającym aparatem i bluetooth.
Odnosnie Imilka:
Z powodu uszkodzenia telefonu wszelka aktywność w dziedzinie gotowania dla HD2 została zakończona ;-(((((((((((((((( Straciliśmy moim zdaniem najlepszego kucharza.