HD2 i nie działający bootloader

• 5 Odpowiedzi
  • 3446 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 i nie działający bootloader
« dnia: Październik 05, 2011, 14:39:30 »
Witam wszystkich :) Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem tego sprzętu i nie byłbym sobą gdybym nie zaczął przygody z HD2 od zmiany softu. Mam Leo w wersji T-Mobile zatem pierwsze co trzeba było zrobić to zmienić SPL-a. Nie pamiętam w którym dokładnie momencie, ale bootloader przestał włączać się poprzez Vol Down + reset. Z Pc-ta dało się go włączyć ale z telefonu nie. Mam wgranego już Androida i wszystko działa ale bootloader jak się nie włączał tak nadal nic. Co zrobić ?

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: HD2 i nie działający bootloader
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2011, 15:01:44 »
Na pewno trzymasz vol - do czasu odpalenia telefonu? Nie puszczasz wcześniej? Może coś z guzikiem vol - jest nie tak?

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2011, 15:03:11 »
arodon1993, nie możesz wejść w tryb bootloadera boo... w niewłaściwy sposób go uruchamiasz...
Wyłączamy telefon, na wyłączonym telefonie wciskamy przycisk VolDown. Nie puszczając przycisku głośności włączamy urządzenie (przycisk czerwonej słuchawki)

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2011, 17:06:30 »
arodon1993, nie możesz wejść w tryb bootloadera boo... w niewłaściwy sposób go uruchamiasz...
Wyłączamy telefon, na wyłączonym telefonie wciskamy przycisk VolDown. Nie puszczając przycisku głośności włączamy urządzenie (przycisk czerwonej słuchawki)
trzymajac VolDown i  resetujac urzadzenie masz ten sam efekt.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2011, 17:10:26 »
Wyjmij kartę pamięci i sprawdź.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2011, 17:52:11 »
Wielkie dzięki :) Jestem prawie pewien, że wchodził w bootloadera przy włączaniu resetu, no ale spróbowałem teraz z Vol - i czerwoną słuchawką i działa ! :) Jeszcze raz dzięki, uspokoiliście mnie :)